#12
 24,673     Akershus     0
Niks. Kjelen ble delvis tømt med bøtte som ble fylt over på fatet. Deretter en titt nedi med lommelykt for å se om det var plass til mer - klart vann til bunns, ikke noe grums.

Sirkulasjonspumpa har ruslet og gått i 30 år, ca 25 år på overtid er det enkelte som sier.

Signatur
HSt
   #14
 36,611     Lillestrøm kommune     0
Henger meg egentlig på spørsmålsrekken her, hva med vedkjel som krever åpen ekspansjon har noen erfariger her, jeg tenker på risiko på at det kommer oksygen inn via åpent ekspansjonskar.  Er dette OK eller vil Elysatoren gå "amok" med dette, den omdanner så langt jeg forstår oksygenet i vannet men i et lukket system vil oksygjeninnholdet sikkert gå ned, men kanskje kommer det ikke mer oksygen inn med åpen ekspansjon enn at det går bra ?  Jeg er litt usikker på korrosjonsstabiliteten på en del vedkjeler/ildsted med vannsløyfe.
   #15
 1,185     0
Noen som har prisliste/prisinformasjon? Kunne vært interessant å vite hva en Trio 10 koster...
   #16
 105     Sørum     0
Prisen jeg fikk sammen med tilbud på varmepumpe hos Energi Spar er 6500.- +mva.
   #17
 4     Trondheim     0
Jeg har ingen personlig erfaring med ELYSATOR, men jeg har erfaring med ENWAMATIC MINI.
Enwamatic er et tilsvarende produkt som kan brukes på varme/kjølekretser. Det monteres som et delstrømsfilter og skal filterere vekk partikler i løpet av 8 uker. Mange snakker om at oksygen er det som gir korrosjon i anleggene, men det virkelig store problemet er lav pH-verdi som tærer opp rør, vekslere, radiatorer, pumper mm. pH-verdien må ligge på over 9 før at korrosjonsprosessen skal stoppe opp.

ENWAMATIC mini/midi har et filter som fjerner partiklene i anlegget og reaksjonsmasse som hever pH-verdien til over 9.

Mange sier at en ikke trenger vannbehandlingsutstyr på mindre anlegg og der en har gulvvarmerør pex(plast), men en bør absolutt ha dette siden dette utstyret også skal fjerne bakterier og biofilm som trives i slike anlegg. Partikler i anlegg fører til beleggdannelse som til syvende og sist skaper et økt energiforbruk, driftsproblemer og slitasje.

Har hørt at Elysator tar kun magnetittpartiklene siden det er en magnet som fisker ut disse, mens Enwamatic tar alle typer partikler.
Der jeg har montert Enwamatic er vannet blitt helt fint etter 2 måneder og dette skulle sikre det vannbårne anlegget et langt liv.

   #18
 157     Møre&Romsdal     0
Et meget godt innlegg rørleggermannen. Elysator Trio 10, som er den jeg har i anlegget, har et hvirvelkammer og i den første tiden etter montering av Elysator, kom det mye grums som ikke var magnetisk. I dag er vannet jeg tapper av krystallklart.

mvh
jiho
Signatur
   #19
 4     Trondheim     0
Poenget er at en absolutt bør ha vannbehandlingsutstyr tilsvarende Enwamatic og elysator. Slikt utstyr burde settes inn i helt nye anlegg som standard slik at en aldri får driftsproblemer, for dette kommer nesten helt sikkert før eller senere. Uansett kan det jo også ettermonteres også da. 

Erfaringstall sier at om du tar en vannprøve og finner ut at du har 3 kg rustslam /m³  så øker dette energiforbruket med minst 6 %. Så her er det mye penger å spare om en har et rent anlegg.

Utstyret bør stå på tradisjoneller radiatorsystemer (høy/lav temperatur), ifm pex gulvvarmerør og på vannbårne kjølesystemer.


   #20
 3,573     buskerud     0
ja, det trengs neppe  til et vannbårent anlegg som mitt , som består av bittelitt kobber, uponor pro plast forder og en haug med pex... vannet er klart som dagen fortsatt.. sikkert ikke mere enne 1meter med kobber totalt...

men gud bedre å møkkete vannet i mitt gamle radiator anlegg ble.... eneste grunnen til at det rommet med pex fungerte var nok at anlegget hadde som regel en årlig tapping pga vedlikehold og jevnlige lekkasjer og feil... men selv etter få mndr blr det svart igjen.

Men da jeg koblet på det gamle bade gulvet, tok det en del spyling med rent vann før all den svarte guffa var ute av pexen der.  Men nå ser jeg i overgangene mellom ny og gammel pex , at de rørene som før gikk inn til badet var mørkegrønne, er fortsatt klare  og fine.