14,844    22    0  

Kan jeg avslutte luftingen av kloakken under takplatene

 173     tromsø     0
Er det noe i veien for å avslutte kloakkluftingen under takplatene. Her er det jo 8-10cm lufting av taket.
Da slipper jeg evt å ta hull i platene for så å sette på en luftelyre.

Er det regler som sier at denne må avsluttes helt over taket?

   #1
 288     Ski     0
Hei, har selv akkurat lagt nye Decra plater på mitt hus. I den forbindelse har jeg kuttet ut lufting over tak og tenkte legge lufting ut igjennom gavl istedenfor. Kan det være en løsning for deg ?. Luftingen min kommer opp på loftet pr. idag og jeg tenkte sette på et 90 graders bend og føre det ut gjennom en lufteventil i gavl, så høyt som mulig. Skulle det vise seg at dette ikke er tilfredsstilende på sikt, dvs. at det skulle oppstå noe form for lukt, så er det aldri for sent å legge det over tak igjen på et senere tidspunkt.
   #2
 1,429     Enebolig     0
Siden du bor i Tromsø, tror jeg ikke jeg ville satset på lufting under takplatene, iallfall ikke uten ventil. På mitt hus oppdaget jeg da jeg flyttet inn at det var gjort sånn, og hver vinter kom det svære istapper som hang ned fra undertaket mot luftingen. Det ordnet seg da jeg satte på en ventil på røret (en isoporgreie). Men du har "noe" mer vinter enn vi har her nede i ved kysten av Telemark, og da vil det skape enda større problemer. Du risikerer konsentrert råte.
   #3
 22,342     Akershus     0
Luftingen skal være over tak, og hvert hus skal ha en riktig lufting og ikke ventil. Lager man kreative løsninger som nevnt over kan man få problemer med fukt og is.
   #4
 24,678     Akershus     0
Hadde lufting opp til kaldloft, deretter via korrugert rør - levert av Zanda, til Zanda soilhatt. I løpet av få år var røret tæret vekk og jeg hadde "soil-lufting til loft". Det ble endel rim, fukt og is på loftet før jeg oppdaget feilen.

Zanda - "med 30-års garanti" - "hadde aldri levert noe slikt rør".

En kan nok ha ventil i veggen, men til tider dufter det og det er greiest å få avkastet så høyt som mulig.
Signatur
   #5
 557     Sørlandet     0

Luftingen skal være over tak, og hvert hus skal ha en riktig lufting og ikke ventil. Lager man kreative løsninger som nevnt over kan man få problemer med fukt og is.


Da jeg fikk byttet ut alt røropplegg for halvannet år siden valgte rørlegger å kjøre ut lufting via gavl siden den gamle luftingen over tak hadde for liten dimmensjon. Det bygget seg opp noe is på ventilen på de kaldeste dagene, men ikke så mye at det ble tett.
   #6
 24,678     Akershus     0
Har sett et eller annet avkast med fukt fra veggen på FFI. Her bygget det seg opp endel is enkelte dager. Mao, om en har avkast gjennom vegg, så kan det være en fordel å få det litt ut fra veggen.
Signatur
   #7
 557     Sørlandet     0
Tror ikke jeg fikk tatt noe bilde sist vinter, men her er ventilen idag. Blir det is denne vinteren skal jeg prøve å få tatt et par bilder.

Kan jeg avslutte luftingen av kloakken under takplatene - lufting.jpg - emilwe

nik
   #8
 633     0
På murvegg som på bildet over her, er det nok ok å ta lufting ut på vegg.
Men beste løsning er uansett takhatt. Det kommer store mengder fukt og lukt ut fra disse lufterørene, spesielt om du har egen septiktank.

   #9
 5,336     Tromsø     0

Det kommer store mengder fukt og lukt ut fra disse lufterørene, spesielt om du har egen septiktank.


Hvorfor det egentlig? Skal det ikke gå luft inn av disse rørene når vann renner ut nede, og ellers er det liten "trafikk" i dem? Hva om man har Durgo-ventil, er det mye fukt inni en sånn også?

Selv har vi luftehatt på taket som sannsynligvis er koblet til hovedkloakken på badet, men i tillegg har vi et tynnere lufterør som er en forlengelse av avløpet på kjøkken. Det sluttet mellom ny og gammel kledning i gavlen til loftet... Under oppussing av loftet kuttet vi det og har mens vi driver med oppussing (som har vart snart to år) ikke montert det opp igjen, det slutter inne på loftet og vi merker ingen verken lukt eller fukt fra det. (Septiktank har vi rimeligvis ikke, det er i by med kommunale tjenester.)
Signatur