7,098    7    4  

Gummimembran til garasjetak/terasse

HSt
 36,844     Lillestrøm kommune     1
Det har vært noen spørsmål om tekking garasjetak/takterrasser og jeg har et par ganger  henvist til at jeg skulle kjøpe dette hos Membraner og taktekking i Gjerdrum. www.mem-tak.no Nå er det gjort :

De har en stor flott produksjonshall der de sveiser sammen duk til en hel gummiduk og du kan få sendt denne over hele landet.  Jeg tok et bilde av rullen min sammen med meterstokken brettet ut til 1m  så flere kan få se forsendelsesvolumet.  Nå hentet jeg selv, men denne hadde gått bra oppå en halvpalle (rullen ligger oppå presenningen jeg brukte frem til jeg bytte med takmembranen)

På rullen er det merket, med kritt, hvilken vei den skal rulles ut og deretter trekkes duken ut på tvers.  Det er duk for en full størrelse dobbeltgarasje.Tror vekten er 1.4kg/m2. Gummiduk er billig sammenlignet med annen form for tekking og er 100% tett nå og i fremtiden.  Ingen limte pappskjøter som begynner å lekke. Skal en legge terrassedekke e.l. oppå få med noen remser av ekstra duk som en legger under lektene som ligger nedpå dekket.  Det går an å bestille med gjennomføringer o.l. også ferdig satt inn.

For ordensskyld jeg har ingen forbindelser med firma, men har fått en god referanse på firma fra en annen bruker og som ventet så var det igjen problemer med min leveranse.
Gummimembran til garasjetak/terasse - gummiduk.jpg - HSt

   #1
 95     Hordaland     0
Interessant. Har denne et krav til minimum helning på underlaget? Har du ca pris pr m2?
HSt
  (trådstarter)
   #2
 36,844     Lillestrøm kommune     1
Mener de sveiser sammen duken av banebredder på ca 1.7m og litt an på hvilken vei skjøtene kommer så vil det være ønskelig med litt fall, men dette er som en damfolie, potte tett så du kan lage badebasseng av dette om du vil. Så fallkravene er ikke tilstede, men rent praktisk så er det sikkert lurt å få vannet lettere av med litt fall (og is kan jo slite på membranen). En kollega la gummiduk på liten terasse etter først å hatt papptekking, den lakk etter 2-3 år. Siden de sveiser på et mega stort arbeidsbord så blir dette en helt annen kvalitet enn for sveising ute i felten og du betaler jo nesten ikke arbeidskost.

Jeg kjøpte 2 membraner på samme fakturaen og fakturaen ligger igjen i Trøndelag... Men det er uansett veldig billig. Tror det var rundt 160-200kr/m2 med mva.

Jeg bestilte med romslige mål og bretter godt over kanter. Du kan sveise med varmluft hvis nødvendig, men den kan også limes med kontaktlimt og forsegles med spesial fugemasse hvis du må lage spesielle løsninger. (Spør om dette så kan han også levere dette).

Ved varmluft sveis er det mulig du også skal spørre om en mellomduk som sveiser seg mot over og underduken.
HSt
  (trådstarter)
   #4
 36,844     Lillestrøm kommune     1
Duken ligner på damfolie, men i damfolie vil de ikke ha antimugg middel som jeg tror det er i denne.
   #5
 207     0
Hei,

Jeg åpner denne tråden igjen hvis det ee greit?


Jeg kikker på samme systemet som du har brukt, bare på en liten balkong. Er det slik at man ikke trenger noe form for lufting mellom duken og betongen?
Burde ikke dette fores opp litt slik at det kommer litt luft under?
HSt
  (trådstarter)
   #6
 36,844     Lillestrøm kommune     1
Tja det er helt tørt under og betongen lufter seg kanskje nedover. Men er det skarpe kanter, ujevnheter som er skarpe så bør en nok ha noe mellom, jeg hadde en rull med flettet glassfibervev og siden jeg hadde denne så ble der underlag på noen områder. Men produsenten jeg oppga var veldig samarbeidsvillig (jeg hadde fått han anbefalt av en grunn også) så spør om han har noe underlag å anbefale hvis du tror du trenger det.

   #7
 207     0
Den er god, takker for svar. Jeg hører med leverandør/produsent så ser vi hva de sier.
Melder tilbake når jeg har fått svar