30 060    60    0  

Prosjekttråden som gir oss byggeglede!!

 1 340     Oslo     0
ByggeBolig runder i disse dager 25.000 medlemmer og 500.000 innlegg! Siden 2007 har nettstedet utviklet seg til å bli en arena for diskusjon, læring og inspirasjon, for boligeiere og proffe aktører.

I "medlemmenes prosjekter" viser medlemmene frem sine egne byggverk, store og små. Prosjektene følges av mange, ofte over flere år. Prosjekteier får tilbakemeldinger og støtte i form av tips og heiarop, ettersom byggverket utvikler seg. Vi har registrert omlag 750 prosjekttråder på forumet, alle fantastiske på sin måte Smile

Bli med på å kåre:

Det beste selvbyggerprosjektet!


Konkurransen foregår i tre etapper:

1. Nominasjon – frist 14. mai:

 • Metode: Svare på dette innlegget og linke til prosjekttråden du nominerer

 • Kriterier: Alle gyldige nominasjoner må begrunnes – hvordan inspirerer prosjektet til byggeglede og selvbygging for deg? Begrunnelsene trenger ikke være lange, men de må underbygge kriteriet.

 • Restriksjoner: Alle medlemmer på ByggeBolig kan kåre tre prosjekter hver2. Presentere finalistene – frist 16. mai:

 • Metode: Et dommerpanel bestående av tre personer med ulik bakgrunn kårer hver sine 10 finalister.

 • Kriterier: Dommerne baserer de utvalgte på hvordan de mener prosjektet tilfredsstiller kriteriet «prosjekt som inspirerer til byggeglede!» ved hjelp av blant annet begrunnelsene i nominasjonene3. Kåre vinneren – frist 21. mai:

 • Metode: Avstemming

 • Kriterier: Den med flest stemmer vinner

 • Restriksjoner: Hvert medlem kan stemme på maksimalt tre prosjekterVi takker Montér som sponser konkurransen med fine premier til:
[list type=decimal]
 • De som nominerer: Vi vil trekke ut tre medlemmer blant de som nominerer. Medlemmene teller 1 gang per nominasjon (husk, maks. 3 nominasjoner).

 • Vinneren: Den med flest stemmer vinner – enkelt og greit.

 • [/list]


  Konkurransen og forløpet blir dekket av en journalist fra Redaktøravtalen i et digitalt bilag for Montér i tre artikler som vil vises her på forumet:
  [list type=decimal]
 • Konkurransen, dommerne og premiene presenteres

 • Prosjektene som inngår blant finalistene presenteres kort, samt noen av begrunnelsene.

 • Vinnerprosjektet hedres med en egen artikkel.

 • [/list]

  Merk: det er positivt at et prosjekt blir nominert av flere. Da øker sjansene for at prosjektet bli med til finalen.
  Signatur

    (trådstarter)
     #1
   1 340     Oslo     0
  Her finner du prosjektene på byggebolig:

  Bygge nytt hus
  Tilbygg & Påbygg
  Oppgraderinger & Oppussing
  Garasje, anneks og småhus
  Hage & Uterom
  Tekniske løsninger
  Møbler & Interiør
  Hobbysnekkerens verksted

  Husk: prosjektet trenger ikke være stort eller avansert. Du begrunner hvordan det inspirerer deg!  Grin
  Signatur
  HSt
     #2
   32 588     Lillestrøm kommune     0
  Trenger vi noen konkurranse  Wink når vi har FrodeS tråd, han bør vel stikke av med denne

  http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/frodes-fra-rakjeller-til-beboelig-rom/

  Vi får med alle/mange av de store og små problemene samtidig som omfanget kan ta pusten av de fleste.  Tråden gir også løsninger for flere (for ikke alle trenger å gjøre alt FrodeS gjør). 
    (trådstarter)
     #3
   1 340     Oslo     0
  Det første bilaget er på lufta: Her finner du litt mer om premier mv.

  Flott med første prosjekt nominert! Fortsett med nominasjon - han må jo ikke få stikke av men seieren så lett  Cool

  Må påpeke at det er helt fint å nominere sitt eget prosjekt. Begrunnelsen får da være hvordan dette prosjektet gledet deg, og hvordan det inspirerte til å fortsette med flere prosjekt!
  Signatur
     #4
   10 486     Akershus     0
  Her er i hvert fall mine alternativer. Det er ikke lett å velge ut bare tre, for det er mange gode prosjekter.

  Zimmerers oppussingsprosjekt

  Her er hele huset tatt mer eller mindre ned og satt opp igjen på en ny og spennende måte. Det har gått fra et trist hus som så ut til å egne seg best for brannøvelse, til et moderne hus med ekstrem plassutnyttelse. Sans for detaljer, godt håndtverk og tysk grundighet går igjen hele veien. Dessverre er bildene borte, de skulle jeg gjerne hatt tilbake.


  Sandhaugs gjor-det-selv-totalrenovering-av-hus-fra-1933.

  Enda et hus som er mer eller mindre tatt helt fra hverandre og bygget opp på en ny og spennende måte. Prosjektet gjøres tydelig med egeninnsats, og det ser ut som ting bare får ta den tiden det tar. Her har det blitt jobbet målrettet fra 2005, og prosjektet pågår ennå.


  Det er mange prosjekter som imponerer meg av forskjellige grunner, men siden temaet denne gangen ligger på inspirasjon og egeninnsats, syns jeg denne også fortjener å få være med:

  ADAVs fra-ronne-til-hus.

  Enda et prosjekt med ganske håpløst utgangspunkt. Her har ikke huset blitt tatt ned i småbiter og satt opp på en ny og spennende måte, derimot er husets egenart blitt bevart, mens det innvendig er gjort en grundig totalrestaurering, som fortsatt pågår. ADAV virker å være faglig dyktig, gjør tingene ordentlig uten å slurve, og han jobber aktivt for å få mest mulig ut av hver krone brukt. Forskjellige valg som blir tatt underveis dokumenteres godt, og spørsmål besvares grundig.
  Signatur
     #6
   8 022     Bærum     0
  Mine tre stemmer går til:

  1) Sandhaugs gjor-det-selv-totalrenovering-av-hus-fra-1933

  Et stort prosjekt i 100% gjør-det-selv ånd. Er vel ikke mye av det opprinnelig huset igjen når Sandhaug blir ferdig. Her ligger det tusener av timer lagt ned. De som har fulgt tråden vet også at den har innslag av tragiske familiehendelser som også gjør det står enda mer respekt av det hele. Tar av meg hatten for en formidabel innsats med flotte resultater - tråden har gitt meg masse inspirasjon og økning av min fagkompetanse om en rekke ting.

  2) frodes: Fra råkjeller til beboelig rom

  Hva gjør man hvis man har funnet seg det perfekte stedet å bo, men huset er for lite? Jo - man begynner å grave seg nedover mot Kina for å øke plassen.
  Dette er ikke et vanlig prosjekt. Her snakker vi om regelrett å grave seg nedover under eget hus. Å sette i gang med noe sånt krever en innsatsevne og viljestyrke som svært få besitter. Jeg kjenner folk som har snekret egne hus fra bunnen, men som aldri ville tatt i et sånt prosjekt.

  Tråden til frodeS har vært fantastisk å følge. Fra planleggingsstadiet, til det stadiet han er kommet på nå med å overflateoppussing av de faktiske rommene.

  Mange blir lei av prosjekter som ikke tar slutt, men her har det gått fremover over 3 år nå. Med 100% gjør-det-selv mentalitet, små barn i huset som krever sitt og full jobb ved siden av er innsatsen helt imponerende, og har vært en av mine største inspirasjonskilder til å stå på selv.

  3) Eivind's ambisiøse renoveringsprosjekt

  Eivind sitt prosjekt er også mildest talt imponerende. I 100% gjør-det-selv-ånd plukkes det gamle huset fra hverandre og bygges opp igjen fra steingrunnen under huset.
  Som småbarnspappa blir jeg stadig imponert over hva andre småbarnspappa-GDS'ere klarer å få til på kveldstid og i helgene. Nok en utrolig god inspirasjonskilde til løsninger og stå-på-vilje.
     #7
   5 568     0
  Mine nominasjoner:

  BEF's kompromissløse hjemmekino
  Denne er det vanskelig å komme utenom. Tråden i seg selv er meget fin, detaljerte beskrivelser, mange og flotte bilder, gode diskusjoner. BEF starter med en ambisiøs plan, men ingen forstår helt hvor ambisiøs den er før prosjektet begynner å ta form. Denne tråden vil være svært lærerik og inspirerende selv for oss som ville ha stoppet en god stund før BEF i det hele tatt vurderte å bremse opp litt Smile

  Cozmo bygger lekestue
  En selvskreven tråd på nominasjonslisten. Rikelig med (gode) bilder, meget lærerik tråd som garantert vil være til stor nytte for slike som meg selv i årene fremover. Et enkelt lite prosjekt, godt utført og gode diskusjoner underveis.

  FrodeS: Fra råkjeller til beboelig rom
  Denne massive prosjekttråden har tidligere blitt nominert av andre, men det er vanskelig å ikke nevne den.  Jeg drister meg til å inkludere et par "honourable mentions" også, i tillegg til nominasjonene (3 stk er jo alt for få!):

  Bidda: Basseng i hagen
  Denne klassikeren er det umulig å ikke la seg imponere av! Men mulig Bidda ikke får være med i konkurransen, siden hovedbeskrivelsen av prosjektet ble gjort på et annet forum Smile

  Bidda: Motorisert senkbart takfeste til projektor i hjemmekinoen
  Enda en klassiker fra Bidda!

  thorhansen: På tide å bygge vinkjeller
  Tråde beskriver et prosjekt som de fleste vil kunne gjennomføre, og vil utvilsomt inspirere mange. Jeg savner riktig nok flere bilder av den ferdige løsningen!

  Bidda: Radonsanering i enebolig
  Glimrende tråd om et superaktuelt tema, som mange vil ha nytte av. Fine bilder, gode forklaringer (som vanlig fra Bidda).

     #9
   1 387     Tromsø     0
  Mine nominasjonar

  1. FrodeS
  http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/frodes-fra-rakjeller-til-beboelig-rom/msg509860

  Ei ufatteleg uthaldenheit i eit allsidig og omfattande prosjekt som utvidar grensene for det som er mulig. Tråden illustrerer godt framgangsmåte og resultat.
  Og eit pluss for humor som stadig vekk sivar ut.

  2. Cozmo
  http://www.byggebolig.no/garasje-anneks-og-smahus/cozmo-bygger-lekestue/ 
  Ein humørfylt tråd som presenterer eit hyggeleg prosjekt på ein god måte.