35,733
37
3
uttak/innskudd av kontanter
436
oslo
1
hvordan virker dette?, å hva tid "får man problemer" ? :D
tenker da på størrelsen av uttaket, eller mange mindre.
finnes det noen grenser?, uttak på 100.000 blir direktesendt til finansministeren ? :D
tenker da på størrelsen av uttaket, eller mange mindre.
finnes det noen grenser?, uttak på 100.000 blir direktesendt til finansministeren ? :D
Det er jo disse pengene de gjerne vil sjekke fargen på. Og kommer du med 100K så er det helt sikkert svarte penger. ;D
En liten artig sak, de tar mange som skal snyte på skatten ved å tømme sparekontoene sine i desember, for å se sette dem inn igjen. Og de fleste av de som gjør dette har gjort det før, for å si det sånn ;D
nei det er pliktig å oppgi dette til skattemyndighetene via selvangivelsen
Kontante beløp på 40 eller mer ble rappotert økokrim.
Hadde endel kontanter liggende etter bilsalg. Disse måtte pent settes i bank og betales over nettbank. Dette var stor seriøs bilforhandler.
Tar nok ikke mange år før kontanter er "rart"
Kort og nettbank fungerer jo ganske greit...?
Da har du noe og prøve og forstå
Har selv rett som det er både 5, 10 eller 20k med cash på hus. Og dem er ikke svarte penger av den grunn.
Driver du litt med kjøp og salg så er det fint med litt knitrene sedler (fint når en skal prute og faktisk kan legge penger på bordet, er en psykologisk greie der... 8) ;D )
Da er vi svært ulik
PS: er jo ikke sikkert at de selger noe som rettmessig er deres, om de faller for det gamle kontanter i hånda trikset.
tror ikke at disse evt havner som innskudd igjen etterpå så.
tok ut 150.000 skulle kjøpe båt. noen år siden, men ikke så brydde seg da.
Sånn er det nå en gang bare... Har kjøpt bla. fleren billige biler på den måten (fixer og selger litt inn i mellom). at dem er stjelt tviler jeg da på....
Skjønner ikke hva som er herk med litt kontanter? Er bare og putte i banken når sjangsen byr seg... Er ikke bare og overføre feks. 10.000 får noe en kjøper. Kanskje blir du som overfører via bank lurt da, og selger stoler liksom ikke på at du overfører etter at du har plukket opp varen.
Om noen skal selge en sak til feks. 10k så tar jeh kanskje en søndagstur, ser på saken, kjøper om det passer seg etc. Skulle jeg overført, ventet etc. så ville muligens saken vært borte...
At du hentyder til at jeg driver med ulovlig virksomhet fordi jeg kjøper ting& tang via feks. Finn med cash så er du på villspor (faktisk en smule frekt også! >
:)
Den viljen håper jeg aldri kommer, det blir lit for 1984 for meg.
I Afrika er SMSbank helt vanlig, så slikt kan man gjøre her også. (Nettbank...)
Hvilken egenskap er det cash har som gjør at de er uunværlige i samfunnet ?
Jeg klarer ikke, selv med god vilje, å finne ett eneste område hvor vi må ha kontanter for å løse det, og det ikke finnes andre alternativ. Historien vår er full av utfasing av gamle løsninger fordi nye er bedre, og jeg er optimist, og tror nok at cash er ute av samfunnet når jeg blir pensjonist :)
Noen nevner nettbank, men det tar fremdeles minst 1 døgn før der blir regget av banken. Hjelper lite med sms eller nettbank da..
edit: antar at folk flest ikke løper rundt med kort terminaler på lommen!
Jeg antyder IKKE at du driver ulovlig virksomhet, og beklager om du ble støtt. Jeg antyder bare at den beste grunn til å sverge til cash er dersom det er noe lyssky virksomhet (trenger heller ikke være ulovlig for å være lyssky).
Helt greit at du foretrekker cash, men da hadde du blit avvist om du hadde ringt på min Finn-annonse.
Jeg er stort sett på jobb i bankenes åpningstid. Har ikke satt mine bein i en bank de siste 10 årene, og håper på å slippe med det første.
Helt enig i at transaksjonen burde gått med en gang. Det gjorde den også tidligere såframt man benyttet samme system (f.eks en bank i terra systemet). Dette er litt problematisk nå, som jeg har Fokus bank. Derimot finnes det betalingsløsninger for oss kontanthatere :)
PS: Til trådstarter: dette er en vurdering som den enkelte bankfunksjonær gjør. Ikke uvanlig at de har instruks om å gjøre en ekstra vurdering etter visse kriterier (som f.rks enkeltbeløp over 15k, mange kontanttransaksjoner over kort tid etc.). Det kan hende at funksjonæren spør. Har du et godt svar som kan dokumenteres er det vel ingen problem...?
Smsbank er momentan. De hadde vel en ok løsning på Nordea før.
Før "kontantforbudet" tok jeg ut kontanter og dro til eiendomsmegler. La pengene på bordet og sa jeg skulle ha kåken. Da jeg gikk ut var den min.
ok, det var jeg faktisk ikke klar over! Så jeg kan feks. overfør 100 kr til deg akkuratt NÅ og du har pengene på din konto og kan sjekke dette NÅ også?
I tilfelle så har jeg gått glipp av et bra hjelpemiddel. (er ikke slik at jeg digger og løpe rundt med cash, men alle som har kjøpt litt saker & ting via finn ol. vet at populære og gode tilbud så må en stå raskt på døren med pænga i neven! :P (
Eneste momentante løsningen jeg har vært borti er når det er 2 kontoer fra samme bank med avtale om slik momentant overføring kan skje (kjekt og ha opp mot ektefelle ol. da).
En annen fordel med å betale småbeløp med kontanter er at kontoutskriften i nettbanken blir oversiktlig nok til at man kan se feiltransaksjoner.
En tredje fordel med kontanter er at de aldri slutter å virke. Noen av oss husker fortsatt da ca halvparten av landets betalingskort var ubrukelige i en uke. Slike ting vil skje igjen. Garantert. Det at vi har en felles BBS betyr store fordeler i det daglige i og med at vi har bedre krysskompatibilitet mellom bankene enn de fleste andre land. Men det gjør oss også mer sårbare for feil som vil ramme hele betalingssystemet.
Er det noen her som ikke har sett køene som dannes når en butikk mister kontakten med banken og alle korttransaksjoner må gå via reservessystemet som tar 5 minutter per transaksjon? Da hadde det vert kjekt om han foran i køen som bare skulle ha en brusflaske hadde hatt en 20-kroning, eller en 50-lapp i lomma.
Så da har i alle fall økokrim oversikt over hvilke utenlandske statsborgere som bruker sine norske konti til kriminalitet. Lurer på hvor lenge til også vi som er norske statsborgere får de samme spørsmålene.
Det er faktisk allerede satt i verk. Dersom du skal åpne konto i bank du ikke er kunde i fra før, må du fylle ut denne informasjonen. Om alle banker har kommet like langt i utrullingen av dette vet jeg ikke, men det er godt i gang.
Berik meg, noen...
Nå er ikke dette direkte overførbart til åpning av bankkonto tipper jeg, så jeg er enig i at det er veldig komisk. Hvis jeg husker rett så har man heller ikke lov til å bruke Dell-PCer til terrorisme, atomforskning og et par andre ting, og dette krysser man av for når man bestiller.
autorisert teleinstallatør (TIA) og ellers en nevenyttig kar
Banker har systemer som flagger mistenkelig oppførsel. Det er helt uproblematisk å ta ut og sette inn store beløp, men det kan hende man blir spurt om formålet - og da kan det være en fordel om historien man serverer er sann om noen skulle finne på å titte etter.
5.7.2 Rapporteringsplikt til valutaregisteret
Valutaregisteret er viktig for skatteetatens og toll- og avgiftsetatens arbeid med skatte- og avgiftsfastsettelse. Registeret inneholder opplysninger om valutaveksling og overføring av betalingsmidler inn og ut av Norge. Formålet med valutaregisteret er i første rekke å forebygge og bekjempe og bidra til riktig skatte- og avgiftsbetaling. Opplysningene i registeret kan brukes av en rekke instanser, herunder av skatteetaten og toll- og avgiftsmyndighetene i deres kontrollvirksomhet.
Banker og finansinstitusjoner skal rapportere om grensekryssende transaksjoner inn og ut av Norge, med identifiserte opplysninger om blant annet partene i transaksjonen og beløpets størrelse. For transaksjoner på 100 000 kroner eller mer skal det ved utgående transaksjoner også rapporteres hva beløpet gjelder. Bankene skal i tillegg rapportere om kjøp og salg av valuta (veksling) dersom beløpet overstiger 5 000 kroner.
Kortselskapene skal rapportere grensekryssende transaksjoner foretatt med internasjonale kreditt- eller betalingskort. Her er beløpsgrensen 25 000 kroner, slik at det ikke registreres enkelttransaksjoner på beløp under denne grensen. For transaksjoner over 25 000 kroner skal det rapporteres om opplysninger om enkelttransaksjoner. For transaksjoner under beløpsgrensen vil det bli rapportert aggregerte summer pr. måned, det vil si at det rapporteres samlesummer pr. kort pr. måned pr. land for nordmenns bruk i utlandet, og pr. kort pr. måned for utlendingers bruk i Norge. For rapportering av aggregerte månedssummer vil det ikke bli registrert på hvilket brukersted kortet er benyttet, bare i hvilket land og med hvilket samlet beløp i løpet av perioden (og antall transaksjoner).
I tillegg skal deklarasjonspliktig inn- og utførsel av kontanter registreres via toll- og avgiftsetaten. Inn- og utførsel av kontanter med mer enn 25 000 kroner (eller tilsvarende i annen valuta) skal meldes til toll- og avgiftsetaten i medhold av regler i tollovgivningen. Dette gjelder for enhver som bringer eller frakter kontanter, herunder kurerer, post- eller budfirmaer og privatreisende. Toll- og avgiftsdirektoratet sørger for at disse deklarasjonene registreres i valutaregisteret.
5.7.3 Rapporteringspliktige etter hvitvaskingsloven
En rekke fysiske og juridiske personer og virksomheter som tilbyr tjenester i tilknytning til gjennomføring av transaksjoner, har etter lov 20. juni 2003 nr. 41 om tiltak mot hvitvasking av utbytte fra straffbare handlinger mv. (hvitvaskingsloven) en plikt til å foreta identitetskontroll (§ 5), plikt til å registrere og oppbevare en del av de opplysningene identitetskontrollen avdekker (§§ 6 og
Dersom den rapporteringspliktige har mistanke om at en transaksjon har tilknytning til blant annet utbytte av en straffbar handling, oppstår en undersøkelsesplikt. Dersom undersøkelsen ikke avkrefter mistanken oppstår en plikt til å melde til Økokrim på eget tiltak, jf. § 7 annet ledd første punktum. Den rapporteringspliktige skal på forespørsel fra Økokrim gi alle nødvendige opplysninger om transaksjonen og mistanken, jf. annet ledd annet punktum.
En rekke av de rapporteringspliktige har i utgangspunktet taushetsplikt angående sine klienters forhold. I tillegg til straff vil brudd på taushetsplikten også kunne medføre kontraktsrettslige misligholdsbeføyelser eller erstatningsansvar etter ordinære erstatningsrettslige regler, herunder arbeidsgiveransvar etter skadeserstatningsloven § 2-1. Rapporteringsplikten i hvitvaskingsloven vil imidlertid innebære et unntak fra disse taushetspliktene. Hvitvaskingsloven § 11 bestemmer derfor at en rapportering etter § 7 til Økokrim i god tro, ikke vil være brudd på taushetsplikten og gir således ikke grunnlag for erstatning eller straff. Da taushetsplikten står sterkt i forhold til advokater, er det gjort særlige begrensninger i deres plikter etter loven, jf. § 4 annet ledd nr. 7 og § 12.
Regjeringen har i Ot.prp. nr. 3 (2008-2009) Om lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. (hvitvaskingsloven) fremmet forslag til ny hvitvaskingslov blant annet for å gjennomføre EUs tredje hvitvaskingsdirektiv i norsk rett. En nærmere omtale av hvitvaskingsreglene, herunder ny lov om hvitvasking, er inntatt i punkt 9.5.2.2.