205    4    0  

Invertervarmepumpe - Alpha Innotec PWZSV/SWCV vs NIBE 1155/1255 vs ??

 32     0
Heisann

Jeg skal snart ut og forespørre på en totalentreprise på ny enebolig. Skal ha bergvarme og inverterstyrt varmepumpe uten at jeg kommer til å spesifisere spesielt merke. Det mest kjente er vel Nibe, og selv om jeg har lest deler av den lange tråden her så antar jeg at det er OK. De driver mer markedsføring enn alle andre, men jeg er ikke frelst, og vil gjerne ha alternativer på bordet.

Jeg vet rimelig sikkert at minst en tilbyder kommer til å gå inn med Alpha Innotec-pumpe. Jeg finner fint lite om dem både generelt og her på forumet, men virker helt OK. Hadde aldri hørt om dem før faren min kjøpte en luft/vann VP fra dem, og han er godt fornøyd så langt.  Noen som har noe håndfast å si om Alterra-pumpene? Bør man forvente at de er billigere enn tilsvarende Nibe?

Er det noen som vet om alternativer til de nevnt over? Har funnet enkelte andre leverandører (Daikin, CTC, Bosch) som har inverterpumper, men de er for store. Utfra de beregningene jeg har sett vil en 6kW være spot-on for meg. De som er større vil bli veldig on/off store deler av året.

Er TN-nett der jeg bygger, så er ikke begrenset til 230V-modeller.

   #2
 243     0
Legger du også vannbåren varme i utleieleiligheten?

Hva med vinterhage; det kan jo være ganske kaldt der?
  (trådstarter)
   #3
 32     0
Jeg har verken utleieleilighet eller vinterhage, så det er ikke så relevant for min del.

  (trådstarter)
   #4
 32     0
Tydeligvis ingen som har noen erfaring med Alterra-pumpene. Er det noen med panserkontroll på varmepumper som har lyst til å titte på specs for Alterra-pumpene og se om de ser noen åpenbare fordeler eller ulemper kontra Nibe?

http://www.hoiax.no/produkter/proff/varmepumper/alterra-vaske-vann-varmepumpe/pwzsv

http://www.hoiax.no/produkter/proff/varmepumper/alterra-vaske-vann-varmepumpe/swcv

Plusspoeng til Nibe er at man (forutsatt korrekt dimensjonert brønn) har mulighet til å hente ut mer enn maks merkeeffekt. Er fortsatt interessert i evt. andre fabrikat i ~1-6kW-størrelse hvis noen vet om noen.