1 786    7    4  

Varierende/ujevn farge på fuger på nytt flisgulv - tips?

 84     0
Fant ikke noe rett plass å legge dette under, utenom dette underforumet, så prøver her..

Er godt i gang med fuging av et 46m2 stort garasjegulv. Det er lagt egnede porcellanato fliser på gulv med frostsikkert fleksibelt flislim på underlaget som har fått stått i 12 dager før fuging.

Blandet ut fugemasse fra en og samme sekk (Mira Supercolour 121 - Mørk grå) med kontrollert og anbefalt mengde vann. Vi var 2 stk som påførte dette på halve gulvet for deretter å begynne jobben med å vaske overflaten. Ventet 15-25 min fra fuging til vi begynte å jobbe med svampebrettet og bearbeide overflatene. Etter første runde med vask, ventet vi ca 45-60 min før en ny runde med fuktig svamp, fremdeles var overflaten slørete men bedre. Lot det stå å tørke i ca 1,5-2 timer før jeg begynte å "polere" overflaten for slør, ettersom overflaten nå var tørr.
Her tror jeg at det ble feil og at det var dette som forårsaket problemet jeg nå har.
Når jeg polerte vekk sløret med en lofri og ren fille, var det mye fugeslør/støv som ble dratt ned i fugene mens fugene fortsatt var "fuktige", og det er det jeg mistenker at har satt seg i fugene nå.

Dagen etter var det blanding av nesten hvite og mørke grå fuger om hverandre, og spesielt i "fliskryssene".
Tok så en ny runde med vask med rent vann og svamp, dette forbedret fugene mye, men ikke på langt nær bra nok. Etter at siste vask hadde tørket, ser jeg også at det ligger igjen et tynt slør på flisene også, så det er tydeligvis ikke rent.

Mitt spørsmål er da, kan fugene reddes her og hvordan, uten å evt fuge opp igjen gulvet på nytt? Fugene er jevne, tette og fine, så det er jeg fornøyd med, men den varierende fargen ser ikke bra ut...

Varierende/ujevn farge på fuger på nytt flisgulv - tips? - Bilde 09.11.2017, 22 33 03.jpg - MadsBLVarierende/ujevn farge på fuger på nytt flisgulv - tips? - Bilde 09.11.2017, 22 33 22.jpg - MadsBLVarierende/ujevn farge på fuger på nytt flisgulv - tips? - Bilde 10.11.2017, 08 10 39.jpg - MadsBLVarierende/ujevn farge på fuger på nytt flisgulv - tips? - Bilde 10.11.2017, 08 10 46.jpg - MadsBL

  (trådstarter)
   #3
 84     0
Dette er ganske normalt. Husker jeg også trodde jeg hadde f%& opp fugene sist jeg fuget. Men gi fugene tid så vil de tørke opp og få samme farge.


Fant en tråd du hadde ang noe problemer med fugeslør og fuging når jeg søkte på forumet i går kveld. Fuga ett gulv for 5-6 år siden med samme farge, og husker ikke at jeg opplevde det jeg gjør nå ang fugene.

Spørs om jeg får la fugene stå til søndag, og se hvordan dem er da, for da har dem stått i 4 dager i 15-17 grader. Har ei flaske med middel for fugeslør liggende, så får vi se. Hvis dette er fargen mørkegrå, da blir den isåfall lys iforhold til hva jeg så for meg.
  (trådstarter)
   #5
 84     0
Da er siste del av gulvet fuget, med annen fremgangsmåte mtp fjerning av fugeslør og vasking, samme resultat på fuger denne gangen også. Mange av fugene er nesten helt hvite og skjoldete, så i kveld skal det testes med fugeslør fjerner.
   #6
 1     0
Hei.

Jeg fuget ett bad og en gang i går og opplevde det samme.

Lettere sjokkert over resultatet.....

Fungerte det med fugeslør fjerner?
   #7
 1     3

Fikk flislagt entreen for tre uker siden, brukte også Mira supecolor 121. Fugene tørket men hadde varierende farge, fra lysgrå til mørk grå. Flislegger skjønte ingenting, vi vasket og skurte, men det hjalp ikke. Flislegger valgte å fjerne fugene idag og fuget på nytt. Han anbefalte at siste vaskerunder venter til i morgen. Venter i spenning. Mistenker at det er et problem med fugemassen hvis resultatet ikke blir bra. Flislegger hadde aldri opplevde tilsvarende. Jeg klaget til Mega flis i første omgang, og fikk til svar at det nok var fugeslør, men det virker pussig når skrubb ikke hjalp.