(trådstarter)
   #41
 92     Oslo     0
Vi diskuterer litt i heimen nå om ikke parkett kan være like greit. Sparer da penger på å droppe støpen, i tillegg kan vi da øke isolasjonstykkelsen

   #42
 1,749     Norge     0
Hadde droppet varme i gulvet ved så lite isolasjon. Blir dyrt å legge og mye varmetap.
jaf
   #43
 6,305     tromsø     0
Med mye isolasjon er panelovner og parkett bra. Varmetap blir så lite. Med 20cm isolasjon kan en varme med mye mindre power for å få det varmt. Må nesten oppleves. Isolering gir deg en varm side (inne) og en kald side (under gulv). 2 små panelovner varmer lett opp 50m2 ved god isolering. Prøv effektbehovet med løse ovner etter isolering.
   #44
 678     Bergen     0
Du vil jo aldri oppnå den anbefalte U-verdien på 0.15 uansett, til det kreves det normalt minst 20cm med EPS, spørsmålet må vel være hvor stor forskjellen blir med en centimeter eller to mer EPS isolasjon, og om det eventuelt er verdt det, noe som nok er høyst subjektivt.

Jeg personlig ville aldri lagt varmefordelingsplater til borti 300,- pr. m2 på et kjellergulv og sparklet over, kun for å få et par centimeter ekstra med isolasjon i gulvet, men det er kun min, kanskje noe gammeldagse mening, da det høres ut som totalt bortkastede penger for meg. Jeg noterer dog at andre er uenige.

Du har jo varme i gulvet, så opplevelsen blir omtrent lik, men du sparer vel noe i oppvarmingskostnader med et par centimeter mer EPS, dog vil jeg tro det tar litt tid å spare inn de 30 000,- platene koster, et par generasjoner eller noe sånt.

Det finnes forøvrig isolasjon i PUR, PIR, vakuum osv, som har betydelig bedre isoleringsevne enn EPS.
En centimeter med vakuumisolasjon vil for eksempel i enkelte tilfeller tilsvare rundt 20 centimeter med EPS.
Jeg aner ikke hva slikt koster, men antar det er langt mer enn det smaker?

Jeg mener på ingen måte at måten jeg gjorde det på er den beste eller den måten andre bør velge. Ønsket bare å dele en erfaring om et annerledes oppbygd gulv. noen tanker videre er;

1.Varmefordelingsplater koster omtrent 60 kroner pr kvm kjøpt på buildahouse.no.
2.Varmetapet nedover blir nok større om man har 40 grader i gulvet enn om man har 30 grader i gulvet.
3.Dersom du skal bygge gulvet på et stivt betonggulv kan jeg ikke fatte at støpen på toppen må være veldig tykk. Jeg ville tro at du kan ligge trykkfast isolasjon, 22mm spon uten spor, rør og varmefordelingsplater som er lagt "opp-ned", hønsenetting og så bruke varmefordelingsplatene som lirer for støpen. Utjamning med flislim.
4. dersom det var snakk om et baderomsgulv med membran osv ville jeg vært mer konservativ.

Nok en gang, dette er erfaringer fra kun ett gulv fra min side og må sees som et innspill og ikke en anbefalling


Signatur
  (trådstarter)
   #45
 92     Oslo     0
Spon blir ikke aktuelt for min del tror jeg, men lurer litt på hvordan evt. gips ville fungere som trykkavlastning over rør i sporplater dersom man skal ha flis på toppen.

For øvrig mener jeg at jeg har sett at det ikke anbefales å bruke støp over varmefordelingsplater.
   #46
 677     Norge     0
For øvrig mener jeg at jeg har sett at det ikke anbefales å bruke støp over varmefordelingsplater.


Aner ikke om det gjelder alle slike EPS plater, men buildahouse sine kommer i det minste med klar merking om at de ikke må støpes ned.
   #47
 1,749     Norge     0
Varmefordelingsplater i støp???
Imellom rør og varmefordelings platene er det hulrom, dvs at røret ikke har kontakt rundt hele plata. Da er det bedre å ha rørene i flytende betong eller flytsparkel. Jeg fylte dette tomrommet med vanlig sparkel for å skape bedre kontakt mellom rør og plate.