4 095    5    0  

"pigging" av betong med slagdrill, flat eller spismeisel??

 235     0
Hei,

Jeg skal igang medet lettere piggearbeid på betonggulvet mitt. Låner en Milwakee slagdrill på jobb med meislefunksjon i første omgang. Mulig denne klarer jobben. Jeg må ut å handle meisel til denne med SDS plus innfesting. Hva er enklest å jobbe med, spissmeisel eller flatmeisel?? Har ikke lyst å bruke penger på begge typene i denne omgang for å finne ut av det Smile

   #1
 1 011     Hosle     0
Det kommer litt an på hvor kraftig borhammer (er ikke slagdrill når det er SDS) det er. Sannsynligvis trenger du en spiss meisel for i det hele tatt å komme gjennom betongen.
   #2
 1 074     1484     0
Generelt er det vel veldig sjelden man bruker flatmeisel til betong ?
Trodde dette som regel var vektøy for fjerning av flis, nedbanking av mur, dele murblokker osv. For pigging i armert betong, ville i alle fall JEG valgt spissmeisel...
Signatur
   #3
 1 011     Hosle     0
Vi har jo ikke fått høre noe særlig om hva som skal utføres, hva "piggingen" går ut på, hvordan underlaget er etc.

Med "pigging" i anførselstegn, begrepet "slagdrill" og "lettere piggarbeid" er det ikke helt enkelt å forestille seg hva som egentlig skal gjøres. Men ja, sannsynligvis skal du ha en spiss meisel. Som forresten ikke koster stort.

   #4
 2 342     0
Hvis du skal fjerne hele betonggulvet: spissmeisel. Skal du "høvle" bort ujevnheter eller lignende: flatmeisel.
  (trådstarter)
   #5
 235     0
Takker for svar. Begynte med spissmeisel, men gikk over til storslegga og knuste gulvet Grin Det tok meg en times tid å dra opp 5 kvm med gammelt baderomsgulv.