23 816    10    6  

Lysbrytere

 5     4
Hei. Noen som kunne gitt meg en kjapp forklaring hvordan man demoterer deksel på lysbryter. legger ved et bilde. også et annet spørsmål. skal legge panel på veggene.. kan jeg dra lysbrytern litt lengre ut på veggen uten og måtte koble av ledningene ?
Lysbrytere - IMG_2094.JPG - laicbobo

   #1
 21 485     Enebolig     0
Bruk et lite skrujern i de "avlange hullene" (parallelt med vippene) inntil det røde.

Om man kan få bryterne "ut" kommer an på type veggboks. Hvis ikke må man benytte utforingsringer.

http://www.elko.no/tilbehoer-hvit-bokser/l648-utforingsring-6mm-article961-173.html

Begge deler kan ordnes uten å koble fra ledningene, men som ufaglært har man bare lov til å ta av dekselet.
   #2
 204     Østlandet     1
Du ser at de røde hakene øverst og nederst er klipset utenpå de hvite leppene til ytterdekselet. Vipp av med en skrutrekker.

Når det gjelder å fore ut så må foringen på baksiden av selve bryteren, så den må i teorien kobles helt fra. Mulig foringsringer er fleksible nok til at du klarer å tre dem rundt, men bryteren kommer til å være bra i veien mens du bytter plater, så du kan nok like greit krype til korset og få en elektriker til å koble fra og blende av deg mens du jobber.
   #3
 536     norge     0
Utforingsringene kan klemmes litt sammen, slik at de blir ovale. Da kan man tre dem greit over bryteren. Når det gjelder plating, er det en fordel å koble fra bryteren, slik at du slipper å lage et stort firkantet hull. Ellers går det an å planlegge at plateskjøten kommer midt på bryteren, men en halvmåne på hver plate. Wink
   #4
 194     1
Flere her snakker om plater. Er det snakk om ordentlig panel eller fake panelplater. Ved panel som i bord er det jo ikke noe problem.
   #6
 536     norge     0
Da er det jo veldig greit å få dette til uten å ringe elektriker. Wink
   #7
 5 568     0
Det er fullt mulig å tre bryteren gjennom et vanlig rundt hull når dekselet er borte, men det finnes alltid en risiko for at ledninger løsner litt når du holder på. Spesielt dersom det er noen år siden montering og/eller dersom ledningene er stramme. Teoretisk er det vel også mulig å flytte bryteren ut uten utforing, så lenge festeskruene er lange nok.

Elektriker er uansett anbefalingen, selvsagt.