8,265    8    2  

tilluft til peis.

 344     Huset mitt     1
Jeg har pr i dag dårlig trekk i pipa, samt at peisen suger inn luft "over alt" i huset. Jeg har derfor vurdert å legge frem et rør fra yttervegg og frem til peisen for å styre hvor den trekker luften fra.

Er det noen som har formening om hvor stort dette tilluftsrøret bør være?

   #1
 471     bergen     0
Ovnsleverandørene opererer fra 80 til 125 mm , spørs jo også hvor langt strekket er, lite luft i ett 10meter langt 80 mm rør med ett par bøyer. Det som går an er jo og starte med feks 125mm og så sette på en overgang i nærheten av ildstedet.
   #3
 158     Hordaland     0
hei hei. det kan hjelpe med røykvifte på skorsteinen....
eller en stor lufteventil/luke ved peisen...
  (trådstarter)
   #4
 344     Huset mitt     0
Jeg er klar over at en røykvifte på pipa er en mulighet, samt ventil ved peisen. Men nå har jeg tket i etasjen under peisen åpen og kan derfor legge inn et rør nå. Jeg regner med at jeg får styrt luftstrømmen til peisen bedre på denne måten enn ved ventil.
   #5
 175     Oslo     0
Da jeg installerte ovn nylig fulgte det med et 1 m rør til forbrennignsluft på 64 mm. Jeg mener det sto at dersom løpet skulle vere lengre måtte det være på 100 mm.
   #6
 3,387     0
Desto større desto bedre, men om det er en normal ovn uten ekstrem stor forbrenningskapasitet skulle da 100 mm eller 125 mm være godt nok. Jeg har også ca 5 meter inn til ovnen og har 100 mm rør med en 90 grader knekk på . Det fungerer ypperlig og jeg har riktig god trekk i ovnen uansett hard eller pen fyring.

Det er mitt forslag som kun er basert på egen erfaring og ikke faglig kunnskap.
   #7
 188     Kristiansand     0
Jeg holder på å renovere så følgende er ikke testet ennå, men så langt jeg sjekket når jeg gjorde det i fjor høst skulle det være greit. Mellom 3 og 4 meter metallrør på 100mm (to av de gamle ventilasjonsrøra skjøytet sammen), og så en overgang ned til diameteren på det røret som går ut fra ovnen, 67mm om jeg ikke husker feil. Helt rett, bare den lille bøyen opp igjennom gulvet.

Husk at røret må isoleres (3m strømper  er ganske enkelt å få tak i på byggevarebutikker o.l. Jeg fikk tak i 4m). Du ønsker også et jevnt fall utover slik at det ikke kan samle seg vann/kondens.

Diameter er også diskutert her.
Siste redigering: Saturday, May 21, 2011 1:22:08 AM av tiltiderfornøye
tilluft til peis. - tilluft_2.jpg - tiltiderfornøye
tilluft til peis. - tilluft_1.jpg - tiltiderfornøye

   #8
 10,486     Akershus     0
En 13 kw vedovn med vannkappe som jeg ser på har 100 mm tilkobling. Jeg mener det sto at det skulle være nok. En annen jeg ser på med samme effekt har 2x80mm. Usikker på om begge skal brukes.
Såvidt jeg har sett, bør 100mm være mer enn godt nok, så lenge det ikke er noen ekstreme behov inne i bildet.
Signatur