#11
 10 486     Akershus     0
5,5 hk på min var mer enn tilstrekkelig, selv med fullt lass og opp ganske så bratt bakke. Dette greide den selv i høyeste gir, men da gikk det såpass fort at det egentlig ikke var interessant. Normalt gikk den på max 50% turtall uten at det ble for tregt. Riktignok lastet jeg nok ikke mer enn 350-400 kg pr. gang.

Denne bakken var det ikke noe problem å frese opp i fart høyere enn hva jeg var komfortabel med :

Signatur

   #12
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg forstår bare ikke dette med problemer med motorkraft. Er det noe vår dumper aldri har for lite av, så er det krefter. Rett nok er det ikke den minste motoren, men helt ærlig kunne jeg fint klart meg med mindre motor. Opp den bratte innkjørselen vår har jeg rygget vår opp, med fullstappet kasse med sand, og i tillegg en liten biltilhenger full av sand. Vi snakker om kraftig overlast opp en bakke som biler knapt klarer å kjøre pga skredden. Og det var NULL problem med motorkraften. Derimot fikk vi problemer med veigrepet, beltene begynte å spinne.

Hvem er det som har sprengt girkasse?
Signatur
   #13
 5 990     Finnmark     0
Har kjørt litt med Hinowa minidumper,  tror de koster fra ca 60000 kroner.....
Sterk maskin som er lett å overlaste.....
Fordel er at de har ekte Honda motor og selvlaster.........Finnes i mange ulike modeller!
Google: Hinowa
Signatur
   #14
 1 806     Trondheim     0
Jeg låner en sånn type for tiden av en kompis.. denne er skikkelig bra ..
Erfaring med "rimelige" minidumpere? - 2014-04-07 14.52.04.jpg - 2rgeir
   #15
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Ok, Hinowa og Messersi kan ikke sammenlignes med en 20.000kr maskin. De jobber med hydraulikk, ikke gir.

Hva motorkraft angår, så er det relativt enkelt. 20.000kr maskinen tar halve lasten og har halve motorstørrelsen. Jeg synes det blir for lite å kunne maks laste 180 liter (300kg med grus). Det blir endel turer, men har du enormt med tid og joggesko så går vel det fint for noen.

En girkasse hvor girene hopper ut = utslitt. Tannhjulene har tenner ("dogs") som griper fatt i hverandre. Når de er knekt, slitt eller bøyd så hopper giren ut og det kan skape skraping og farlige situasjoner.

Kan anbefale Cormidi også. Beltene går på fjærbare ruller (eneste) og har skuffe som er mulig å grave med (eneste, fire hydraliske sylindre). Er også et lass med utstyr man kan sette på, pallegaffel, blandemaskin, plog, fres, osv.
   #16
 750     Bærum     1
Driver å vurderer å gå til anskaffelse av en minidumper i forbindelse med arbeider med uteområde ved huset. Har tenkt litt på leie, men dette må tas over tid siden jeg skal gjøre dette selv og da blir leie veldig dyrt og tungvint.

Noe spesielt man burde tenke?
   #17
 10 486     Akershus     0
Om du har råd, så kjøp en minilaster. Jeg har en avant 528, fantastisk fin maskin å ha når en driver med nesten hva som helst. Med pallegafler og skuffe kan den brukes til mye. Løfter ca 7-800 kg paller. Kan få med seg 1 tonn om man er litt kreativ.

Selg den når du er ferdig, så taper du neppe mange kronene. 
Signatur

HSt
   #18
 29 904     Lillestrøm kommune     0
Som jeg skrev for lenge siden i tråden så klarte ikke selvleasterskuffen å på minidumperen og plukke opp selv godt løsnete jordmasser rundt et hus, så lasteren tror jeg kun fungerer på sand ong singel etc.

På hytta har jeg endt opp med en elektrisk trillebår, den klarer ca 100kg/tur.
   #19
 4 111     Akershus (Follo)     1
Jeg kjører Messersi og den har ikke problem med å plukke opp jordmasser, pukk og annet. Men hva du viser til på Finn vet jeg ikke. Det kommer bare opp et bilde av et katteskinn i en fluktstol.
Signatur