pwb
   #31
 2 192     Ski     0


Nettopp det som er poenget mitt. Når daglig leder utgir seg for å være en fornøyd kunde er det i mine øyne å føre folk bak lyset. Godt mulig TS har ærlige hensikter, men for det første er det litt tidlig å skryte av en malings varighet etter under ett år. For det andre kan man lure på hvor uhildet TS er når han har fått malingen gratis fra leverandør.
Jeg er rimelig sikker på at TS ikke har greie på maling når han maler hytta på Svalbard med vannbasert maling. Hadde han brukt oljebasert maling kunne han malt hytta i minusgrader.

Jeg er også rimelig sikker på at denne fyren som pusher Drywood-maling heller ikke har greie på det han driver med. Hvilken dust foreslår vannbasert maling til hytte på Svalbard hvor det er kuldegrader omtrent hele året?


Går ikke vannet ut av malingen når den er tørket? Hvis malingen sprekker opp ved frost, hva er forskjellen å male på svalbard og male her hvor det også er kuldegrader om vinteren? Det er jo noen måneder med varmegrader på Svalbard også, og de har vel tilpasset seg slik at de maler da og ikke midt på vinteren når det faktisk også er kølsvart, ikke mørkt som i trømsø, men kølsvart.
Tro om det selges vannbasert malingen i Bergen?

   #32
 5 188     Østlandet     0
Leste du ikke dette?

Det er ikke noe problem med for varmt malevær her oppe ;)
Utfordringen her er heller å få det varmt nok til at man kan male når gjennomsnittstemperaturen for juli, som er den varmeste måneden, er 6 grader. Heldigvis slo det til med 9 grader da jeg malte.
Signatur
   #33
 1 811     Skogsvåg på Sotra     0


Nå begynner jeg å bli lei av å lese om igjen og om igjen denne halleluja-historien din om en maling de fleste aldri har hørt om, og som heller ikke er rimelig i innkjøp.
Kan du ikke kalle en spade for en spade? Dette er sannsynligvis vannbasert plastmaling som du kan dra av i store flak etter 4-5 Vestlandsvintre.


Du får slutte å lese innleggene mine da  ::)

Forumet her er rimelig fylt opp med negative/positive brukererfaringer, på alt mulig av produkter og tjenester. Såvidt jeg kan forstå er det også en stor del av verdien i et slikt forum. Hvorfor i all verden skulle jeg ikke kunne skrive om min erfaring med en maling? Om du ikke synes jeg skriver bra nok/nøkternt nok er det vel bare å slutte å lese? Bare et tips, du gjør som du vil.


Ser du er veldig opphengt/bestemt på at alkyd-malinger er vannbasert. For moro skyld har jeg sett på datablader på alkyd-malinger av ymse fabrikat, og alle de jeg har sett beskriver en alkydmaling som en olje på en eller annen måte. På engelsk wikipedia er det en utfyllende artikkel om alkyd (uten at wikipedia nødvendigvis er korrekt).

Personlig er jeg ganske så knekkende likegyldig til hva en maling er laget av, bare den gjør jobben på flest mulig områder.

Kalle en spade for en spade, sier du. Hva mener du? Jeg forstår virkelig ikke hva du vil fram til.
Signatur
   #34
 7 685     Bærum     0
Det er vel slik at alkydmalinger er oljebaserte, mens akrylmalinger er vannbaserte.
   #35
 176     ski     0
Nå nærmer vi oss, alkydoljemaling er en type oljemaling akkurat som linoljemaling er en annen. Det mange kaller en vannbasert maling er ikke basert på vann men ofte akryl eller de billigste på pva. Disse malingene er vanntynnbare. De senere år har det kommet vanntynnbare oljemalinger som like forbanna er oljemalinger selv om tynningsmidlet ikke er white spirit
Signatur
   #36
 5 188     Østlandet     0


Du får slutte å lese innleggene mine da  ::)

Forumet her er rimelig fylt opp med negative/positive brukererfaringer, på alt mulig av produkter og tjenester. Såvidt jeg kan forstå er det også en stor del av verdien i et slikt forum. Hvorfor i all verden skulle jeg ikke kunne skrive om min erfaring med en maling? Om du ikke synes jeg skriver bra nok/nøkternt nok er det vel bare å slutte å lese? Bare et tips, du gjør som du vil.
Klart du skal skrive om erfaringene.
Jeg syns bare det at det er litt tidlig å uttale seg om kvaliteten på malingen rett etter at den er kommet på veggen. Vent 10-15 år.
All tradisjonell vannbasert maling er "lett å jobbe med" så det betyr ikke nødvendigvis mye.
Det som er viktig er at malingen beholder farge og glans lenge, at den bevarer treverket, at den ikke sprekker eller flasser og at det ikke gror sopp pluss mye annet.
Signatur
  (trådstarter)
   #37
 15     Longyearbyen     0
Hei igjen.

Jeg drister meg til en liten oppdatering igjen.
Nå er det ett år siden jeg malte hytta.
Jeg er selvfølgelig fornøyd, hytta ser fremdeles nymalt ut.
Det skulle jo også bare mangle etter kun ett år, så spenningen fortsetter i noen år til  ;)

Her er ett nærbilde av døra slik den er nå


Dette er den søre veggen


Det siste bildet er et nærbilde av den søre veggen.
Av hjørnet nærmest fotografen på bildet over


Fortsettelse følger om et år eller deromkring...

   #38
 1 570     Sunnmøre     0
Nærmar seg vel nye bilder her?
Signatur
  (trådstarter)
   #39
 15     Longyearbyen     0
Ja det er snart på tide med en oppdatering her, men tiden flyr og scooterføret er over for denne sesongen. Foreløpig jeg har ikke båten på sjøen, men satser på hyttetur før sommerferien. Da blir det nok noen nye bilder. Tror egentlig det er mulig å bruke de samme bildene som i fjor  Wink, men jeg skal ta nye.
  (trådstarter)
   #40
 15     Longyearbyen     0
Nå har jeg fått tatt noen nye bilder. Dessverre ikke sol da de ble tatt så får ikke den samme refleksjonen i malingen som sist selv om den er der på en soldag.

De to første bildene er av hjørnet på søreveggen. Samme område som var avbildet i fjor.
Det neste bildet er østveggen


De to neste bildene er begge av nordveggen. Et på skrå og et nærbilde.
Vi er fremdeles strålende fornøyde med malingen. Den henger på og ser bra ut. Både vi, besøkende og forbipasserende synes hytta ser nymalt ut. Det kan vi leve godt med :)

Et siste bilde av veggene i sør og øst


Nye bilder kommer neste sommer.