515    15    0  

Får ikke blandebatteri tett

 1 056     Sørlandet     0
GBroderen som er rørlegger hjalp på torsdag med å bytte ett gammelt lyng batteri til ett FM Mattson med overtut.

Alt så tett og fint ut og broderen reiste på ferie. 

Etter ei god natt søvn ser jeg att det drypper bak løpemutterene. Mellom batteri og mutter. Det er veldig lite kanskje ett drypp i kvarteret. 

Jeg har prøvd å stramme med noen timers mellomrom. Nå er det strammet så mye at jeg ikke tør mer. 

Hadde håpet at det ville gi seg men to netter senere lekker det fortsatt. Jeg mistenker at senteravstanden mellom nipplene er en mm over toleransen til batteriet (cc 150mm +-1mm). Keg måler 152mm. 

Noen tips?Får ikke blandebatteri tett - IMG_0150.JPG - zippy

   #1
 7 566     Bærum     0
Så lenge dere fikk skrudd på blandebatteriet vil jeg ikke tro senteravstanden er noe problem. Du må nok ta det av og sjekke at pakningene er ok. Lekker det fra begge rørene?
HSt
   #2
 16 288     Sørum     0
Som beskrevet så er det en fiberpakning som skal ligge mellom her, når jeg byttet så synes jeg at det var litt forskjell på fiberpakningene fra forskjell leverandører. Se også etter om det er noen merker/hakk i pakningen, bytt til ny pakning.
  (trådstarter)
   #3
 1 056     Sørlandet     0
Torango lekker fra begge ja. Men bak løpemutteren på kv siden og foran løpemutteren på vv siden

Hst: skal ta av å sjekke. Og prøve med nye.

Ingen av dere som tror det vil gro seg til?

Er det mulig å legge dobbelt med fiberpakninger?
   #4
 2 166     Vestlandet     0
Dobbelt tror jeg ikke er noe lurt, hvis det ikke er meningen at det skal være dobbelt. Det er en annen grunn til at det lekker - og du må finne denne. Har du det gamle batteriet? Ta en titt og sammenligne avtrykkene i pakninga kanskje.
  (trådstarter)
   #5
 1 056     Sørlandet     0
Har det gamle men pakningene gikk i oppløsning når vi demonterte. Batteriet klarte seg heller ikke. Sprakk i plasten, men så er det over 30 år gammelt og da.

Får det fint tett med blendehetter av messsing og fiberpakninger men disse pakningene er uten hull.

Har forresten prøvd med to stk av disse Batteriene på bildet. Hadde to siden det ene har ligget lenge og muligens kaldt. Det er det nye rett fra sjappa som står på nå

Tenkte dobbelt sett med pakninger. da det kanskje kan ta opp noe ujevnheter?
HSt
   #6
 16 288     Sørum     0
Tror ikke noe på dette med doble sett, men i blindlokkene er det ikke ofte gummipakning i disse ? Det er fiberpakning du har fått ? Ser det finnes gummipakninger i samme dimensjon som fiberpakninger, men ville jeg være redd for at gummipakningen "med hull" vil kunne bli presset ut. Prøv å se om fiberpakning fra annen leverandør løser det/at pakningen har rett anlegg når du skrur til.
  (trådstarter)
   #7
 1 056     Sørlandet     0
I blindlokkene er det fiberpakninger, mulig noen leverandører har gummi og. Vanlig med gummi til vaskemaskin tror jeg.

Ja var fiberpakninger som fulgte med.

Anyways nå har jeg kjøpt en pakke som inneholdt 4 pakninger så kan prøve begge deler. Hu i rørleggersjappa sa det ikke var noe problem å legge dobbelt men alle syns det er rart det lekker der det gjør...

Kjøpte gummi og så kan prøve det og men trur det samme som deg der hst

HSt
   #8
 16 288     Sørum     0
Jeg er redd ting skal flytte på seg om en måned eller 3 derfor jeg ikke liker hverken gummipakning eller 2 oppåhverandre av fiberpakning. I blindstussene med en hel skive så kan de ikke skli på samme måten.
  (trådstarter)
   #9
 1 056     Sørlandet     0
Byttet pakningene på lørdagskvelden. Dette holdt dessverre heller ikke. Så jeg skrudde det av igjen og pusset anleggsflaten på nipplene med sandpapir Og monterte igjen. Når det så lakk så skrudde jeg opp til det sprutet skikkelig også strammet til det ga seg.

De uoriginale finerpakningene er ca halvparten så tykke som de som fulgte med batteriet .

Ikke helt i mål enda men nå er jeg nede i ett drypp i døgnet så nå tetter det seg sikkert snart.

   #10
 16     0
Jeg ville ikke ha brukt sandpapir grunnet riper, heller fineste smergelpapir. Men selv skraper jeg rester etter gammel pakning bort med neglene.
Jeg kjøpte grønne fiberpakninger som drypper, og har gjort de nå i nesten et år selv om jeg har strammet til utallige ganger!
Men nå fikk jeg nye fra grossisten som de håpet var bedre som jeg skal prøve, lekker også disse må jeg kjøpe et annet sted. Jeg har selv aldri vært borti dette problemet før.