O_K
   #11
 431     0
Jeg har ingen erfaring med gamle rør og hvor mye de tåler, men tenk litt på hvor lenge du har tenkt å beholde de nye gulvene. Hvis du nå legger gulv for de neste 20-30 årene så må du ta høyde for at rørene faktisk nærmer seg 50år før utskifting, særlig om du legger litt penger i kvalitet nå som du skal oppgradere gulvene (Som det virker som du har tenkt siden du snakker om å legge mer lyddemping etc)

Du kan gjøre alt av røropplegg selv i følge loven, det eneste som begrenser deg er forsikringen din, der er det ofte et krav som gjør at om du får lekkasje fra rør, og lekkasjen skyldes at du har gjort dårlig arbeid så vil du kunne få avkortning. Generellt sett vil jeg si at gulvvame er noe av det letteste du kan legge så lenge du ikke spikrer eller skrur gjennom rørene i ettertid. røret skal gå i en kontinuerlig slynge fra samlestokk og tilbake, ingen skjøt eller kobling noe annet sted enn i fordelerskapet, så derfor har du heller ikke noen stor sjanse for lekkasje. Det arbeidet du viste bildet av er så amatørmessig det går ann å få det, så du kommer helt sikkert til å gjøre en mye bedre jobb.

I fare for å lokke deg ut i uføret med altfor stort prosjekt, er gangen din stor, og er det veldig mye gulv som må byttes om du tar det også? Hvis ikke ville jeg sterkt vurdert å ta gulvet der også så jeg kunne legge nye rør. Alternativt kan du kanskje gå for en dårligere løsning hvor du legger nye rør som du skjøter på de gamle der de gamle kommer inn i rommet. Disse skjøtene bør da ligge tilgjengelig for inspeksjon, kanskje i en inspeksjonsluke / boks du kan sette i nedkant av veggen i hvert rom. Da har du i alle fall nye rør i gulvet, og du har mulighet til å bytte siste rest av de gamle rørene en gang i fremtiden uten å ta opp de nye gulvene, ulempen er at du begynner å introdusere fler potensielt svake ledd. (Tror ikke det er et KRAV at skjøter til gulvvarmerør skal ligge synlig, men jeg ville aldri vært komfortabel med å bygge de inn)

  (trådstarter)
   #12
 35     0
Helt opprinnelig var planen bare å rive vegg mellom stue og kjøkken, nytt kjøkken og da i samme slengen bytte ut fra parket til laminat. Håpet da også på å finne en enkel løsning for litt bedre støydemping ned til utleiedel (finnes ikke demping unntatt spaltegulvet) og se hvordan denne 'dårlige' gulvvarmen lå. (Kjøkken/stue er tilsammen ca 75 m2.)
Og at dette sikkert ble dyrt nok.

Men nå etter å ha undersøkt en del og fått gode tips her, så innser jeg at gulvet mest sannsynlig vil måtte bygges opp ca 3cm. Dette gjør at det ikke er mulig å bare ta disse rommene, men hele etasjen unntatt bad. Og da begynner jeg å bli litt bekymret for hva dette vil koste. (Hovedetasje er omkring 130 m2)

Og når vi ikke akkurat har hatt god erfaring med anlegget, så vet vi faktisk ikke hvor mye vi skal tørre å koste på anlegget. Redd for at når vi har investert så mye, så må vi bare fortsette. Feks trengs termostater? Bør det systemet også byttes? Kommer flere dyre deler på pumpa til å gå til h****..?

Mer lønnsomt bare å montere en luft/luft varmepumpe å ha som nød ved ekstra kaldt ute?
Men isåfall er det vel lite håp om å få varme i bad noengang..



O_K
   #13
 431     1
Du har allerede borehull som er en stor del av kostnaden ved med væske / vann VP, og med relativt ny kompressor bør du ikke forvente noen store oppgraderinger der med det første. Tipper også at nye aktuatorer til samlestokken er mulig å skaffe ganske greit LK er jo en ganske seriøs aktør, så selv om disse er noen år gamle så er jeg rimelig sikker på at de kan skaffe erstatninger.

I første omgang bør du se på varmepumpen og muligheten for å øke temperatur ut fra denne noe. Sikt mot ca 35C på retur, det vil gi deg mye mer varme. Avgitt varme er avhengig av tempforskjell mellom rom og gulv, så en økning fra 30-35 vil gi en økning i temperaturforskjell fra 10 til 15C noe som betyr (teoretisk) 50% mer avgitt varme. Om du ikke vil gjøre noe så kan du kanskje kombinere det med et par panelovner? Eventuelt gjøre det som en midlertidig løsning før du oppgraderer alle gulvene med lyddemning og nye rør om et par år?

Som jeg tidligere har skrevet så ville jeg ikke anbefale at du legge store penger i nye gulv uten å bytte rørene (Dumt å bygge inn gamle og dårlige løsningen med nye dyre materialer). Hvis du uansett skal legge trinnlydsplater så legg for all del rør sammtidig, når du først har borehull og VP så vil alt annet være dumt.

Var jeg deg ville jeg kanskje gjort om på oppussingsplanene slik at du inkluderer alle rom hvor du ønsker lyddemning slik at du kan bygge opp med trinnlydsplater som har spor for vannrør. Jeg ville sammtidig tatt bort hele det gamle undergulvet (spaltegulvet) der rørene går nå, da sparer du litt høyde, og du får tilgang til bjelkelaget hvor du kan sjekke tilstanden på isolasjonen, og fylle opp med mer isolasjon om nødvendig. Legging av gulv er ikke veldig vanskelig, men klart at med 130m2 så blir det jo noen kroner i materialer uansett hvordan du snur og vender på det.
   #14
 1,355     0
Støtter siste taler. Prøv å fikse på anlegget du har. Vannbåren varme er meget stabilt og pålitelig når det er gjort skikkelig. Vi har vann/vann varmepumpe fra 2006, den har gått nå i 11,5 år uten et feilslag. Alltid perfekt temperatur inne, i alle rom. Uteføler og inneføler for kompensering. Alt av gulvvarme er lagt som spaltegulv, men på en skikkelig måte så det ikke trengs høy turtemperatur.

Legger ved et bilde fra legging av gulvvarme på tilbygg på hytta nylig, der ser du hvor stor del av gulvet som varmefordelingsplatene skal dekke. Akkurat dette anlegget skal forøvrig fyres med ved Wink

Oppbyggingen av dette gulvet er 22x123mm kledningsbord som spaltegulv, varmefordelingsplater og deretter 12,5mm gulvgips oppå der.

Problemer/dårlig funksjon på eldre vannbåren varmeanlegg - 2017-07-30 11.39.40-1.jpg - Jegs
oll
   #15
 136     0
Oppbygningen med spaltegulv er en ok løsning. Men du har ikke rør i alle spalter?
Om du har det ville eg bare lagt varmefordelingsplater overalt og 6mm gips oppå så gulv.

Når det gjeld temp så har eg gått bort fra varmekurve på varmepumpen og kjører nå fast turtemp på 36 grader. Har termostater som du som regulerer temp.
Det er mange meninger om dette men eg syns det ble mer stabilt da.
  (trådstarter)
   #16
 35     0
Takker for mange gode råd og forslag.

Tenker jeg må begynne å sjekke litt pris på det jeg evt trenger av material/deler.
Har dere noen forslag til merke/produsent/butikk å handle fra som har gode priser?

Pratet tidligere med en snekker som sa det var god støydemping i spaltegulv i forhold til spongulv. Vurderte derfor å beholde det pga jeg trenger all støydemping jeg kan få.

Jkirkebo:
Du som også har det lagt i spaltegulv, hva har du brukt over?

Og er det noen spesiell tykkelse som er anbefalt på laminat? Evt produsent?
   #17
 1,355     0
Jeg har brukt gulvgips 12,5mm over på hytta. Hjemme er det 22mm spon over spaltegulvet.

  (trådstarter)
   #18
 35     0
Har nå undersøkt litt priser og material som trengs for å forbedre lydisolering og varme i gulv i anledning nytt kjøkken og ny laminat på gulv.

Tenker å bygge på følgende måte:
-24 mm silencio thermo plate m/spor til 16mm rør og cc20.
-varmefordelingsplater (håper å bruke opp de gamle)
-nye rør
-12,5mm fibergips plater
-laminat
-nye fordelingsstokker pga tidligere er det lagt 16mm i cc30. Må derfor bli 5 ekstra sløyfer?? (132m2)

Sånn ca ca pris på dette blir 105000kr kun for gulv.
+ rørlegger til å se over og starte opp anlegg

Etter dette gjenstår kjøkken..

Hvordan høres dette ut med tanke på oppbygging og pris?
  (trådstarter)
   #19
 35     0
Edit:
Har ikke kommet så langt å funnet billigste plass og handle alt. Feks trinnlydsplater fant jeg på nettet på byggmakker mener jeg det var
HSt
   #20
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Glem de gamle varmefordelingsplatene, nå er det viktig at du får deler som passer sammen. Det var jo nesten ikke varmefordelingsplater på gulvene dine