(trådstarter)
   #11
 269     0
Her er ingen avløpsplan, dette er LNRF område med spredt begyggelse. Derfor er det paragraf 12 i forureingsloven som gjeld slik eg tolker det. Det som er interessant også er at "alle" andre i kommunen (unntatt dei som er koblet til offentlig system, eller har eldgamle anlegg) har NATURen våtmarksanlegg, med biologisk rensing e.l. Plutselig er dette blitt forbudt, men uten noko forskrift..

HSt
   #12
 36,722     Lillestrøm kommune     0
Del problem er at dere ikke har laget avløpsplan, men det koster jo men viser da til løsninger som er mulig med deres jordsmonn. Så dere er nok delvis skyld i at det er så lett for kommunen å være påståelig
  (trådstarter)
   #13
 269     0
Då snakker du om å ta jordprøver for å avklare kor god drenering osv det er..?
TSt
   #14
 14,584     0
Ja full pakke dessverre. Var borti sak for flere år siden der etterpoleringen var tema og om den var god nok eller ikke. Søkt på flere leverandører og har ikke funnet noen enda som ikke har hatt krav om etterpolering Det er derfor jeg tror en har en dårlig sak. De er bare godkjent hvis en har et fornuftig sted å gjøre av utslippet ut av anlegget. Hvilken leverandør er det du har tenkt å benytte ?
  (trådstarter)
   #15
 269     0
Det som eg har søkt om og fått godkjent ( etter at saksbehandler sa nøyaktig kva eg skulle fylle ut på skjema..) er Baga Easy med etterpoleringstank, som leveres og monteres av lokal rørlegger.    
I utgangspunktet var det snakk om en kostnad på ca 100K for anlegg, men skal en ha etterpolering snakker en nermere 200K.  Det er derfor eg er litt interessert å finne rimeligere løsning.

I forhold til utslippet:
Dette er på et småbruk, så det er mange muligheter for utslipp.  Det går både små elver forbi, er myr i ett område, og andre områder som er tørre.  Sånn sett skulle en tru at det var mulig å finne en fornuftig måte å kvitte seg med utslippet på uten at det koster skjorta...
TSt
   #16
 14,584     0
Små elver har trolig for liten vannføring, en myr er jo helt håpløst så det er bare negativt. Det er jordmonnet som bestemmer. Er det mye morenemasser og lavt grunnvannsnivå så kan det være perfekt. Leire og / eller høyt grunnvann gjør det vanskelig igjen. Har gravd i morememasse på hytte på fjellet, fine masser men oppdaget at grunnvannet står høyt der i deler av året selv om det er i en bratt skråning. 40cm hvis ikke høyere under bakken står det deler av året så kunne ikke brukes til formålet, men trodde først at det var OK siden det var relativt tørt på 1,5m dyp.