34,645    61    15  

Drywood skal "teste" maling i arktis

 16     Longyearbyen     0
Hei,

Vi er de heldige eierne av en hytte i arktis, nærmere bestemt på Svalbard.
Hytta kjøpte vi for noen år siden, men den er bygget på slutten av 1980 tallet. Hytta er rød, og av de gamle malingspannene som stod igjen der tyder det på at hytta er malt med låvemaling og naustmaling. Det er nok noen år siden den ble malt sist, så i sommer har vi planer om å male på nytt.Siden jeg ikke har peiling på maling ble det brukt litt tid på nettet for å søke etter informasjon om hva som kan være bra å male/beise hytta med. På en av forumsidene jeg leste skrøt noen av maling fra Drywood. Dette fikk meg til å sjekke www.drywood.no for mer info, og det virket veldig interessant med en maling som de sier skal holder 12-16 år før man må male igjen. Videre søking på nett ga meg mer og mer tro på denne typen maling, og da jeg kom over en forumtråd der en av de som hadde innlegg var Ronny Enger, daglig leder i Drywood Norge AS, kunne jeg ikke dy meg. Jeg skrev at den ultimate testen for Drywood malingen ville være å prøve den her på Svalbard, og da gjerne på hytta vår ;)

Det tok ikke lang tid før jeg fikk svar fra Ronny Enger som syntes dette hørtes spennende ut og at Drywood Norge var interessert i å være med på dette. Jeg ringte han for å forklarte mer om hytta og værforholdene her, og vi endte opp med en avtale om at Drywood Norge sender meg gratis maling, rød og hvit, slik at jeg får malt hytta i sommer, mot at jeg dokumenterer det hele med bilder før, under og etter. Så her kommer det til å komme oppdateringer etterhvert, men det er ikke før i juli/august vi planegger å male så malebilder kommer ikke på en stund.

Jeg kan bare si at jeg er imponert over kundebehandlingen jeg har fått hos Drywood Norge. Det at de tør, og er villige til å være med i denne "testen" av malingen sin viser for meg at de virkelig har tro på produktet de selger. Så da gjennstår det å se, holder Drywood malingen 15 år på Svalbard også?

  (trådstarter)
   #1
 16     Longyearbyen     0
Hei igjen,

Da er sommeren her og forhåpentlig blir det riktig maletemperaturer etter hvert. Minst 7 grader trengs det, men nå er det bare 5. Jeg har fått tilsendt maling, og oppbevarer den inne slik at den ikke blir ødelagt hvis det skulle slumpe til å bli kaldt noen dager.

Slik som hytta ser ut nå så trengs det først en real runde med skraping før jeg får malt noe som helst, så da er det jo greit at det ikke er for varm Wink.

Her kommer noen bilder av hvordan malingen ser ut på de verste plassene før skraping.
Inngangsdøra er den som ser mest ille ut.


Det ser jo ikke helt supert ut dette heller. Her ligger det snø om vinteren, så det blir sikkert godt og fuktig når det tiner.


Her sees tydelig "hvite streker" på de fire nederste plankene. Det er der malingen blir er slipt av pga snødrift. Det er ofte litt trekk i lufta om vinteren, men en fremherskende vindrettning. Da ser man at slitasjen på malingen blir stor på de mest utsatte plassene.

Så til helgen satser jeg på at det blir skraping.

  (trådstarter)
   #3
 16     Longyearbyen     0
Hei igjen,

Nå er hytta skrapet.
Det tok "litt" lenger tid enn jeg hadde forestilt meg, så jeg fikk ikke begynt med malingen. Satser på at jeg får begynt med det kommende helg.
Er godt fornøyd med resultatet så det blir spennende å se hvordan det blir med ny maling.

Her følger noen bilder  ;)


Siste biten igjen å skrapeEndelig ferdig  ;D


Da er det bare å krysse fingrene for godt malevær fremover...
   #5
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Holder forresten selv på i disse dager med å male huset, med Drywood. Malingen er nydelig å jobbe med, har knapt sølt noe. Men vær obs, den tørker _ekstremt_ fort i høy temperatur, og IKKE mal i solen. Du må jobbe systematisk, ellers blir det kladd-i-kladd. Jeg bruker bakom-maler, til å sause inn skjøten mellom bordene, før jeg ruller over bordet, og stryker med en bred pensel. Nå i 15°C kan jeg bare ta en armlengde (1 - 1,5 meter) om gangen, tar jeg mer så er malingen begynt å tørke...
Men er man obs på dette, er malingen ellers bare glimmers å jobbe med, og resultatet er heftig! Gled deg  Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 16     Longyearbyen     0
Det er ikke noe problem med for varmt malevær her oppe ;)
Utfordringen her er heller å få det varmt nok til at man kan male når gjennomsnittstemperaturen for juli, som er den varmeste måneden, er 6 grader. Heldigvis slo det til med 9 grader da jeg malte.

I tillegg  til å få gratis maling fra Drywood Norge, fikk jeg også tilsendt to stk malerkoster.
De var veldig behagelige å bruke, og mye bedre enn det jeg tidligere har prøvd.Fredag kveld begynte jeg med ett strøk på de ubehandlede vindskiene.
Utrolig fin maling å jobbe med, men den virket litt tykk, noe jeg tror skyldes temperaturen, men den var likevel lett å male med.
Som du ser er dekkevnen god etter kun ett strøk.Dagen etter var det veggene som stod for tur.
Fremdeles veldig lett å male med denne malingen. Når jeg i tillegg blir veldig godt fornøyd med resultatet er jo alt bare fryd ;DHer har hele hytta fått seg ett strøk, utenom det hvite rundt vinduene og de vertikale hvite hvor malingen fra før var bedre enn den røde.


Hytta er ikke så høy, så jeg rakk over alle veggene ett strøk og vindskiene ett andre strøk i løpet av lørdagen.
Ny dag og nye muligheter :)
Rakk over ett strøk på veggene igjen og det hvite rundt vinduene og de vertikale hvite.


Så nå blir det en rolig uke uten maling, men jeg har fremdeles en del maling igjen så hvis tid og vær tillater det skal jeg se om jeg kan klare å få ett strøk til før jeg gir meg. Jeg vurderer også å bruke den hvite malingen jeg har brukt ute, inne på soverommene hvis det er mer igjen når jeg er ferdig ute.


Slik ser døra ut nå etter to strøk, veldig mye bedre enn før.Rødfargen blir litt mørkere når den tørker, så jeg skal ta noen nye bilder når jeg er tilbake neste gang.

Så langt er oppsummeringen enkel:
* Drywood Norge har maling som er utrolig lett å jobbe med og som dekker godt
* Jeg gleder meg til fortsettelsen Smile
   #7
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Ser bra ut  Smile Du har jo ikke akkurat det beste grunnlaget, så det blir spennende å se hvor lenge dette holder  Smile Ser veldig bra ut så langt  :)
Er selv halvveis med eget prosjekt. Grunning og 3 strøk tar sin tid, selv om huset er relativt lite. 155 liter maling skal opp på veggene før jeg er ferdig... ;D
Signatur

   #8
 504     Helgelending i Østfold     1
Det ble pent!

Men hva er det egentlig de tester for? Påføringsmuligheter ved lav temp., og slitestyrke?
De aller fleste hadde nok syntes det var mest relevant om de testa malingen sin i Bergen (uten spits).
PS. Unnskyld, jeg la faktisk ikke merke til hermetegnene..
   #9
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Njatja, en maling slites vel ikke bare av regnvann  ::)  Kulde, kombinert med vind og snø/is.. Vil tro det sliter ja  ;)

Men ikke for det, huset vårt blir nok også en grei test, plassert på Sotra, vest for Bergen. Men det kommer i egen tråd, snart...  Wink
Signatur
   #10
 5,725     0
Drywood burde jo fått utført nokre uavhengige tester, tilsvarende den som var i Sverige.