4 692    10    0  

Drømmeshuset til "mop321" blir til.

 174     0
Hei folkens,
da har vi bestemt oss for å forsøke å lage utkast til hus selv. Vi har mange tanker om hvordan vi vil ha det, men ønsker så sårt noen kommentarer fra dere her inne.

Vi bruker et progam som heter floorplanner. Dette er et online basert tegneprogram hovedsakelig beregnet på å tegne plansløsninger. Det er enkelt satt opp og har derfor sine begrensninger.

Trykk her for å se plantegning. Tegningen stemmer ikke 100% med tanken på vinduer og dørvalg.
Ser på dette som en gråvskisse og er åpen for alt.
Det skal være mulig å se den i 3D også.

   #1
 516     0
Med mindre du skal bygge med sokkel, hvor er kjøkkenet? Stuen så bare så stor ut til å være loftstue eller kjellerstue. Men det ser meget gjennomtenkt ut.
Signatur
   #2
 997     0
hva skal du med inngangen til garasjen igjennom badet?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 174     0
Huset vårt skal bygges på en gård og der skal vi jobbe med jorda og alt mulig som gjør at vi blir skikkelig skitne. Med dør fra garasjen gjennom badet som også er vaskerom slipper vi å dra alt mulig skit gjennom huset.

Det er også kjekt når man har barn for de blit også som kjent skikkelig møkkete.
;D
  (trådstarter)
   #4
 174     0

Med mindre du skal bygge med sokkel, hvor er kjøkkenet? Stuen så bare så stor ut til å være loftstue eller kjellerstue. Men det ser meget gjennomtenkt ut.


Du har nok sett på den rare planløsningen som jeg viste til. Jeg har endelig fått fjernet den. Ta en titt til så kommer du til riktig planløsning. Er helt enig at det hadde blit veldig stor loftsstue.

Vi skal også ha en etage til over denne, men så langt har vi ikke kommet helt enda. Tusen takk for komentarene så langt.
   #5
 516     0
Da ble det enda bedre, men jeg ville flyttet toalett/dusj til det rommet bak som du har tegnet inn skyvedør. Adgang inn på vaskerom/tekniskrom fra garasjen er jo genialt! ( jeg skal ha det selv  ;D ) Lekkert også med åpen løsning stue/kjøkken ( skal ha det selv også  ;D )
Regner ikke med at du faktisk skal ha skyvedør mellom garasje og rom? Lurer på om ikke det blir litt for lite tett. Jeg må ha en Ei 30 dør...eller hva den heter. Det blir i prinsippet en utgangsdør.
Må tydeligvis ta en tur opp til Mælum når det nærmer seg for dere. Må innom FK butikken å kjøpe en Joohn Deer caps først  Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 174     0
Tusen takk for kommentarene. Jeg har jo selvfølgelig klart å slette hele driten da jeg forsøkte å lage andre etg.  Beklager folkens... så fort jeg har fått opp en ny plan skal jeg legge ut en ny link.
  (trådstarter)
   #7
 174     0
Da har jeg fikset en ny tegning og lagt ut ny link i det første innlegget. Setter fortsatt pris på alle kommentarer. Tar hjertelig i mot tips om andre tegneprogrammer som er enkle å bruke.

ivo
   #8
 496     0
Fant dette på nettet:

Det er ingen brannkrav i forhold til egen bolig, når garasjen har bruttoareal under 50 m2, men vegg mot boligen skal være gasstett slik at ikke eksos trenger inn i boligen. Hvis det etableres direkte atkomst mellom garasje og bolig skal dette skje gjennom ventilert sluse.

Asker Kommune - Veiledninger om byggetiltak - Garasje, carport og bod.

Regner med at dette ikke bare gjelder i Asker kommune, men er etablert i en eller annen forskrift? Noen som har peiling?

Er vel også en del som har bygget utleie oppå garasje og brutt med reglene?
  (trådstarter)
   #9
 174     0
Tusen takk for kommentaren Ivo om de reglene. Vi ønsker å bygge et hus som er så trygt som mulig.
ivo
   #10
 496     0
Jeg er ikke noen ekspert, men i de fleste sammenhenger stemmer det at dersom en er i tvil om det finnes en regel eller forskrift om noe så gjør det nettopp det :)

Heldigvis er de fleste reglene ganske logiske  Smile