19,101    25    1  

Er det vanlig å "prute" på tilbud man får fra entrepenører/håndverkere?

 472     Asker     0
Er kommet inn i anbudsprosessen, og jeg har selv skrevet beskrivelser/anbudsdokumenter som jeg sender ut til aktuelle firmaer i de ulike fagområdene. Etter hvert så begynner det å komme inn tilbud. Alt fra små håndverkerfirmaer til større betongentrepenører.

Det er selvfølgelig andre faktorer enn pris som er viktige. Tidligere har jeg bare akseptert det beste tilbudet ut i fra en helhetsvurdering, og antatt at det tilbudet som gis, er det man må akseptere.

Det jeg lurer på er: Går det an å forhandle om prisen etter at det første tilbudet er gitt? Å sette tilbudene litt opp mot hverandre? Rett og slett en form for "pruting"? Eller blir dette bare helt feil i en slik sammenheng? Hva mener dere?
Signatur

   #1
 811     Tromsø     0
Jeg har "prutet". Det vil si høflig informert om at deres pris er høyere (enten totalt sett, eller på enkelte del-leveranser) og spurt om de hadde mulighet til å gå over tilbudet et gang til.

For vår del resulterte det i en total rabatt på ca 100k inkl mva. (ca 4 %. Ikke allverden, men er da noe)

Tror vel kanskje ikke det er helt vanlig, men det er jo ikke en offentlig anbudsrunde og de har jo lov til å takke nei til muligheten til å gi et lavere tilbud:)
   #2
 86     0
Ettersom det ikke er en offentlig innkjøpsprosess er det jo ikke en anbudsrunde slik anbud er definert, men en tilbudsrunde. Det betyr jo at man ikke er pålagt å velge den billigste, men kan velge hvilket tilbud man ønsker. F.eks om man forventer høyere kvalitet fra en leverandør eller noe sånt.

Siden det er tilbud har man muligheten til å prute, og det ville være dumt å ikke benytte seg av muligheten til å spare, noen få prosent utgjør fort ganske mange kronasjer hvis det er snakk om et husprosjekt. Jeg ville prøvd først å ta en runde med et par av de som ikke er billigst og prute de ned og så prøve å prute med den billigste til slutt og se hvem som ender på best pris etter ekstrarunden.

Man skal ikke være redd for å virke uhøflig, det er en del av gamet. Men har opplevd leverandører som tar på seg den litt fornærmede og indignerte maska, men det sier jo i så fall litt om deres serviceinnstilling til kunder hvis de ikke skjønner og godtar hvordan et åpent marked fungerer.
   #3
 9,677     Kysten     0
Man kan nok forhandle noe ja. Jeg gjorde litt forskjellig når jeg hentet inn priser. På tømrerdelen spurte jeg kun ett firma om de hadde mulighet og ble enig om pris, av den grunn at de er suveren med hensyn på å løse ting, og gjør en fantastisk jobb. Det kostet meg nok noe mer enn om jeg hadde valgt et annet firma men det synes jeg det er verdt. Endel andre fag kjenner jeg ikke, elektriker feks, der hentet jeg pris fra mange og fant ett firma jeg hadde en god magefølelse med. Disse var ikke billigst men midt på tre. Med disse fortalte jeg at jeg likte firma og at jeg trodde de kunne være grei å forholde seg til. Jeg spurte om de kunne senke pristilbudet sitt med 13%, og det gjorde de.
Magefølelsen har stemt hittil Smile.

Vi har ikke valgt de billigste håndverkerne men valgt etter magefølelsen, det har nok kostet oss noe mer, men bra resultat og håndverkere det er lett å forholde seg til. Det er viktig når en skal samordne og være "byggeleder" selv.
   #4
 1,062     Lindesnes     0
110% enig med Terzo :)

Om et par firmaer er seriøse nok til at du vurderer dem som leverandør eller instalatør så er det bare pris tilbake som avgjør, da luker du og ut de med dårligst kundeservice om de skulle bli sure og dårlig service er ikke noe å betale ekstra for så da kan de bare bli så sint sur eller pokker de vil for min del ;)
Er tross alt mine penger de vil ha tak i og da for de bare finne seg i min måte å prioritere og bruke dem på også, skal jo uansett ikke bli kamerat med firmaet eller selgeren så hva han måtte synes om meg er ikke så viktig ;D
Men det er selvsagt ikke lurt å trekke det for langt (i hvertfall ikke de som er av størst interesse)
Da kan du få problemer siden om det skulle være en reklamasjon og firmaet har fått deg i vrangstupen fra dag en Wink
Signatur
   #5
 1,062     Lindesnes     0

Jeg spurte om de kunne senke pristilbudet sitt med 13%, og det gjorde de.
Magefølelsen har stemt hittil Smile.


He he, den var ny gitt ;D
Spurte du rett og slett om 13% ekstra på pristilbudet?
Har i såfall aldri hørt om slike tilfeller tidligere, men hvorfor 13%, var det en magefølelese eller det de måtte gå ned for å havne likt ut med andre konkurenter?
Signatur
   #7
 9,677     Kysten     0
De måtte nærme seg ned mot den som var billigst. Den billigste var nesten ikke å få tak i og svarte seint på henvendelser. Derfor valgte jeg ikke dem. Ofte er det sånn at vi ber om 10-15-20% rabatt. 13% vurderte jeg som noe jeg kunne oppnå, 15% tror jeg hadde blitt for mye for dem.

   #8
 9,677     Kysten     1
Min måte å oppnå god service og pris på er å behandle den jeg handler med veldig bra og skryte av produktet og servicen deres. Alle liker å få skryt, og da blir det en god stemning og lettere å oppnå det en vil. Jeg vil påstå at alle strekker seg lengre for folk en liker. I dette tilfelle fortalte jeg dem, som sant var at jeg likte firma og servicen de hadde gitt så langt, og at vi hadde en avtale om de gikk ned 13%, jeg fortalte selvsagt også at de var dyrere enn annet firma.
  (trådstarter)
   #9
 472     Asker     0
For meg høres det ut som om det er mye fornuftig som er blitt skrevet her nå. Takk for det deres innspill så langt!

Jeg skal, så langt det er mulig, forsøke å benytte håndverkere jeg eller familien kjenner eller har kjennskap til. Men for enkelte fagområder blir det å sende rundt å få tilbud på ordinær måte.

Selv om det i prosent kan virke som små rabatter, så blir det jo fort store beløp ikroner og øre. Og jeg tenker at det er fort gjort å være fornøyd med et tilbud som kanskje har en lavere pris en enkelte andre. Da ser man kanskje hen mot de dyrere tilbudene og blir tilfreds. Men i enkelte tilfeller kan man kanskje oppnå en enda lavere pris, noe som sikkert kommer godt med..
Signatur
   #10
 9,677     Kysten     0
Det som ofte styrer prisen i denne bransjen er hvor mye arbeid det er tilgjengelig. Er det lite arbeid ute kan en oppnå god pris. Da vil bedriften gi en lav pris for å sikre seg. Er det gode tider er det verre, da må en være fornøyd om en i det hele tatt for noen til å gi en pris.