23 294    20    1  

Hvordan legge Membran

 186     0
Har nå lagt støp over varmekabler og har forstått det slik at jeg må prime oppå også.
Det jeg lurer på er hvordan jeg legger membran på gulvet og hvor langt opp på veggen. Er det noen som kan gi meg en detaljert beskrivelse på hvordan jeg gjør dette? går det an å smøre utover med malerull feks?

Når det gjelder veggene så har jeg litexplater. Disse vet jeg hvordan jeg smører med membran og remser.

Badet er på ca 12 m2. Jeg har kjøpt 2 stk 12kgs bokser med Adda Kombiflex smøremembran....

   #1
 214     0
Nå finnes det vel bare en norm for hvordan ting skal gjøres..

Så det du bør gjøre er følgende.
2 gode lag på gulvet og 5cm opp på veggene :)

Og ja, du kan bruke en sånn malerulle
   #2
 5 116     Troms     0
Prime gulvet først.
Bruke en malerull medium opptak med langt skaft og rull membran på en del av gulvet, tynt lag. Deretter legger du slik netting på og så ruller du på mer smøremembran. Tykkelsen skal vel være 2mm, her er det ikke lønnsom tå være sparsommelig. Kjøp heller 5 liter membran for mye enn for lite  Wink Når hele gylvet er mettet med membran så venter du til det tørker, deretter er det bare å gjenta prosessen med neste lag. Slik fortsetter du til gulvet har 2mm (mener det var 2mm, men sjekk for sikkerhets skyld) med smlremembran. Når du har Litex tilsv på veggen så trenger du ikke smøre opp etter de. Du bruker tetteremser langs vegg/gulv og metter disse med en kost.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 186     0
Nettingen det er snakk om, hvilken type er det? Er det lurest å ta en del av gulvet først til det er mettet, så ta andre halvdelen? Skal det være flere lag med membran/netting/membran/netting/membran?
   #5
 22 346     Akershus     0


Bruke en malerull medium opptak med langt skaft og rull membran på en del av gulvet, tynt lag. Deretter legger du slik netting på og så ruller du på mer smøremembran.
Det første laget skal være rikelig slik at du kan arbeide membranet inn i filten/duk (netting) Denne må være mettet ellers får du problemer senere.
   #6
 261     med tak over haude     0
nettingen som dere snakker om, er det i overgangen mellom litex platene og gulvet,

eller snakker dere her om å legge nettingen ut over hele gulvet?

dersom det er tilfelle (hele gulvet) er dette første gang jeg hører om denne nettingen, og vil mer en gjerne ha litt utfyllende info Wink
Signatur
   #7
 5 116     Troms     0
Det er over hele gulvet ja. Vet ikke så mye  mer enn at den forsterker membranen, samt gir deg en pekepinn på når membranen er tykk nok. Når du ikke ser/føler nettingen/filten, så er membranen ok. I overgangen vegg/gulv skal du bruke slike remser som forsterker og mettes av membran.
Signatur

   #8
 3     Hordaland     1
Netting kan vel kanskje missforståes. Kall det fiberfilt eller sikkerhetsduk.
Er ikke påkrevd dersom monteringsanvisningen ikke nevner det, da godkjenningen
er basert på monteringsanvisning. Skal dog alltid legges over plateskjøter, riss, overgang gulv/vegg (da som 10cm. remse). Tidligere var kravet 1,5mm tykkelse på gulv, og 1mm på vegg. Idag er kravet den mengde som det enkelte produkt trenger for å oppnå tettheten som kreves. Dette kan være litt forvirrende, da vi ikke alltid kan stole på at det som står på spannet er helt korrekt. Jeg anbefaler å bruke gamle normen, da er du sikker. Forbruket beregner du slik : Finn egenvekten (densiteten) i databladet. Se tørrstoffinnholdet. Eks. : Egenvekt 1,3 -  tørrstoffinnhold 75%
Du vet da at 1,3 kg. gir 1mm våtfilm på 1m2. Tørrfilmen bli da bare 0,75mm.
For å få 1mm tykkelse må du da bruke 1,3/0,75 = 1,73 kg. pr.kvm. på vegg.
På gulvet blir forbruket 1,73x1,5 = 2,59 kg. pr. kvm. Det smarteste er å regne ut hvor mye som skal brukes på hhv. vegg (ikke i ditt tilfelle) og gulv, og så sørge for å bruke opp dette uansett hvor mange lag du må legge. Her syndes det både blandt proffe og amatører......
   #9
 390     0
Kravet er 1mm tørr film på gulv og vegg. Enkelt å greit.
Følg leggeanvisning til produktet du skal bruke, ikke finn opp dette kruttet selv, uansett hvor lang fartstid du måtte ha.
   #10
 3     Hordaland     0
Det som er problemet er at forskjellige fabrikater har forskjellig forbruk for å oppnå samme tykkelse på tørfilm. De som bare leser på spannet får ofte ikke god nok informasjon. Ofte oppgies bare antall strøk i ' brødteksten '. Et enkelt regnestykke gjør at du er sikker på at du bruker nok membran.

De som stod for nærmt kruttet når det smalt, har kanskje ingen trang til å finne det opp på nytt...... Andre vil gjerne lære nye måter å tenke på.