(trådstarter)
   #11
 54     Hallingdal     0
Jeg får se om jeg klarer å få av borda uten at de blir ødelagt... Tviler ikke på at dere har rett, men kjedelig med ekstra arbeid... ???

Jo, ventilasjonsanlegget skal vel dra med seg det meste av fukt og kondens. Men usikker på om det får med seg nok, uten at det blir fuktig i etg.skillet.

Takk for god hjelp, folkens :)

Selv om jeg må gjøre ekstra arbeidet selv......

   #12
 253     Risør     0
http://www.glava.no/bolig-fritidsbolig/konstruksjoner/yttervegger/yttervegg-med-innvendig-paforing2/


I enkelte tilfeller kan det være fordelaktig å flytte dampsperresjiktet, slik at inntil en 1/4-del av isolasjonen ligger på den varme siden av dampsperren. Dette for å redusere faren for at blant annet elektriker skal ødelegge/perforere dampsperren. OBS! Gjelder ikke bad.


Det er litt sløvt at snekkerne ikke vet dette, men jeg tror den feilen blir gjort veldig mange steder.
Syns jeg husker at vi gjorde det sånn den gangen jeg jobba som snekker også.
Tror det er veldig mange bad rundtomkring som har dampsperre + membran på ytterveggen, selv om det ikke er anbefalt.

Hvis sonen mellom dampsperre/membran holdes tørr er det vel kanskje ikke noen katastrofe?
Det kommer jo ikke inn luft som kan kondensere, og det er ingen tilførsel av fukt.
Jeg ville nok plukka ned rupanelen og fått det riktig, mest for å slippe å tenke på det siden.
Du får alltids noen andre problemer du kan tenke på, da slipper du å ha dette.
Signatur
   #13
 57     Hjemme     0
Skal gå med på at det "egentlig" ikke skal komme noe annet enn tørr luft inn i sjiktet mellom dampsperre og membran, men tror nok ikke dette er en sjanse og ta. Jeg skal ikke si at du MÅ gjøre det, men såvidt jeg har erfart og konsultert med andre fagarbeidere er dette anbefalt.

Når vi kommer til temaet med plast i etasjeskille kan det godt være at det er nymotens og mange som har begynt med det nå nylig. Men skulle gjerne likt og visst hvorfor du ønsker damsperre der? En link kanskje? Smile Tar alltid i mot ny lærdom selv om egne meninger strider i mot Smile
   #14
 1,103     0
Diffusjonsperre bak gipsen er mye av grunnen til at gips får så mye tyn på bad. Dette var dessverre vanlig til langt utpå 2000-tallet. Noen bruker det tydeligvis ennå...
Diffusjonsperre i himling mellom varme rom er anbefalt pga da risikerer du ikke å få fuktig damp i etasjeskille. Dette med tanke på etasjeskille mot yttervegg. Der er det ikke plast som regel. Med å legge plast i etasjeskille eliminerer du dette. Også en god løsning hvis du feks har soverom i 2etg som ikke er oppvarmet. Plast i etasjeskille har vært vanlig på både hytter og hus i innlandet i over et tiår.
   #15
 57     Hjemme     0
Høres mer enn logisk ut det, men har aldri sett det gjort i praksis. Men tas til etteretning Smile
  (trådstarter)
   #16
 54     Hallingdal     0
Ja, det er frykten av å fa damp/fukt fra badet og opp i etg. skillet. Men om det er en reell konsekvens vet jeg ikke. Nei, har verken hørt det fra andre, eller lest om det. Kunn mine egne tanker som springer løst :)
Jeg spurte snekkerne i dag vedr plast under etg. skillet. Han sa at det verken var nødvendig, eller att det ei ble praktisert. Om det svaret kom fordi de ikke ønsket å ta den jobben, vet jeg ikke. Men jeg må vel bare føle meg trygg på det svaret jeg fikk!! Det er jo ventilasjonsanlegg i huset, med avtrekk på badet. Får håpe det rekker.

Såg en annen ting jeg ble mere bekjymret for, når jeg kom på byggeplasen i ettermiddag.. Ventilasjonsfirmaet hadde GLEMT og legge opp til avtrekk på tekn. rom. Ett rom på 4 m2 som kommer til å inneholde masse utstyr som produserer en del varme.. Varmepumpe, bereder, renseanlegg etc. Det er noe jeg må ta tak i over helga. Iflg arbeids-tegningene fra ventilasjonsfirmaet, er det prosjektert inn ett avtrekspunkt i dette rommet... SUKK..

Ang plasten i ytterveggen, begynner jeg å ane meg hvilken retning dette går....