9,965    21    1  

Isolere og fare for kondens?

 341     Oppland     1
Hei, begynner i dag for første gang innvendig i min ny påbygget etasje, etter å ha blitt ferdig utvendig. Skal begynne å
Isolere, regner med dette tar ganske lang tid, lurer da litt på om det ikke er stor fare for kondens innvendig i det nye påbygget? Som kan medføre stor fukt på isolasjon? Er det noe måter å kunne unngå dette? For det bygges vel normalt på denne tiden av året også Smile håper på noen gode råd her... Kjedelig med fuktskader i ettertid!

nik
   #1
 633     0
Hei.
Vi er i samme båt, jeg går også å lurer på om jeg snart kan begynne å isolere tilbygget.
Det er dårlig tørk i lufta nå på høsten, og materialene har en fukt på omlag 20% dersom de ikke har vært utsatt for mye regn i byggeperioden.

Det optimale er sikkert å sette inn en byggtørker for å få ut fukt før man isolerer og tetter.
Men alle nybygg produserer kondens første sesong uansett, og skal være konstruert for å slippe denne fukten ut gjennom vindtetting.

Jeg for min del tenkte å måle fuktighet rundt i bygget før jeg går i gang, og leie en byggtørker om jeg finner mye fuktighet.

  (trådstarter)
   #2
 341     Oppland     0
Påbygget har stått tett siden juni/juli.. Var hele tiden før det dekket med presseninger siden det var påbygg av etasje på gammelt hus.. Så er ikke fukten i materialene som bekymrer meg noe særlig... Er mer den kondensen jeg er er redd oppstår på innsiden av undertak o.l. da det blir kaldere ute... Vet ikke om en byggtørker klarer og holde sånt unna? Har Ikke noe greie på dette og aldri vært borti en byggtørker, så vet ikke hvor effektivt noe sånt er?
nik
   #3
 633     0
I så fall er det bare å gå i gang med isolering etter min mening.
Om taket er riktig konstruert skal ikke dette by på noen problemer!  Smile
   #4
 3,955     0
Bygger hus nå sånn innimellom alt arbeid og har drevet med isolering i snart 2,5mnd og ser kondens hos meg. Det som er viktig, er at det ikke blir satt på oppvarming før all isolasjonen er lukket med plast.
  (trådstarter)
   #5
 341     Oppland     0
Ok, den eneste varmen blir arbeidslampa. Dersom noe kondens oppstår og isolasjonen blir fuktig, hva skjer da? Vil det tørke opp igjen mot våren og trekke ut igjennom vindsperre og undertak(isola pro super).
jaf
   #7
 6,310     tromsø     0
Når et hus står og tørker gjennom vinteren så mister det fuktighet. Er huset over 1 grad (frostfritt) og de er -10 rund huset og lufta tør som i en ørken(relativ fuktighet er lavt i frost). Se på fisk som henges opp i frost, den mister fukt og blir hard stein til slutt før våren kommer. Våt glava tørker ikke.... Smile Når en sager i eldre hus er det ofte tørre som en inntørket svamp. Det er om sommeren fuktigheten er størst. Såg bilder av nye hus på jobb med "jordslag" på vegger på grunn av høy fukt i lufta, regnvær og fallende tempratur som har frigitt ekstra fukt fra luft og gitt skader(matrialer var sikkert ganske fuktige fra før).

   #8
 9,677     Kysten     0
Gjør som børge sier, ikke varme på så går det bra. Det er når varm luft innenfra treffer kald flate det kondenserer. Det er også viktig at taktekking er kommet på før du setter på varme inne. Da øker luftekapasiteten betraktelig i luftbevegelsen under steinen.
   #9
 22     0
Feriehuset er ved havet, 10 meter fra.
Alt av shingeltak utvendig er ferdig, bryker tyvekvindsperre som lufting mellom OSB plater og isolasjonen.
Alt av kledning og isolasjon ellers er ferdig, men har ikke satt på plasten pga. det elektriske som skal inn.

Anbefaler dere ikke å ha varme på inne når man skal gjøre noe pga. fukt i isolasjonen, er det konklusjonen?

Takk


Trygve
   #10
 3,955     0

Våt glava tørker ikke....


Våt mineralull og steinull tørker uten problemer!
Jeg har tidligere påstått at mineralull ikke tørker, men etter å ha skifta jobb - ser jeg nesten daglig at vi klarer å tørke glava uten problemer Wink