9 574    8    3  

Husqvarna cut'n break, erfaringer?

 136     Åre     0
Noen som har prøvd Husqvarna sin cut n break betongsag??
Står på Ramirent sin side at man kan kutte 40 cm, lurer på om dette er reelt.

BLS
   #1
 126     0
Jeg har brukt sånn sag. Ja den kutter 40 cm dypt,  ca 6 cm av gangen.  Jeg har skjært i gammel gråsteinmur, det så mye lettere ut å skjære i moderne betong som jeg så på you tube:-)
   #2
 2 342     0
Det blir vel en del jobb med hammer og meisel (eller medfølgende spesialverktøy?) for å fjerne 6cm i slengen. Har du mulighet til å bruke/få leid en ICS kjedesag er nok den litt mer praktisk i bruk.
   #3
 3     Rogaland     0
Cut n break fungerer, men synes det er noe herk og måtte knekke løs betong gang etter gang. Men du kommer deg gjennom 40 cm til slutt. Men foretrekker og bruke en K2500 sag, og deretter en K3600 ringsag. Men med disse to kommer du ca 26,5 cm. Kommer du til på begge sider av veggen kan du like greit sage fra begge sider. Men normalt, skal jeg sage mer enn 26 cm blir det brukt veggsag, WS 482 HF. Alt fra Husqvarna. Cut n break bruker vi mest for slissesaging for små sliss. 
Signatur
BLS
   #4
 126     0
Hørte med utleiefirma om kjedesag til betong, var visstnok rimelig høyt forbruk av dyrt diamantkjede.
Billigere slitasje på cut 'n break bladene. Følger med knekkeverktøy.
Jeg kutta ca 15 løpemeter med 35cm tykk gråsteinsmur, og brukte kapp skive for 1500,- pluss mva!
   #5
 260     Gjerdrum     1
Jeg brukte denne saga i sommer for å lage 2 dør hull i en 30 cm tykk betong mur.
Du må regne goooood tid. Men kuttet blir kjempe fint og det går greit.
Eneste vi sleit med var når vi fikk holdt på en stund med vannkjølinga så fikk du deg en karamell pga saga er elektrisk. Måtte legge saga i sola å tørke litt med jevne mellomrom.
Blir mye søl men den gjør jobben sin. Sliter ikke mye diamant blad på den.
Signatur
   #6
 1 594     0
Kjenner jeg et så glad for at jeg satte bort denne jobben til proffesionelle. To døråpninger på 100x210 ferdig før lunch! Ferdig skjært og "vippet ut." relativt voksne betongblokker med 40cm veggtykkelse...

Nå gjenstår bare den "lette" jobben: Oppmeisling og bortkjøring. Pigghammeren fra Jula er ikke død helt enda - den har klokket ganske mange brukstimer nå...

   #8
 1 594     1
Har ikke fått fakturaen enda, men prisestimatet jeg ble gitt var ca 8000,- +mva. Hvor mye tid de hadde beregnet for jobben er jeg ikke kjent med, men de stilte med to mann, 3 ulike betongsager, hydraulikkagregat og mobilt elektrisk aggregat + div.

Kanskje litt OT, men enkelte jobber suger mer enn andre å ta med egne hender. Dette kan trygt klassifiseres som én av dem... 40cm er drygt å ta "bare med nevene."