14 933    10    9  

Rekkefølge flislegging overgang vegg/gulv

 42     Ørsta     4
Lurer egentlig bare på hva som er vanligst/enklest for å få en fin overgang mellom veggflisen og gulvflisen. Legger en gulvflisen først og så nederste raden med veggflis eller omvendt?

   #1
 837     0
Hvis du har fall på gulvet legger du Gulvflis først, så NEST nederste rad med veggflis!

Hvis du ikke har fall så bare legger du veggflis fra bunn av!

Men alltid gulvet først.
tmd
   #3
 112     bergen     1
Legg gulvet først og så veggene. Bruk laser til å kutte den nederste flis raden etter, slik at kappet oppe og nede blir så likt som mulig. Men kuttet SKAL alltid være MER en en halv flis. Når du har vatret av den nederste raden er det greit og flise en rad eller to, avhengig av flisens størrelse. Så er det bare til å flise resten av veggene neste dag. Om du er proff nok tar du alt samme dag. Lykke til Grin
   #4
 45     Os     0
Hei

Jeg liker å legge vegg først. Laser på første flisen på vegg, fliser veggen ferdig. Så gulv, viss alt er i vinkel blir det ikke skråkutt på flisen, noe som blir på veggflis vis du legger den sist og har fall.
  (trådstarter)
   #5
 42     Ørsta     2
Veggene er som sagt allerede ferdig fliset bortsett fra nederste rad. Var slik som du skriver Doof, jeg i utgangspunktet var tenkt å gjøre det. Legge nederste veggflis nedforbi der golvflisen kommer, slik at den bare kan legges inntil veggflisen. Da slipper jeg å finkutte veggflisen slik at den passer til fallet på gulvflisen, uten at jeg vet om det egentlig blir noe problem før jeg har prøvd. Det er jevnt fall til sluk fra alle hjørner, med fall ca 1/25 cm, 1/50 cm  fra to av hjørnene og ca 1/100 cm fra de to siste.
   #7
 205     1
Den gangen jeg la fliser på badet, begynte jeg med andre rekke fra gulvet. Deretter gulv og så nederste rekke på veggen. Litt greit å ikke ha ferdig gulv før man absolutt må. Kjedelig å miste en hammer i gulvflisene midt i arbeidet xD
Signatur

   #10
 22 342     Akershus     0


Kjedelig å miste en hammer i gulvflisene midt i arbeidet xD

Bruker du hammer når du flislegger? ;D

Hvordan skal man ellers sette spikerne inn i flisene?

For mange år siden var det en reklame for noe limegreier som var så praktisk på noe tvshopgreier.

Stemmen sa "A nail in ceramic tile", og bildet viste en fyr som satte inn en firtoms spiker i en flis, som selvfølgelig sprakk.