24 601    12    1  

Kursoversikt

 289     0
Hadde El tilsynet på besøk idag, og de bemerket at jeg ikke har kursoversikt i sikringsskapet.
Finnes det noe sted jeg kan laste ned dette?

bex
   #1
 4 297     Østlandet     0
er det ikke bare og lage i exel på lignende måte:
Kursoversikt - kurs4.jpg - bex
Signatur
   #4
 772     Tromsø     0
Tror ikke det er noen lover som forbyr deg dette nei.

Signatur
FV
   #6
 245     Karmøy     0
Ikmin og Ikmax er ikke relevant for deg som bruker av anlegget. En kursfortegnelse med størrelse på sikringer og ledninger, samt hva hver kurs forsyner bør vel være mer en godt nok i mine øyne?
Tviler på at det er krav til at du må ha mer enn hva som står i den første forslaget i ditt skap. Hva installatøren har i sine papirer på din installasjon er noe annet, det kan han ha for seg selv.
   #7
 21 487     Enebolig     0
Hvis det ble en anmerkning på rapporten må nok et firma godkjenne det for deg. Hvis det kun er snakk om kursfortegnelse og ikke andre papirer (samsvarserklæring) burde du få skrive dette selv synes jeg. Men ikke sikkert DLE synes det.

Hvor gammelt er anlegget? Evt utvidelser etter 99?

   #8
 22 346     Akershus     0

Hva med all info som skal fylles inn her som jeg ikke vet noe om da?
F.eks:
Kortslutningsdata, Anleggsdata mm.
Hva skal fylles ut i de forskjellig kolonnene for hver kurs?
Du får vel opplyst kortsluttningsstrømmen fra everket. Resten av strømmene kan du regne ut. Nelfo har noen ark med formler der de kan beregnes relativt enkelt. Du må vite lengder og kabeltype. Det er neppe noen vits i dette da informasjonen er for installatør og han ordner disse tallene selv. De har ingen nytte for bruker.

Hovedsaken med en slik kursfortegnelse er at bruker kan bruke anlegget på en sikker måte. I realiteten vite hvor de forskjellige kurser kan kobles ut.
FV
   #9
 245     Karmøy     0
Om anlegget er eldre enn fem år så kan man vel drite en lang marsj i kortslutningstrømmer da installatørens ansvar ikke er "gjeldende" lenger?