6 706    13    0  

Funkis "Drømmehus"

 9     0
Vi er ett par med 2 små som leker med tanken på å bygge hus og har skissert det foreløpige "Drømmehuset". Men det hadde vært fint med tilbakemeldinger / forslag til forbedringer fra dette flotte forumet :)

Huset er BRA 275m2 med 150m2 nede og 125m2 oppe og tenkt bygd i mur (Isorast e.l.)

   #2
 1 943     0
Veldig masse fint her; likte kombinasjonen hovedsoverom - garderobe - bad :D

Tilkomsten til eit av dei små soveromma oppe var litt kronglete; den som ligg øverst. Det går ein del areal bort i "ingenting" i den forbindelsen.

Men det har de sikkert tenkt over; har sjølv prøvd å teikne, men ikkje fått til noko bra. Så var derfor vi hyrte ein arkitekt Grin

Lykke til; blir spennande å følge prosjektet vidare! Sjølv skal vi (trur vi) bygge i Leca.
   #3
 136     0
kjempefint hus! Misunnerlig selv jeg! Trenger bare en kjeller for et par gutterom hihihi
   #4
 136     0
Jeg drømmer videre jeg: Takterrasse med utendørs jacuzzi og en "voksenstue" med åpen peis, 2 av veggene uten vinduer og de to andre med store vinduer hele veien!
   #5
 997     0
et pent utgangspunkt, men...skriver det som jeg synes var litt dårlig: :)
* synes vinduene var kjedelige og ensformige. 
*Mye bortkastet areal i den åpne løsningen hvor trapa er.
* i det samme rommet i 2etsje er det så liten plass å gå på till soverom og bad at det blir vanskelig når 2 møtes'
*Blir du å bruke 3 altaner? tipper 2 aldri blir brukt og er unødvendig.
*Hvordan er sikkerheten med åpen løsning mellom etasjene for barn, er fristene å klatre på møbler og ting....hva hvis ett møbel står nært glasset/rekkverket.
*rommet under altanen blir vanskelig byggeteknisk, helt klart mulig, men viktig å gjøre bra med tanke på lekasje og kuldebroer.
*Fasaden blir litt kjedelig med bare murpuss, bruk litt tre elle sten i tillegg.
Signatur
   #6
 136     0
Kan ikke være at siden bildet er rendret i 3d så gir det en illusjon av å være trangere enn det egentlig er? Jeg tenkte og med en gang at dette var litt vel trangt, men så la jeg merke til at det var 275 BRA over 2 etasjer og det er jo temmelig "spacious" Tongue Kanskje det hadde vært enklere for oss om vi hadde fått sett vanlige 2d plantegninger.
   #7
 22 342     Akershus     0
Jeg hadde endret noe på trappeløsningen. Hvis trappen flyttes til den andre siden av rommet får du bedre tilgang til soverommene oppe, på bekostning av bodene. Det fineste hadde nok vært å laget en skikkelig artig trappeløsning. Det fortjener et slikt hus.

Ville også flyttet soveromsveggen oppe slik at den kommer rett over kjøkken veggen. Dette kan spare deg mye penger og problemer senere.

Ikke pynt for mye på huset med tre fliser etc. Da forsvinner funksjonalismen.

Jeg kommer nok til å titte mere på huset for jeg digger slike hus.

   #8
 468     0
Jeg ville nok forsøkt å få to stuer/oppholdsrom som ikke har direkte kontakt.  Veldig praktisk når barna blir større. Og så ville jeg forsøkt å samle vinduene på "vindusveggen" mere. Sentrert.

Mere bodplass/oppbevaringsplass. Til  ekstra fryser, vinskap, alt sportsutstyret barna kommer til å samle seg etterhvert, vinterklær osv.

Litt avhengig av hvor solen er når synes jeg ikke dere har laget for mange uteplasser.

Og jeg synes det ser veldig trangt ut til å være så stort. Er møblene dere har tegnet inn gigantiske, eller er det bare fugleperspektivet som forvirrer meg?
  (trådstarter)
   #9
 9     0
Takker for tilbakemeldinger. Hvis dette noen gang blir noe av skal det absolutt "strekkes opp" av både arkitekt og bygg ingeniør Grin.

Grunnen til det åpne arealet i annen etage er tanken om å få litt "volum" følelse i hallen. Bredde i passasje oppe er foreløpig tenkt 1,4m (helt klar viktig å ikke gå å butte i hverandre).

Trappeløsning har vært prøvd i flere varianter og er nok ikke i mål nei. :)

Noe av tanken er å ha luftige felles rom (lei av trange leiligheter ;D). Skyvedør mellom hall og spisestue. All rommet oppe er tenkt til "unge område". Skulle støyen i fremtiden bli altfor ille er det mulig å konvertere den indre stua til hovedsoverom.

Legger ved en 2D planløsning (er nok ikke helt identisk med 3Den da dette foreløpig ikke går på det helt strukturerte planet :))

PS.
3Den er tegnet i archicad med standard "møbler"
   #10
 136     0
Vanskelig å si med sikkerhet siden man er amatør, men det virker som et betyderlig chokepoint(Hatt engelsk som jobbspråk i for mange år hehehe, kan ikke det Norske ordet på det) mellom kjøkken og spisestue, siden dette er eneste inngang til kjøkkenet ville jeg sett/tenkt litt på det.