19 940    9    3  

Pris på takoppløft/ark

 3     Hordaland     1
Hei! :)

Noen som har peiling på hva det ca. vil koste å lage takoppløft/ark på en bolig fra 1985?Har lagt ved bilde av hvordan jeg mener det skal se ut( Bare en tilfeldig tegning jeg fant) :)

Det vil bli 4 meter bredt og ca. 3 meter dypt. Med ett lite vindu.

Hva er maks takhøyde man kan oppnå på det laveste punktet med ett takoppløft?

Setter stor pris på svar!  Smile
Pris på takoppløft/ark - takoppløft.png - Mia2012

   #1
 470     Eide på Nordmøre     1
Da vi bygde på huset vårt for 2 år siden fikk vi laget en tilsvarende takark som tilleggsarbeid. Vår ark er 3 meter bred og ca 4 meter dyp med 2 nye vindu samt at en balkongdør ble flyttet fra en annen vegg og satt mellom vinduene. Se gjerne min prosjekttråd på forumet for hvordan det ser ut.

Vi måtte ut med ca kr 35.000 for ekstraarbeidet (kun reisverk, asfaltplater, vindsperre, lekter og taktekking, alt innvending samt isolering og bordkledning måtte vi gjøre selv). Jeg vil tippe at arken deres kommer på rundt kr 60.000 fiks ferdig.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     Hordaland     0
Tusen takk for svar! Smile Var noe slikt jeg håpet på, ikke så gale hvis vi kan klare det til rundt den prisen Smile Får utnyttet rommet på en helt annen måte med ett takoppløpt syns jeg:) Hvor høyt ble det laveste punktet hos dere?
   #3
 470     Eide på Nordmøre     0
Vi har full takhøyde helt ut til ytterveggen nå. Skråtaket hadde 45 graders takvinkel, så vi fikk ca 1,5m ekstra rom der arken er, for ikke å snakke om fordelen med lyset som kommer inn gjennom vinduene der det tidligere var skråtak.
Signatur
   #4
 470     Eide på Nordmøre     0
Her er forresten et ferskt bilde fra loftstua, litt uskarpt riktignok. Det mangler noe listverk ennå, de siste 10% av et prosjekt tar en halv evighet å fullføre Unsure
Pris på takoppløft/ark - 20130807_221745.jpg - ivarfj
Signatur
   #5
 1 003     buskerud     0
Hvis dere skal ha en tømrermester til lage et 4m bredt opplett , er ikke 60000 i nærheten . Dette må styrkeberegnes slik at taket tåler de kreftene det blir utsatt for. Sannsynligvis må kutte opp kledning i gavel å tre inn en stor limtredrager. Dette bør styrkeberegnes av en som kan det. 
   #6
 739     0
Reagerte og på den prisen. Tror du kan gange det med 2-3. Kommer ann på om jobben settes bort i helhet. Og om takstolene kan bygges om eller det må inn en mønedrager.
  (trådstarter)
   #7
 3     Hordaland     0
Ikke helt sikker på hva dere mener, men det går to store synlige parallelle bæredragere gjennom hele huset oppi taket og helt ut til takutstikkene. En byggingeniør som var der en gang mente det skulle være ganske enkelt å bygge en ark der fordi man kunne "feste/henge" det til drageren på den siden. Sier det dere noe i forhold til hvor stor jobb det er og hva det vil koste?

Veldig fin løsning du har fått med arken din, takk for titten! Smile Ser at man får et helt annet rom Smile

   #8
 1 003     buskerud     0
klart det blir enklere hvis det går to limtredragre som bærer takkonstruksjonen ,men uansett så går det min 100t til jobben ,vil tro nærmere 150 . Så da har du nærmere 70-80000 bare i arbeidspenger. Og taket må beregnes, så det ikke bare blir synsing at det blir sterkt nok.
   #9
 544     Nedre Romerike     1
Løfter opp en gammel tråd. Har det blitt noe av prosjektet og hva ble de faktiske kostnadene?

Vurderer å (la) gjøre noe liknende det året taket må byttes. Hadde vært fint å ha en formening om ekstrakostnadene dette medfører.