Tom
   #21
 1,545     Sørlandet     0

Med vannbåren varme så er det jo enda mer kritisk at det ikke fryser når dere ikke er der. Er egentlig dette så lurt?


Hvordan klarer du å sitere absolutt hele innlegget til trådstarter når du er nr.1  til å svare og så skriver du kun en eneste setning!!!
Spesielt når hele innlegget står der noen få centimeter lenger opp på skjermen.

Er du klar over hvor mye ekstra scrolling det blir hvis alle skulle gjøre som deg?
Har du lagt merke til at av alle som har svart er det ikke en kjeft som har gjort som deg?
Kanskje du kan ta hintet til etterretning og la være å sitere i hytt og pine neste gang?
Signatur

   #22
 874     Oslo     0

Heisann

Skal snart i gang med grunnarbeid på en fritidsbolig på 100 m2, der vi har fått tilbud på varmekabler i gang og bad ca 20m2.
Lurer litt på om vi skal koste på oss vannbåren gulvvarme i hele fritidsboligen, gang,bad, stue og kjøkken blir da ca 62m2 vil dette være økonomisk forsvarlig å legge vannvarme på så lite areal.
Gulvvarme på soverom har jeg alltid hørt at ikke er anbefalt, hvorfor vet jeg ikke, men om vi legger på dem også blir total flaten 100m2
1. lønner det seg å legge gulv varme på 65m2 gulv
2. kan man ha gulvvarme på soverom eller blir det for varmt
3 kan man ha forskjellige kurser / varme i gulvet f.eks varmere på bad enn i gangen ved vannbåren varme?
4. Hva slags kostnad snakker man om for ett slikt anlegg, fikk pris på varmtvannbereder 70 000,. l/v pumpe ca 50 000 så kommer vel rør og montering uten om blir vel fort 150 000 ??
5 lurt å legge vanlige elektriske varmekabler i gang, bad og samtidig legge ned vannrør i allerom og gjøre klar foe en radiator til hems ? hva pris snakker vi om for ferdig lagt vannrør 100m2 ? og kan man ha elektriske varmekabler pluss vannvarme i samme gulv ?

Er takk nemmelig for alle hjelp for på dette området er jeg ganske grønn, vil jo ha komfort på hytten, men vil ikke at de faste utgiftene skal ta livet av hyttegleden, så om noen vet om gode løsninger som er rimelige i drift så er det på tide å dele :-)
Poenget er å ha en god komfort når man er på hytten samt at den er frostsikker når man ikke er der, vil ett slikt anlegg holde hytten frostikker?


sånn. jammen mye folk skal irritere seg over her...
   #23
 9,677     Kysten     0

Vet ikke?
Jeg bare leste om en hytte for noen dager siden, der gulvvarmen ble varmet med gass, og var tilsatt glykol for ikke å fryse.


Om en klarer å lage en batteripakke som slår inn ved strømbrudd og fyrer vannet med gass, så burde vbv kunne fungere på fritidsbolig med ustabil strøm tilførsel. Batteriet kan jo da lades når strømmen kommer tilbake.
   #24
 2,172     Oslo     0

Nå skal ikke jeg kuppe tråden til trådstarter, men...

Gass er ikke aktuellt for vår del og jeg synes dette med batteribackup osv blir litt for komplisert på en "simpel" fjellhytte  :)

Jeg ser poenget med glykol i varmerørene i gulvet, men slik jeg forstår det må man da ha en "varmeveklser" som veksler varme fra vannet som varmes opp av/i varmepumpen og ut til glykolen i gulvet. Da er jeg forsåvidt like langt, for da står det vann som kan fryse i deler av anlegget.

Slik jeg ser det finnes det ingen praktisk løsning på å gjøre vannbåren gulvvarme FROSTSIKKER ved tilfellet strømutfall og -24 i 14dager.

Derfor har jeg vurdert en løsning levert av rørlegger hvor man stenger 2 stoppekraner (varm/kald) og åpner to andre som TOTALT tømmer systemet for vann (til sluk). Så rusler balansert ventilasjon med 2kW tilskuddselement hele året for å gi frostsikker hytte. Som backup står varmekabler/varmeovner innstillt på frostsikring. 

Men, skulle gjerne funnet en smart måte å benytte vannbårengulvvarme selv om hytta KAN fryse til tider...
   #27
 9,677     Kysten     0
Ok. Tenkte på om påstøpen kunne holde på varmen, men det blir for lenge. Da må du finne ut hvor mye glykol du kan blande i og hvor mange minus det tåler med det blandingsforholdet.

  (trådstarter)
   #29
 372     Rogaland     0
Da har vi bestemt oss for å gå for "gammeldagse" varmekabler i gang og bad, samt montere en L/L pumpe i stuen når den tid kommer.

Hva slags balansert varmegjennvinningssystem bør vi satse på i ei hytte på 100m2 i BRA og en umålbar hems på 50m2 i gulvflate?

For og imot på ventilasjonsanlegg kontra vifte kjøkken og bad.

Trenger masse tips nå før det er for sent å få det med i tegninger uten å måtte betale en formue på endrinegene av bygge tegninger.

Andre ting som kan være lurt å tenke på iforbindelse med bygging av hytte på fjellet. ( ca 400m over havet middels med snø ikke ofte under 10 minus.)
   #30
 24,675     Akershus     0
Forsiktig med vann! Ser at det er nevnt tidligere også. Livredd for å reise fra ubebodd hytte med vann i mot vinter. Strømmen kan gå og enten vet du det ikke, eller så varsler GSM-alarmen, men du er langt borte.

Derfor er alt av vvb, trykktank brønnpumpe etc plassert i dobbelisolert "vannbunker" med varmekabler i gulvet og sluk under hytta. Stopper pumpe, åpner alle vanlige kraner pluss tømmekrana og alt renner tomt.

Vær oppmerksom på at mange moderne kraner ikke tåler frost. Enkelte kan tåle det dersom en fjerner tilbakeslsgsventiler i dem.

Dersom dere har trykkvann inn, ikke stol på hovedstoppekran, naboen fikk hytta full av vann!!!! Dette fordi det piplet inn og avløpet i sluket frøs igjen under gulvet.
Anbefaler 3-veis stoppekran ute på frostfri dybde. Da stenger du tilførsel samtidig som du drenerer hytta på frostfri dyble.

Vi har ellers avtrekk kjøkken og bad. Hytta står uten oppvarming unntatt vannbunker på 5 grader.

Det er et poeng å bygge hytta slik at den er enklest mulig, en skal ha det hyggelig der, ikke være evig vaktmester. Det gjør ikke så mye om enkelte ting er litt tungvinte, en har jo masse tid.
Signatur