14 153    7    3  

Dårlig vanntrykk i bolig

 75     2
Heisann. Har problemer med svakt vanntrykk i huset mitt. Kommunen var her og målte trykket i kjelleren til 2,1 bar. Trykket i første og andre etasje er enda svakere, og det er virkelig kjipt å dusje.

Hva kan jeg gjøre for å få bedre trykk? Og har jeg en sak med kommunen? De mener trykket er tilfredstillende....

På forhånd takk.

   #1
 5 527     1
Kommunen garanterer vel et trykk mellom et oppgitt minimum og maksimum, stort sett står dette på nettsidene til kommunen under vann/avløp eller noe tilsvarende. Dersom 2.1 er innenfor det de garanterer har du vel ikke en spesielt sterk sak...

Normalt vanntrykk her i Bergen er 4-6 bar. I plan for vannforsyning frem til 2015 står det at vannet skal være "bruksmessig tilfredstillende" med et trykk "mellom 2.5 og 10 bar".
   #2
 73     Holtet, Oslo     0
Om du har ett gammelt rørsystem er det godt mulig du har filter på dette ved inntaket i kjeller. Jeg har det (gamle kobberrør, og filter med plastkuppel) og det er stappfullt av skit i filteret mitt så mitt trykk er også dårlig, men skal få inn rørlegger for å rense filteret (prøvde ta det av selv men det satt som f... og jeg er redd jeg kommer til å knuse kuppelen).

Sjekk om du har filter, kan være så enkelt.

  (trådstarter)
   #3
 75     0
Hvilke tiltak kan jeg selv gjøre for å bedre trykket? Trykkpumpe, kan det være en grei investering for å gi bedre trykk i dusjen?
   #4
 182     Tomter     0
Henger meg på her jeg, har dårlig trykk dersom flere kraner åpnes samtidig.

Det vanlige er vel at det er en lekkasje på vannledninga inn til huset, eller at flere boliger er koblet til samme ledning?

Jeg har oljefyr og vannledninger i alle retninger, lurer på hvordan jeg skal få bukt med problemet selv.
   #5
 5 527     0

Hvilke tiltak kan jeg selv gjøre for å bedre trykket? Trykkpumpe, kan det være en grei investering for å gi bedre trykk i dusjen?


Vanntrykket er vel en funksjon av levert vann per tid og dimensjon på rør. Hvis det utenfra ikke leveres mer enn en gitt mengde vann per tid så kan du nok ikke gjøre så mye vel? Dersom du skal ha trykkpumpe, må du ha en eller annen tank som kan samle opp vann (tilsvarende vanntårn som en del større bygg har). Når du da skrus på dusjen vil du bruke mer vann enn det som blir levert (per tid).

Tynnere rør vil øke trykket, men det må jo skje helt i slutten av rørene - altså i det vannet kommer ut av dusjen - altså dusjhodet...

Sparedusj kanskje? De er bygget for å bruke mindre vann, men likevel gi et "OK" trykk.

Hva med naboene? Har de like dårlig trykk?
   #7
 3 109     Norge     0
Det hydrostatiske vanntrykket er likt uansett rørdimmensjon.
Det dynamiske vanntrykket vert påvirka av rørdimmensjonen og antall bend osv.