#81
 2 978     Vestlandet     0
Eg kom fram til same konklusjon, Utsikten.
Eg såg ikkje mørkt på å greva set for hånd i utgangspunktet. Men då må eg ha mykje meir tid enn eg har no.

Kostnad for å leiga utstyr er lang frå avskrekkande. Det hadde vore kjekt å eiga ein slik minidumper sjølv. Men i tillegg til t.d. 50 000kr i innkjøp, skal den oppbevarast, ha service osv. Eg trur det er lite gunstig om ein ikkje har mykje bruk for den, evt. driv med utleige.
Signatur

   #82
 1 076     1484     1
Jeg så heller ikke mørkt på selve gravinga, men i ettertid så jeg at jeg gravde i 3mnd, men dette var likevel kanskje bare 5% av totaljobben....
Signatur
   #83
 750     Bærum     0
Tror jeg har landet på å kjøre leieprinsippet med mine jobber. Det får heller bli noen intensive dager for å utnytte maskinen når jeg har den, men man får jo til gjengjeld gjort veldig mye fremfor å dra det utover mange uker.
   #84
 12     Vestlandet     0
Har lest litt gjennom tråden. Jeg er godt i gang med å gjennomføre arbeid med utgraving av kjeller. For å sette litt perspektiv i utgravingen. Så har jeg gravd ut 180 m3 med masser fra min kjeller til nå. Det gjenstår ca 80 m3 til med masser som skal graves ut.

Når en har et så stort masseforhold, så faller spaden å trillebår ut av aktuelle metoder ved utgraving. Så jeg ønsker å anbefale maskiner på det sterkeste. Det er riktig nok ikke alt som kan graves ut med maskin da det ikke finnes verktøy/utstyr til gravmaskin.

Hvis du ikke har startet med arbeidet så vil jeg anbefale at du planlegger arbeidet ditt veldig godt å tenker gjennom de forskjellige stadiene av arbeidet. For de forskjellige stadier krever andre arbeidsmetoder som er mer effektive men tunge, som å undergrave fundament med 40cm. Hvor du må bruke spade for å komme til helt under fundamentet.

De mest effektive og kost/nytte metoder:
1. Transport bånd og 1 tonn maskin (kobelko U10) Transportbånd får du i 6 eller 3 meter lengder. Håndteres av en mann ok-.

2. Spade, hakke og Trillebår. (mellom deponer masser som kan graves ut med alt 1. (egnet for undergraving av fundament.

3. Lag hull i veggen og lei krokløft kontieiner samt en BobCat med pigghammer og skuffe. Masser forsvinner før du vet det. (dyrt med BobCat, samt å lage så stort hull krever spes kompetanse ved bærende vegger og beregninger).

Lykke til.
Å husk: " tenk gjennom logistikken"
Signatur
   #86
 12     Vestlandet     0
Ganske fint å kunne snu skuffen. De fleste gravere har S-skuffe i dag. Ser det er en U10, med lys på begge sider av bommen VELDIG nyttig i kjeller.

Selv prøvde jeg å snu skuffen, tenkte i starten at dette ville funke fint. MEN nei, med meg var det leire under fundamenter. Det fungerte ikke å grave slik. Når gravetenner vises i leiren da er det HARD.

For meg ble det en annen løsning, ente med å kjøpe meg en skuffe på Finn, å designe et eget redskap slik at jeg kunne undergravde og laste massene opp, på DT08.
Signatur