6 633    1    1  

Grunning av fiberduk (veggfornyer "light")

 12     1
Jeg driver fortsatt med oppussing av leilighet og etter mye jobbing med gipsplater prøver jeg meg på rehabilitering med fiberduk på noen overflater som er forholdsvis slette.

Vi vurderte "veggfornyeren" fra Storeys, men pga. resultatet vi så demonstrert på Maxbo valgte vi en fiberduk (tror den var 25m av merket Rash eller noe slikt). Den gir en jevnere overflate, men dekker ikke like godt som veggfornyeren. Limet vi ble anbefalt var Casco New Start (tror jeg den het, samme limet som "veggfornyeren").

Problem:
Etter å ha prøvd oss frem med limmengde, teknikk osv. lot vi veggen stå til tørk i 24 timer. Så prøvde vi med grunning (Gjøco proff /plast acrylgrunning).
Ganske kjapt begynte det å danne seg vabler på hele veggen, spesielt der vi hadde brukt litt mye lim. Sprøsmålet er om dette er vanlig når man grunner duk av denne typen, og om jeg kan forvente et fint resultat når veggen tørker igjen.

Håper noen har erfaring med lignende arbeider og kan gi meg råd på hvordan jeg eventuelt burde gått frem (tørke lengre f. eks.).

Even

   #1
 18     0
Vil ikke påstå at det er vanlig nei...desverre.

Hvis det er glassfiberduk tviler jeg på at den vil trekke seg tilbake igjen. Det viktige er å legge på limet jevnt og i passe mengde. Deretter slette den godt ut med en splittsparkel (el. kaftig tapetsletter).