8 242    2    0  

Jotun Lady "Easy Clean" - gode greier ;)

 1 818     Skogsvåg på Sotra     0
Ville bare komme med en gladmelding: Ifm oppussing av kjøkken hos en i familien ble jeg anbefalt en ny type Lady-maling, såkalt "EasyClean". Ganske mye dyrere (knappe 400,- for en 3-liter på OBS Bygg), vannbasert, silkematt, og ifølge reklamen lettere å holde ren enn den tradisjonelle Lady halvblank oljemaling.

Brukte denne i en farge "visjon" til veggene, samt en murvegg over stekeplate. Akkurat den murveggen har vært skikkelig vanskelig å holde ren, fettsprut har blitt liggende i malingen, og der har vi tidligere prøvd flere typer maling.

Kjøpte og en liter med tilsvarende, i samme hvitfarge som formalt listverk.
Denne EasyClean-saken var rett og slett en drøm å male med. Dekket 95% på første strøk, enkelt å unngå drypp, dekket over ujevnheter så flott som bare det. Eneste overraskelsen var at det tørket ekstremt fort, bare få minutter etter var den overflatetørr.
Finishen tilslutt ble imponerende, det så rett og slett litt eksklusivt ut. Og tilbakemeldingene nå etter et par uker er at matfett ikke setter seg i malingen.

Nå vet jeg iallfall hva jeg skal smøre på listverk og karmer rundt om i huset. Skal bli en fornøyelse å slippe å male med oljemalingen  ;D
Signatur

   #1
 45     0
Takk for tips ! Blir godt å ta med seg når man nå skal til å male 3 etasjer snart. Skal iallefall brukes på kjøkken  Smile
   #2
 46     0
Vi har brukt denne på kjøkken og vaskerom, resultatet ble kjempebra, kan anbefales.