718    2    0  

Cembrit Classic - erfaringer over tid?

SEB
 80     Ski     0
Hei,

Vi kommer til å gå for fasadeplater fra Cembrit til huset (type funkis) vi har under oppføring. I utgangspunktet vurderer vi plater fra serien Classic. Dette er plater uten overflatebehandling, og Cembrit understreker derfor at de vil "patinere" (serien bytter vel også snart navn til "Patina") og lysne over tid.

Jeg har sett noen bilder av mørkere varianter som har lysnet ganske betydelig etter hvert. Vi kommer nok til å gå for en lys variant, og det er følgelig ingen grunn til å vente like dramatisk endring.. Er det noen som kan dele erfaringer med plater fra denne serien, og som kan si noe om hvordan platens utseende har endret seg?

Vi vurderer også de andre seriene. Solid (tidligere Zenit) synes vi blir vel klinisk, mens Transparent (tidligere True) kan være et greit kompromiss - men der finner jeg lite erfaringer/referansebygg. Noen som har praktisk erfaring med sistnevnte? 

HSt
   #1
 29 974     Lillestrøm kommune     0
Trodde Clasic var ubehadlet grå men kan ta feil. Med den kjedelige grå ser vi litt fargenyanser fra bakenforliggende festestruktur på et stort kontorbygg. De har brukt et fåtall brune plater av annen type (trolig samme produsent) de har så vidt jeg kan se vært stabile i farge. Så jeg vil anbefale å gå for noe slikt.
SEB
  (trådstarter)
   #2
 80     Ski     0
Classic er gjennomfarget plate uten overflatebehandling, det er vel Frontex du sikter til, tror jeg.

Har undersøkt litt mer, og sitter vel igjen med at det enten blir Classic eller Transparent, venter på litt større prøver av sistnevnte.