18,054    22    2  

Frittstående komfyr eller innebygd løsning

 1,027     0
har tegnet kjøkkenet til nyhuset, ikke neo spesiellt med det. har hele veien tenkt koketopp og innebyggingskomfyr, plassert i samme seksjon av innredningen.
men så kommer fruen inn fra siden; hun er enig i planløsning men spør hvorfor lage til for innebgyd koketopp og stekeovn-det er jo bare en mindre komfyr?

Og hun har kanskje et poeng; en komfyr er kanskje en like god løsning?? eller overser vi noe vesentlig?

Hører vel med at vi ikke plages av at hvitevarer er hvite-altså her blir ikke brukt penger på å gjemme bort kjøleskap, oppvaskmaskin osv.

   #1
 110     Bergen     0
En vanlig komfyr gjør jo samme jobben. Grunnen til at jeg har valgt innebygd platetopp og stekeovn på mitt kjøkken, er at det ser finere ut. Dessuten er det enklere å holde rent.
   #2
 3,997     Oppland     1
Hvorfor ikke dra nytten av å ha en innbygningsovn og plassere den i arbeidshøyde?
Jeg synes innbyggningsovn som står nede ved gulvet er 100% bortkastede penger.
Men enkelte mener jo den er så fryktelig mye penere å se på at det er verd de ekstra tusenlappene. ;)

Jeg skal ha innbygnigsovn, men det er for å få den plassert i arbeidshøyde, ikke nede på gulvet.
   #3
 9,677     Kysten     0
Enig, det må jo være bedre å få den opp i høyde. Det eneste jeg har tenkt er stekeos. Steikeovnen vil jo komme et stykke fra avtrekket.

Noen som har erfaring med dette?
   #4
 52     0
Uten tvil ville jeg gått for å få ovnen i arbeidshøyde som flere nevner her. Og stekeos er ikke noe problem syns jeg.

Her er mine personlige erfaringer/meninger.
- Arbeidshøyden for å ta inn og ut maten.
- Vanskeligerer for små hender (barn) og nå opp.
- Arbeidshøyden ved rengjøringen.
- Ser penere ut.

Legger ved et par bilder av hvordan løsningen vår ble tilslutt.
Komfyr eller innebygd? - IMG_2961 [640x480].JPG - JEL
Komfyr eller innebygd? - Lys_1 [640x480].jpg - JEL
   #5
 171     Oslo     1
jeg gikk for full innbygging selv om topp og ovn står oppå hverandre som en normal komfyr.

Hadde jeg skullet velge igjen er jeg jammen ikke sikker på hva jeg hadde valgt, veldig mange tusen å spare på å kjøpe en normal komfyr....
   #7
 5,570     0
Vi valgte også topp + innbyggingsovn. Fordelene, slik jeg ser det, er at man får et ekstra skap under koketoppen. I tillegg får man stekeovn opp i arbeidshøyde, her får man også et skap under.

Spør din kone om hun vil ha mange skap på kjøkkenet... :)

Med innbyggingstopp slipper man også mellomrom mellom komfyr og benkeplate. Jeg hadde fortsatt valgt separert koketopp/ovn hvis jeg skulle velge om igjen.

  (trådstarter)
   #8
 1,027     0

Vi valgte også topp + innbyggingsovn. Fordelene, slik jeg ser det, er at man får et ekstra skap under koketoppen. I tillegg får man stekeovn opp i arbeidshøyde, her får man også et skap under.



ehh-nei, du får akkurat like mange eller få skap, det skapet du "får" under koketoppen "mister" du der du setter inn stekovnen.
   #10
 52     0

Kjempeflott kjøkken JEL er det kongebro dere har på veggen bak eller?


Takk for det ja Smile Veldig godt fornøyd med løsningene som vi valgte.

Er skiferfliser,ikke sikker på navnet på de.

Her et par bilder til av flisveggene. Blir litt off topic, er ikke meningen å ødlegge tråden ;)
Frittstående komfyr eller innebygd løsning - Ventilator [640x480].jpg - JEL
Frittstående komfyr eller innebygd løsning - Lys_2 [640x480].jpg - JEL
   #12
 5,570     0


Vi valgte også topp + innbyggingsovn. Fordelene, slik jeg ser det, er at man får et ekstra skap under koketoppen. I tillegg får man stekeovn opp i arbeidshøyde, her får man også et skap under.


ehh-nei, du får akkurat like mange eller få skap, det skapet du "får" under koketoppen "mister" du der du setter inn stekovnen.


Nei og ja, kommer jo litt an på. Vi har "tjent" et skap, men det blir jo litt avhengig av "hva du hadde gjort hvis du ikke hadde..." osv. Der vi har vår innebygde ovn, ville det vært naturlig å heller ha forlenget benkeplaten dersom vi hadde hatt komfyr. Dermed har vi tjent et skap, men "mistet" litt benkeplate.
   #13
 278     Sandefjord/Larvik     0
Men hvor blir det av all stekeosen fra ovnen? Jeg ser jo selv hvor mye os som kommer ut om man steker en stek eller har Römertopf'en i ovnen. Det blir jo mye lukt i huset også om ikke vifta står på. Er ikke dette et problem for de som har ovnen et annet sted?
   #14
 85     Vestfold     0
Hvis dere ikke har bygd ennå, kan det være lurt å tenke et avtrekk fra ventilasjonsanlegget i nærheten av stekeovnen. Du må selvfølgelig ha skikkelig vifte over koketoppen - den osen vil du ikke ha i ventilasjonsanlegget. Men vi har et 160mm avtrekk i taket ved stekeovnen. Den suger ikke bort røyk om du brenner steika, men luftstrømmen i rommet gjør at lukt/os ikke ledes inn i andre deler av huset.
  (trådstarter)
   #15
 1,027     0
Blir igrunnen bare sikrerer på at en helt ordinær komfyr er det vi skal ha, men skal ta meg tid til å tegne med platetopp  og stekeovn i høyskap sa vi får se hvordan det blir.
   #16
 5,432     Akershus     0
Nilskt. Har du mye lukt og os når du bruker Rømertopf må du gjøre noe jeg aldri har gjort. Rømertopfen er jo helt lukket og har nettopp den fordelen at det ikke blir os (i tillegg til at kjøttet blir finere stekt.)

Har tilsvarende løsning og er kjempefornøyd. Os er ikke noe problem da vi ofte bruker nevnte Rømertopf, men selv ved aktiv ribbesteking i jula var ikke dette noe problem.

Trenger vi avtrekk for lukten, fungerer jo vifta selv om den har litt avstand til ovnen.

Må legge til at vi har en ganske moderne (5 år gammel) og dyr stekeovn, men tror ikke den gjør allverdens utslag. Den er dog meget tett i pakningene.
   #17
 925     0
Enig med første svar. har man ikke mulighet til å ha alt opp i høyden, funker en frittstående like bra, den er gjerne større også..MEN, det er penest med integrert Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #18
 1,027     0
Pent og pent, kan være vi er litt utenom norrmalen men vi ser ikke noe stygt med en komfyr:-)

   #19
 278     Sandefjord/Larvik     0

Nilskt. Har du mye lukt og os når du bruker Rømertopf må du gjøre noe jeg aldri har gjort. Rømertopfen er jo helt lukket og har nettopp den fordelen at det ikke blir os (i tillegg til at kjøttet blir finere stekt.)


Neida, ikke mye, men nok til at det lukter i huset om ikke vifta står på. Det var egentlig bare et eksempel på noe som står lenge i ovnen. Den er naturlig nok ikke hermetisk lukket, så noe kommer jo ut. Det damper jo ut av en kasserolle med kokende vann selv om lokket er på.

Kokende eller stekende mat inne i en ovn vil uansett dampe og ryke og hvis det ikke kommer ut på noen måte, blir det det vel værende inne i ovnen da og forhåpentligvis bli med når man rengjør den Smile
   #22
 22,342     Akershus     0
Rengjøre ovn ??? Bytt!

En frittstående er lettere å bytte. Dette har jeg faktisk sett eksempler på. Jeg syntes dette var så galt i et tilfelle at jeg tok med meg komfyren. 1/2 år gammel, nypris 7000 kr.