1
  (trådstarter)
   #11
 55     0
Underveis i denne renoveringen, har jeg oppdaget at jeg er opptatt av de små detaljene. Dette har gitt seg utslag blant annet i at jeg har begynt et småpirkete arbeid med sprossene. Jeg er svært fornøyd med vinduene fra Frekhaug, men på innsiden av sprossene, var det (i mine øyne), noen store hull der sprossene skal klipses på plass. Så nå driver jeg og sparkler igjen hullene. Til tross for mye jobb er det absolutt verdt det, da sprossene ser mye finere ut fra innsiden.

Dersom en skal kjøpe nye vinduer med utenpåliggende sprosser, så kan det med andre ord være lurt å sjekke festene, og hvordan det blir seende ut fra innsiden.
Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - IMG_8396.JPG - 1
Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - test.jpg - 1
Signatur

1
  (trådstarter)
   #12
 55     0
Vi skal i løpet av noen dager begynne bygging av ark.

OBS. I forhold til tegning vedlagt, så skal arken være bredere, nærmere bestemt 4.30 meter på yttermål av søyler.

Vi (dvs både fagfolk og mer uerfarne) har en diskusjon gående om hva vi trenger av støtte og bæring til arken. Trenger vi eksempelvis drager i 2. etg. da spennet her er ganske stort? Vi tenker videre tre stolper som går ned i bakken - de to ytterst som tegningene viser, og en i midten som går ned ca 1.5 meter ned i bakken (men som ikke går mye opp over bakkenivå).

I tillegg: En fagperson mener at vi trenger å grave opp under hele arken og legge isolasjon hele veien, slik at stoplene ikke begynner å røre på seg. Murer mener derimot at dette ikke er nødvendig, så lenge vi graver dypt nok i forhold til frost. Meninger om hva vi trenger under bakken?

For the record, jeg har ingen som helst peiling på dette, og tar derfor i mot tips og gode råd med et stort takk  ;D
Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - Hus1.png - 1
Signatur
1
  (trådstarter)
   #13
 55     0
Joda, det tar da sakte men sikkert forandring  ;D

Noen småting som gjenstår (blant annet veranda og markise + finpuss), men begynner å komme i mål på denne veggen.
1: Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - Før.JPG - 1
1: Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - IMG_0412.JPG - 1
Signatur
1
  (trådstarter)
   #14
 55     0
Det er lenge siden jeg har postet noe her, men en liten oppdatering kommer nå. Vi har en liten pause i renovering for tiden, men begynner med storstilt riving og gjenoppbygging av invendig tømmerkasse like over nyttår.

Vi har kommet godt på vei utvendig, og vi er veldig fornøyd med resultatet. Jeg var litt redd for at tilbygget skulle bli stort og dominerende, men tilbakemeldingen er at tilbygget ble bra. Vi er ikke helt ferdige enda med dette  bygget. Fortsatt gjenstår søyler, ytterdør, rekkverk, trapp, litt maling etc. Men dette får vi ta til sommeren.

For å se litt mere bilder så er det mulig å gå inn på bloggen min, og under labelen "oppussing" ligger det flere biler av renoveringen og våre planer framover.
1: Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - IMG_2576 (640x427).jpg - 1
1: Hus i skogen: Totalrenovering av tømmerbolig fra 1857 - IMG_2578 (640x427).jpg - 1
Signatur
   #15
 654     0
Oj, så flott - hvilken forskjell! Må ha vært mye jobb ja..blir vel fort "litt" ekstra når man er på høyt detaljnivå. Wink - Men det betaler seg jo!
- Rart, for tenkte faktisk på dette husprosjektet senest i går - er vel fordi hus med sjel i ikke blir glemt så fort :)

God jul og lykke til videre på nyåret Smile
1
  (trådstarter)
   #16
 55     0
Ja det er en del jobb kan man si, særlig når alt skal planlegges ned til den minste lille flis  Wink Men vi blir da også veldig fornøyd med resultatet. Så nå ser jeg frem til å begynne på nedriving og oppbyggin innvendig. Og jeg skal forsøke å legge ut litt bilder etterhvert som vi skrider frem med renoveringen  Smile
Signatur

1
  (trådstarter)
   #18
 55     0
Så fint at du vil følge vår renovering! Og joda, det er et spennende prosjekt, på flere måter. Ikke vet vi hvor lang tid det vil ta, hvor mye arbeid det blir, og ikke vet vi hvor mye herligheten vil koste. Men vi tror absolutt det er verdt all innsatsen. Vi kunne nesten ikke rive et hus som er 160 år, der både tømmer og grunnmur er vel intakt. Det er dessuten solid, gammeldags håndverk det er snakk om, og dette synes jeg er fint å kunne bevare.
Signatur
   #19
 1 699     Norge     0
Helt enig, dette vil være verdt det!

Jeg har en far som har renovert en gammel gård der det tidligere har vært samlingspunkt for bygda, fengsel i kjeller, og deler av grunnmur som stammer helt tilbake til vikingtiden. Senere år var det skole der. Eldste gården i distriktet betyr også at riksantikvaren var over middels interessert og bare det tok mye tid og frustrasjon.

Han fant også utrolig mye gøy i vegger, blant annet malerier, en gammel bille i et glassmonter osv.

Selve prosessen tok fryktelig lang tid, men ble helt fantastisk vakkert til slutt!
1
  (trådstarter)
   #20
 55     0
Godt å høre erfaringer om at det er verdt slitet Smile

Vi slapp unna riksantikvaren med sju år, da denne etaten kobles inn først når huset er fra før 1850. Vårt er fra 1857. Egentlig helt greit, for da kan vi bygge akkurat som vi selv tenker - noe som blir en kombinasjon av nytt og gammelt.
Siste redigering: 9. desember 2013 21:50:04 av 1
Signatur