6 381    10    2  

Feste stolper til rekkverk på balkongdekke?

 33     0
Hei, 

Jeg skal montere rekkverk på balkongen min. Den er dekket med takpapp(som skal dekkes med terassebord) og jeg har ikke lyst til å skru gjennom dette . Jeg sliter derfor litt med å finne ut hvordan jeg skal få festet stolpene. Jeg har to store stolper som holder taket oppe og rekkverket vil også være festet til vegg, men spennet er litt for langt, så jeg trenger 3-4 stolper i tillegg til dette. 

Forslag: 
Jeg lager noen kvadratiske biter av 2X8 eller liknende. Disse limer jeg til takpappen med icopal taklim/fugemasse. Så dekker jeg disse med papp og limer fast til eksisterende dekke med samme lim. Så kan jeg feste stolpene med én spiker eller én skrue til denne klossen.  Eller eventuelt feste med Stolpesko som dette? http://www.biltema.no/no/Bygg/Monteringsdeler/Stolpesko/Stolpefeste-med-plate-2000023549/

Høres dette ut som en grei løsning? Det går vel greit å få brettet takpapp rundt en slik kloss med en varmluftspistol? 
Siste redigering: 3. april 2017 15:45:07 av oHm3n

HSt
   #1
 29 243     Lillestrøm kommune     0
Henger ikke helt med, men det høres ikke ut som en fornuftig løsning. Beste jeg kan tenke på er å feste i ytterkant, på den loddrette kanten. Her kan en fuge mellom stolpe og membran og håpe at det blir tett nok (så lenge vann ikke renner ut fra taket på denne enden).
  (trådstarter)
   #2
 33     0
Takk for svar. 

To problemer med det du foreslår. 

1) rekkverket kommer for langt ut om det festes på veggen. 

2) vannet renner ned på den siden og det skal festes en takrenne der. 

Jeg fant et bilde av hva jeg mener. Her er det limt en kloss oppå pappen, som så igjen er kledd med papp. Stolpen Er så festet i den klossen. På den måten punkteres ikke membranet i gulvet, bare pappen som dekker klossen.
Feste stolper til rekkverk på balkongdekke? - IMG_9370.JPG - oHm3n
HSt
   #3
 29 243     Lillestrøm kommune     0
Du kan få støtte nedover på rekkverket, men du får jo ingen sidestøtte.  En ønsker vel en momentstiv innfesting så rekkvekerket ikke velter utover ?

Der jeg skal bruke "min" løsning så flommer ikke vannet over kanten.
  (trådstarter)
   #4
 33     0
Takk igjen. Jeg skjønner hva du mener, men jeg har vegg og noen tykke stolper som holder taket(markert med sort) som jeg kan feste rekkverket til i hjørnene. Det i kombo med litt kraftige top og bunnsviller, skulle man tro gjorde det stivt nok? De røde firkantene er slik jeg ser for meg å feste rekkverket i toppdekket.

Fant et annet eksempel på liknende løsning osv, men han har bare festet rekkverket i en bunnsvill som er festet til terassegulvet, ikke til huset Smile
https://darrearnesen.wordpress.com/2010/04/24/terrasse/


Mitt vi eventuelt være festet til både dekket, veggen og de tykke stolpene.

Feste stolper til rekkverk på balkongdekke? - balkong.jpg - oHm3n
   #5
 827     Sørvikmark     0
Det hørtes ut som en lite stabil løsning. Jeg gjorde noe lignende da jeg satte opp rekkverk oppå dekket på terassen. Jeg brukte stolpesko på 98x98 stolper. Selv om jeg skrudde stolpen fast med 100mm skruer i skoen (stål) og brukte noen grasalt kraftige skruer for å feste sko, så ble det for ustabilt til at jeg kunne akseptere det. Jeg skrudde ned alt og gjorde det på nytt.
   #6
 2 978     Vestlandet     0
Eg og lurer på løysing på dette.
Signatur
HSt
   #7
 29 243     Lillestrøm kommune     0
4,74m er veldig langt. Men kanskje vil en ramme med dine ekstra støtter stive av denne rammen. Men har aldri prøvd noe slik.

  (trådstarter)
   #8
 33     1
Jeg tror jeg forsøker - Det er jo ingen krise om jeg må se etter en annen løsning:

Skrur jo toppsvill og håndløper (og de horisontalt liggende lektene som utgjør selve rekkverket - 36x48) fast i de store søylene  som holder taket og i veggen, så det vil være ganske mye som støtter dette. I tillegg til bunnsville som er skrudd i klossene jeg skisserte over. For ekstra stivhet kan jeg jo bruke stolpesko på kraftige søyler a 98x98 der jeg slenger inn ekstra søyler. 

Takk for tips så langt. Hvis noen kommer på noe genialt er det bare å skrike ut. Jeg skal avgi rapport når jeg kommer så langt.
HSt
   #9
 29 243     Lillestrøm kommune     0
Du kan jo lage rekkverksrammen og kjenne på om den blir stiv nok før du gjør resten av jobben. Men fortsatt er jeg redd at 4,74 er veldig langt.
  (trådstarter)
   #10
 33     1
Heisann,

Det tok litt tid før jeg kom igang, men nå har jeg funnet og bygget en løsning på rekkverket. Løsningen ble å feste rekkverket til et flytende tregulv, i stedet for i membranet/takpappen. 

Først bygget jeg et gulv som jeg la flytende oppå takpappen: 36x73 lagt med 60 cm mellomrom. Så skrudde jeg 28x145 terrassebord oppå disse med 55mm terrasseskruer. 

Så la jeg 36x148 som "bunnsvill" langs kanten av gulvet og skrudde den fast med 80mm skruer. Til denne "bunnsvillen" skrudde jeg så 98x98 stolper. Skrudde så håndløper fast i vegg, stolpene festet i gulvet og i de store stolpene som holder taket oppe. Til slutt skrudde jeg på liggende lekter.

Hele greia ble veldig stiv og ganske elegant (syns jeg selv Smile.  Og jeg slapp å skru hull i takpappen.Siste redigering: 30. oktober 2017 12:13:37 av oHm3n
Feste stolper til rekkverk på balkongdekke? - IMG_0643.JPG - oHm3n
Feste stolper til rekkverk på balkongdekke? - IMG_0648.JPG - oHm3n
Feste stolper til rekkverk på balkongdekke? - IMG_0659.JPG - oHm3n