2 402    4    0  

Eierskifte: Hvem skal betale "gamle" regninger?

 1 803     Skogsvåg på Sotra     0
Vi kjøpte en enebolig i August i fjor. Nå for en kort tid siden fikk vi en faktura på totalt rundt 7.500,- for offentlig vann samt tilknytning. Denne tilknytningen fant sted i Desember 2006, ca 9 måneder før vi kjøpte huset. Vi ble ikke informert om at det kunne komme regning på tilknytning, vi trodde at slikt ble betalt når tilknytning faktisk hadde funnet sted og ikke et år etter. Har snakket med kommunen (som er de som sender fakturaen), og de er ikke interesert i å vite hvem som eide huset på tidspunktet, kun at faktura kommer til rette huset.

Synspunkter?
Signatur

   #1
 468     0
Jeg ville vel kontaktet megleren og sagt at så lenge det ikke er opplyst om noe annet, så kjøpte dere huset fritt for heftelser. Og at tilknytningsavgift som knytter seg til en hendelse før dere kjøpte ikke er ditt ansvar. Når det gjelder avgift for vannet så ville jeg hevdet det samme, men dersom dere skal forsøke å finne en minnelig ordning så ville jeg sagt at jeg ikke ville betale mer enn for de mnd dere har eiet. (Nå antar jeg at vannet er for nov 2006 til des 2007, men det aner jeg jo egentlig ikke.)
  (trådstarter)
   #2
 1 803     Skogsvåg på Sotra     0

Du har helt rett i dine antagelser, faktura er for tilknytning samt vannavgift for Des.2006-Des.2007.
Det høres forresten fornuftig ut, din vinkling. Huset er jo solgt uten heftelser...
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 1 803     Skogsvåg på Sotra     0

Det har du nok helt rett i. Har god kontakt med tidligere huseier, som jeg oppfatter som noe med det mest ærlige menneskene jeg har truffet noensinne. Tenkte jeg ville forhøre meg litt om hva andre mener, før jeg evt sender faktura videre til noen... Smile
Signatur