257 889    481    8  

Snøhvitt: Hus NOVA fra Nordbohus

 517     Sandnes, Rogaland     0
Hei

Vi holder på å bygge hus nå, tenkte å dele ut noen bilder (til æren av Zoodels og noen andre:))

Tomt er på 580 kvm, uten byggeklausul, ble kjøpt i sommmar 2009, men huset ble bygd og ferdig kledd nå i des.'11-jan.'12 (grunnet er 2-årlig utstasjonerig, så heile prosjektet blei likssåm satt på "frys").

Huset er tegnet og bygd av Nordbohus Sandnes, men vi trakk ut alt innvendige, fordi vi vil ha løsninger som er annerledes og litt utenom det vanlige Wink Har også gjort noen planjusteringer (i et hus på 360 kmv syntes vi at det va alt for lite med KUN 3 soverom, f.eks., og at vi trengte ikke kjøl, dermed blei det tegnet om og vi har fått større kjøkken samt gang/entre + andre små endringer som til slutt ga oss et mye bedre utnyttelse av bolig). Utvendig har vi prøvd å beholde symmetrien så langt det var bare mulig, men noen justeringer har forekommet aligavel.

Kom gjerne med noen spørsmål og/eller innspill, tips Smile
Snøhvitt: Hus NOVA fra Nordbohus - Garasje tegning med hvite karmer 1.jpg - Snøhvitt

   #2
 944     Rogaland, Sola     0
LIIIIIIKERRR Laughing dette ser strålendes ut for et flott hus dere bygge, planløsningen også ser helt perfect ut, elsler store rom slik dere har fått til med stue kjøkken spisestue, blir kanllflott kombinert med dennutsikten dere har mot frøylandsvannet Laughing) må si jeg liker symmetrien som jeg selv nesten var psykelig opptatt av i husbyggingen perioden og ellers hehe :)  ser frem til å se noen ekte bilder fra prosessen etterhvert, ting tar tid jeg vet Smile med tanke på alle vinduene dere har, har dere tenkt på solskjerming plisse,lameller osv...? Vi brukte et firma på kvål på ganddal, via nova, i alle rom i huset, vi valgte plisser som kan parkes midt i vindu, elle dras opp eller helt ned, viser nesten ikke når de ikke er i bruk så vinduene kommer til sin rett. Veldig minimalistisk, stilrent og nøytralt finnes i uttallige farger. Produktene er fra kircsh :)  bare et lite tips siden dere var "herfra" og vi var såååå godt fornøyd med det firmaet Smile de kom hjem til oss, så hva de mente vu burde ha av farger og produkter så tok vi d derfra Laughing

Siden du nå holdt din del av avtalen så skal jeg holde inn, men først noen timer på jobb så kommer bildene iløpet av kvelden Laughing)
   #3
 277     Hjemme     0
Flott hus! Bare et par spørsmål av nysgjerrighet: Syns nettopp du sa at det var lite med 3 soverom, men det er bare 3 på plantegningene allikevel? Hvor er disse 360 kvm? Grunnflaten er 12x10m x 2 + litt på toppen blir vel litt unna 360?
  (trådstarter)
   #4
 517     Sandnes, Rogaland     0
Hei haugern!

Forstår din tvilsomhet når utifrå tegningene ser det ut som te at me har 3 soverom aligavel, MEEEN det er ikke slik i virkeligheten. Det som står på tegningene som BOD er egentlig ment å være (og blir) et gjesterom, dvs. soverom N4 Smile
Du ser problemet var at vinduet i det soverummet va i grunnen for lite i forhold til somverommets størrelse (skulle egentlig ha der et vindu som er noen cm bredere, men det ville jo ødelegge symmetrien som mannen min er så sykelig opptatt av, he-he), derfor måtte me kalle soverommet som bod på tegningene for å få du godkjent i kommunen Wink

Ang. kvm: ifølge Nordbohuset sine tegninger, husets TOTAL størrelse er på 360 kvm, men bruttoareal er på 260 kvm (ganger, vaskerom osv telles jo ikke som BOareal).

Forresten, har funnet noen tegninger av huset og planløsningen heilt tilbake fra 2009, SLIK huset skulle se ut hvis vi IKKE skulle gjort noen endringer Smile men vi har gjort de! Vi snudde kledningå - gikk for royal impregnerte stående kledning (for å unngå lister under vinduene utvendig), samt at garasjen blir på side, fordi innkjørselen til huset er forbi og ikke bakifrå som egentlig tegnet på bildet. Dessuten kunne vi ikke tenkt oss å ha den grusomme røde fargen på huset, dermed vi valgte beiset / oljet kledning samt betong og rustfritt stål kanter rund vinduene Smile Resultatet ble kjempe bra, skal legge ut noen bilder snart, promise!
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova underetasje - 1 etasje.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova hovedetasje - 2 etasje.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova topetasje - 3 etasje med takterasse.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova-persp2-560.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova-persp1-560.jpg - Snøhvitt
  (trådstarter)
   #5
 517     Sandnes, Rogaland     0
Hei Zoodels!

Takk for varme ord Smile

Planløsningen blir jo ikke heilt det samme som står på tegningene:

- på toppetasjen bodet blir plassert på motsatt side, fordi dumme elektrikeren klarte å misforstå tegningene og plasserte uttak til lys som blir over trappene i motsatt retning, dermed måtte me flytte på bodet! Det var umulig for ham å rette opp i hans egen feil, fordi veggen som går gjennom heile huset er  støpt i betong (der skal trappetrinnene monteres direkte inne veggen, vi skal ha et vangeløs trapp med glass gelendere - vedlegger et bilde av trappa vår som er i prosjekt fasen enda, men betong veggen er ferdig støpt lenge siden).

- også i HOVEDetasjen skal møblene stå annerledes (vi skal IKKE ha et databord stående midt i stova;)), og på kjøkkenet skal vi ha barløsning, dvs. sitte på rekke og rad!

- ellers ja, det blir myyye åpent, glass, stål og betong!

- takk for tipset ang. kirsch ;)

FORRESTEN, vi har vært i møte med expo-nova idag, tror de va overrasket over hvor godt forberedt vi va, he-he;) når vi viste de "våre" el-løsninger, så hadde de kje så veldig mye å seia, men skulle ta et bedre tit allikevel (må si til vår egen ære at me har gjort utrooolig god jobb med huset, men d e jo fordi vi har hatt alt for god TENKEtid på oss siden vi bodde i utlandet i 2 år og det ble stopp på heile husbygging prosessen og MYE interiør-tenking;))Hus NOVA fra Nordbohus - litt av hvert 186 (2).jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - litt av hvert 188 (2).jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - litt av hvert 189.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova mars 2010 Trapp no 11.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - Nova mars 2010 Trapp no 12.jpg - Snøhvitt

  (trådstarter)
   #8
 517     Sandnes, Rogaland     0
Til Zoodels ære legger ut bilder av husbygge prosessen :)

1-te etasje ferdig
Hus NOVA fra Nordbohus - nek 003.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - nek 006.jpg - Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - nek 009.jpg - Snøhvitt
  (trådstarter)
   #10
 517     Sandnes, Rogaland     0
Utsikten vår over Frøylandsvatnet (sammensatt av 3 bilder, siden vi ikke har vinkel linse;))
Siste redigering: 23. februar 2012 21:15:01 av Snøhvitt
Hus NOVA fra Nordbohus - nek 041c.jpg - Snøhvitt