2 525    3    0  

Hilti "allrounder"

 50     0
Jeg pusser opp et gammelt hus og har flere ganger i løpet av runden nå med å fjerne en gammel trapp og pusse opp et bad kunne trengt en meisel/murborr. Endte opp med å leie meisel en gang og lånte en elektrisk drill i fra naboen til å ta litt sporadiske småhull til spikerfeste ol, men har tenkt mye på å skaffe meg en egen i det siste. Nå i dag som jeg skulle ha 4 små hull endte jeg opp med å realisere den tanken..

Reiste på Motek i dag 15 min før stengetid og kom ut i gjen med en Hilti TE 50 AVR kombihammer , men lurer på om jeg tok den beslutningen litt for raskt. Første minuset oppdaget jeg når jeg skulle ha borr til den. Det ble ikke nok tid til å få handlet dette på motek så endte med å reise innom biltema og der var det ikke mye å finne i 6-8mm med SDS Max innfesting og det samme gjelder for jula. Jeg tenkte at det var greit å gå for en kombihammer med mulighet for meisel også til småarbedier, men er det egentlig lurt? Er det slik at den blir for liten til å brukes til noe meislingsarbeider og for stor til 6-10mm spikerplugg hull og for stor og klumsete til boring i stendere ol.?

Hva ville folket anbefalt som en allrounder som kan brukes til det man stortsett er innom i en husholdning?

   #1
 1 500     Akershus     0
To stykker er passe for en husholdning Smile En sds+ for skruehull og lignende opp til 12mm. En sds max for pigging og store hull. Jeg har en makita borhammer til et par tusen og en eldre kombihammer fra da kango var kango..
   #2
 22 352     Akershus     0
En slik maskin faller mellom to stoler: Den er for stor til å bore "vanlige" hull og for liten til pigging...
  (trådstarter)
   #3
 50     0

En slik maskin faller mellom to stoler: Den er for stor til å bore "vanlige" hull og for liten til pigging...


Var det jeg fryktet Ermm Men nå har jeg tatt den i bruk så da blir det å beholde den. Fungerte utmerket til å borre ut 20mm til anker for kjerneborremaskin og med overgang fra SDSmax til SDSplus så gjorde den en kjempejobb på småhull også, men må sikkert ikke legge for mye makt på borrene når jeg bruker små borr siden det kanskje blir litt i meste laget for dem. Har til gode å prøve å pigge med den enda så det gjenstår å se om den blir for liten til det.