27,853    59    0  

Hvorfor bygger "alle" så forbaska "kjedelige" hus?

 59     0
Ikke meningen å tråkke noen på tærne her, prøver bare å få i gang en debatt. Klarer ikke la være å tenke på dette, når jeg kjører langs veiene i dette langstrakte land og ser utover bebyggelsen for å sanke litt inspirasjon til drømmehuset, så slår det meg at nesten alle bygger disse kjedelige kassene på 2 etg med saltak og en ark på midten og en liten veranda foran
HVORFOR? er dette det "ultimate" huset mtp planløsning? Får man ikke lov å bygge annerledes i reguleringsplanen? er folk redde for å skille seg ut?
Hva er gøyen med å sette opp identisk hus som naboen? er vi en haug med sauer? jeg applauderer alle som tør å tenke selv og sette sitt eget preg på huset sitt!
Er det bare meg som er rar her eller? ???
Heff

   #1
 171     0
Jeg er faktisk helt enig med deg Heff.

Er det ikke typisk norsk å ikke våge å skille seg ut?
Jeg som har et alternativt fyringsanlegg i boligen får 95% kritiske bemerkninger og 5% positive, når jeg kjører elbil i tillegg så blir jeg nermest stemplet som avviker :'(
  (trådstarter)
   #2
 59     0
du skal få respekt hos meg hvertfall  Grin kjipt å svi av 3 mill på nytt hus og eneste forskjellen på ditt å naboens hus er at han har gult hus og du har blått.
   #3
 802     Akershus     0
Det som har slått meg, er hvor forferdelig hummer og kanari mange norske boligstrøk er.

Synes faktisk det kan være bedre med litt tidstypisk "kjedelig" homogenitet på et byggefelt.

Enn den salige blandingen av villmarkspanel, sveitserstil, valmete tak og funkis trykket sammen vegg i vegg på dagens 400m² tomter.
   #4
 30     0
Det blir vel en smaksak for hver enkelt.. Wink
- Jeg for min del synes funkis ser helt forferdelig ut, og ville ikke hatt det om jeg fikk det gratis.. ;D Vil mye heller ha ett tidløst, og tradisjonsrikt hus/hjem, som jeg ikke går lei etter 2 år..
   #5
 2,172     Oslo     0
Å tro at folk ikke bygger det de selv har lyst på er vel litt "naivt"?
Nekter å tro at det er snakk om en kollektiv hjernevasking av en hel befolkning  :P

Mest sannsynlig er det slik at folk faktisk ønsker det enkelte av dere kaller "kjedelige hus". De vil ha det - bare må ha det - kjøper det - bygger det - bor i det  ;D

Boligpartner Austergaard som vi skal bygge må vel sies å falle i "kjedelig hus" kategorien.  Wink

For vår del er valget av hus begrunnet med reguleringsplanens krav til saltak og vårt ønske om et hus som passer inn i omgivelsene. Huset skal ligge i tjukkeste skauen i bydel marka i Oslo (Oslomarka). Kunne liksom ikke kline til med et funkis-hus og glassfasader i skauen...

Men,  vi var inne på et litt spesiellt hus bygget i 100% lerk. Desverre ble de firkantede formene litt for "dramatiske" for Plan- og Bygningsetaten i Oslo.

Men, jeg er enig i trådstarters generelle oppfatningen av at kreativiteten ikke akkurat blomstrere i byggebransjen  ::)
ivo
   #6
 496     0
Mange kjedelige hus å se. Spesielt synes jeg inngangspartiene er kjedelige. Her er det typiske søyler i firkantet materiale. Kloppen-søyler liker jeg godt, og dette er et norsk produkt som flere burde tatt en titt på!

Mange bilder på www.kloppen.com
   #7
 366     0
Vel, min mening er enkel og grei;

Jeg DRITER i om det er tusen akkurat like dane hus som mitt i nabolaget.
Jeg bygger nemmelig IKKE huset mitt for å markere at jeg "går egne veier eller har egne meninger eller egen smak".

Så lenge huset jeg bygger har en planløsning JEG liker, og som fungerer for MEG, og ett utseende som JEG liker, så bygger jeg det.

Jeg gir IKKE slipp på drømmehuset mitt, bare forde så mange andre har tilærmet likt, eller helt likt.

Jeg elsker min røde subaru forester turbo også, og kunne aldrig tenke meg å kjøre noe annet siden så mange andre kjører forester lissom.
(Usaklig sammenligning, jeg vet, men jeg greide ikke la være  Tongue)

Nå er det jo også regler i reguleringsplanen til hvilket hus som man kan bygge i gitte boligfelt. Og jeg synes det er bra. Hvordan hedde vårt kjedelige lange land sett ut dersom det kunne bygges i alle fasonger og varianter i hytt og pine??

Synes reguleringsplan og offentlige reguleringer er en fin ting jeg. Tenk å gå innover i marka, eller fjellet å gå forbi rosa, lilla, gule, og andre rare hyttter da...

Nei, tilbake til poenget mitt, så lenge huset funker for MEG, DRITER jeg i hvor mange andre som har likt. Jeg sitter ikke med huskatalogen og eliminerer vekk hus pga at andre har like hus.....

Dessuten, de store forskjellene ligger ikke UTVENDIG, men INNVENDIG.
Så det er ikke sikkert at husene du synes ser så forbaska kjedelig ut, er så veldig kjedelig......

PS: Det er 2 andre "versoner" av Lyngheim i "mitt" boligfelt.....

Det er det indre som teller vettu...........hehe.

   #10
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

..HVORFOR? er dette det "ultimate" huset mtp planløsning? Får man ikke lov å bygge annerledes i reguleringsplanen?
Kan bare svare for oss selv og her er det reguleringsplanen som sier: Maks 1,5 etasje, villmarkspanel, taktekking i naturmateriale som torv/skifer/tre, sidehengslede slagvindu, søyler som rundstokk, synlig mur forblendes med skifer, fargevalg skal være naturfarger tilpasset naturområde, osv osv.