#11
 336     Ålesund     0

er det lovlig med en så liten plate under ovnen??
trenger en bare ha "dekning" foran døren liksom og kan ha parkett på resten som på bildet? eller må en ha en større plate??

   #12
 1,104     Trøndelag     0


er det lovlig med en så liten plate under ovnen??
trenger en bare ha "dekning" foran døren liksom og kan ha parkett på resten som på bildet? eller må en ha en større plate??


Kravet er min 30 cm foran døren. Platen fås kjøpt der du kjøper ovnen.
   #13
 1     Lier     0
Da har vi hatt vår 58-1 i noen måneder, og erfaringene er:
+ Fantastisk varme, flott å se flammedans i 'wide-screen'
- Dårlig trekk (også hørt dette av en enn 58-eier, gammel ovn bedre hos oss i så måte)
- Røyk og aske inn i rommet hvis man må åpne, særlig ved fyre-problemer (pga dårlig trekk)

Alt i alt, sjekk om andre ovner er bedre til å dra inn luft - mange ser jo flotte ut.
   #14
 1,617     Rogaland     0
Leser ofte at samme ovn opfattes helt forskjellig med hensyn til trekk her på forumet.
Er ovnen eneste faktor når det gjelder trekk tro?
Har ikke også ventilasjon,husets tetthet og pipe også noe å si?
En faktor jeg hadde satt stor pris på ved kjøp av ny ovn ville vært om jeg fant en der jeg slapp å vaske det evinnelige glasset hele tida. Hører jeg ikke er alene om denne jobben da.
   #15
 1,104     Trøndelag     0

Da har vi hatt vår 58-1 i noen måneder, og erfaringene er:
+ Fantastisk varme, flott å se flammedans i 'wide-screen'
- Dårlig trekk (også hørt dette av en enn 58-eier, gammel ovn bedre hos oss i så måte)
- Røyk og aske inn i rommet hvis man må åpne, særlig ved fyre-problemer (pga dårlig trekk)


Kan henge meg på her: Våre erfaringer er omtrent de samme, men jeg opplever ikke dårlig trekk som et problem - vil heller si "tilstrekkelig trekk". Ang røyk og aske ved åpning av ovnsdøren så hjelper det å sette et vindu eller en dør på gløtt (vi har mekanisk avtrekk i huset) - og ovnsdøren må åpnes sakte...
   #16
 433     vestfold     0
Det er pipa som bestemmer trekken. Tommelfingerregelen er: desto lengre pipe, desto bedre trekk.
Utvendig pipe er noe dritt. Stålpiper og piper som er rehabilitert har svært sjelden trekkproblemer.
En annen faktor er luftmengden som tilføres rommet hvor ovnen er plassert.
Moderne ovner utnytter varmen fra veden bedre, mer varme ut i rommet, mindre i pipa og er derfor vanskeligere å få god trekk i (veldig forenklet forklaring).
En tredje faktor er fyringsteknikk.
Det er også forskjell på ovner. Noen ovner krever pipe med god trekk (typisk ovner med høy virkningsgrad). Har man pipe med god trekk (hus med to etasjer, kjeller og loft) vil man ikke få problemer med noen ovner. Har man derimot pipe med dårlig trekk (kort pipe) bør man opplyse forhandler om dette når man kjøper ovn, vedkommende bør da vite hvilke ovner man bør styre unna.

Når det gjelder sot på glasset, slipper man det på de fleste moderne ovner i dag forutsatt at man fyrer med tørr løvved. Untaket er ovner med store glassflater eller med glass på flere sider.
Signatur
   #17
 1,617     Rogaland     0
Jeg fyrer med gran da vi har store mengder liggende etter rydding på tomta. Så der har vi ikke så mye valg de neste 10 åra.
Vi har selvsagt mye glass i ovnen for å gjøre det ekstra morsomt.. :)
Men god trekk i pipa har vi.