12,047
21
0
Hva savner du i ditt kjøkken?
811
Tromsø
0
Planlegger nytt kjøkken... Til dere som har bygget nytt kjøkken; regner med kjøkkenet er/var ganske så godt gjennomtenkt, men er det noe dere savner? Noe dere skulle ønske dere hadde tenkt på? Eller kanskje alt er smooth, og der har stalltips på lure ting i kjøkkenplanleggingen?
Signatur
Besøkte nylig et vennepar som har kjøkken fra ikea, og de har det slikt att de har en mega skuff under vasken der søppelbøttene er. Det er vel en skapfront som er montert på skinner, men akke som, en slik ønsker jeg meg.
Vi har en vanlig dør under vasken, med utrekkbare søppelbøtter, men den ikea løsningen funker mye bedre.
Ellers så har ikke vi overskap, synes vi fikk et mye luftigere kjøkken av det.
Så glemte jeg og nevne att vi har et spiskammers, det er utrolig greit og ha, alle store gryter og panner, allt av tørr mat går inn der, og alt mulig annet rammel og rot som tar plass i skuffer og skap på et kjøkken, kjekt.
Samt vi har en kjøle bod.
men om jeg hadde hatt mer plass eller en ekstra bod ville jeg hatt en ekstra fryser. Også angrer jeg pittelitt på at jeg ikke valgte mer svart i løsningen..men det bytter jeg når samvittigheten sier at kjøkkenet har vært hvitt lenge nok
Vi hadde uttrekksfunksjon under vask før vi solgte (leier nå inntil forhåpentligvis snarlig bygging). Riktignok "bare" 60 cm bredt skuffe/skap, men fungerte helt genialt.
Ellers ønsker vi også å ikke ha overskap-> bedre arbeidsflater på benkene (spes for høye mennesker:) ) og luftigere følelse!
spisskammers/tørrvarelager med plass til fryser i umiddelbar nærhet hadde jo også vært bra:)
Er vel egentlig ikke så mye jeg savner enn så lenge.
Vi valgte sort kjøkken uten overskap, skuffer i underbenken (har forøvrig skuffer under vasken hvor søppla er - genialt!). (fra Sigdal)
Det eneste jeg savner er en karusell i det ene hjørneskapet (som skulle vært på plass for leeeeenge siden - lurer på hvilken mandag montøren egentlig mente!!)
Har forøvrig et kjøleskap og fryseskap, synes det er mer praktisk enn et kjølehjørne (men det er vel smak og behag).
Vi har også TV på kjøkkenet, noe som er genialt når man skal spise middag og f.eks OL/sport går samtidig - slipper å dra med seg maten på stua eller tv-stua.
Vi har tre store skuffer i øya som vi bruker til kokekarene.
Hvordan oppbevarer man panner ellers, hjørne er jo som skapt for et stooooort kjøleskap.
http://www.sigdal.com/no/skap_og_tilbehor/skap_og_innredninger/benkeskap/?productId=243
Min erfaring er at denne er praktisk og funksjonell.
Det eg savnar på kjøkenet nå (der vi leiger), er betre plass til resirkulering. I nye huset blir det to benkeskap til dette formålet (IKEA eller Kvik). Tanken er å ha ei stor skuff i kvar benk (60 cm. breie), og ha eigne boksar for matavfall (kompost), flasker, plast, papir og vanlig avfall. Desse skuffene blir under vasken (dobbel), og så får vi oppvaskmasin til venstre for vask.
Alternativet er jo ha hjørneskap uten karusell - noe må man jo ha i hjørnene ( og kjølehjørne i hvert hjørne på kjøkkenet er vel en smule overkill? :) )
Nå savner jeg benkeplate i stein og matkvern i vasken.. det hender fortsatt at jeg setter den glovarme kjelen rett på treplata (stygge merker) og at jeg hiver matrestene rett i vasken. ::)
- Og et eget arrangement for tomgods hvor panteflasker, hermetikkbokser, returglass osv gikk i en sjakt ned i kjeller i egne beholdere. Evt ut og i egne beholdere.
Det irriterer meg også. Vi skal ha søppel i to benker under vask med to kummar, men løyser dette ved å i tillegg ha ein liten vask i kjøkkenøya (for behandling av mat). Vi reknar vi med at benken direkte under hovedkummen (der ein står og brukar vasken) blir brukt til hermetikk, flasker og slikt, som er mindre i bruk. Avfall og plast går i benken under nabokummen, slik at den alltid er tilgjengelig.
gaaah.., er mykje å tenke på.
Vi velger berre 60-skap, for eg syns den er "bedre for øyet".
Tenker også mye på avfallshåndtering, og hvordan løse dette mest praktisk. God ide med 2 avfallsskap, itillegg til egen vask på kjøkkenøy.
Noen tanker på hvordan beregne hvor mye skuffeplass man trenger? Vi ser for oss bare kjøkkenøy og teknikkvegg parallell med. Ingen overskap altså. Må man rett og slett bare visualisere innhold i alle skuffer og skap? (= KJEDELIG)
Når så mange her anbefalte skuff under vasken til søppel i stedet for skap, ble jeg litt usikker på hvorfor vi valge skap fremfor skuff, men der minnet du meg på det
Har som nevnt tidligere hatt skuff under vask, og er ikke i tvil når jeg skal velge igjen! Skuff uten tvil! ja litt slitsomt å måtte flytte seg når noen andre skal kaste noe (hvis ikke 2-skapsløsning), men plassen under vask blir så utrolig mye bedre utnyttet (selv med utrekkbare avfallsdunker i skap) og er mye mer oversiktelig. (mange leverandører leverer jo også en liten "intern" skuff rett under vasken til oppvaskbørste, skrubber, etc= genialt.)
videre har jeg et 30 skap til aviser, et 40 uttrekkskap til melkekartonger, samt resirkuleringsbøtter til matavfall,glass, metall og plast under vask, i vanlig skap. (neste gang i skuffer. På tross av dette mangler jeg plass til panteflarker, vinflasker etc. det tar enormt mye plass i kjøkkenet med avfall som skal resirkuleres. jeg akter å ha nok neste gang. Jeg ønsker meg en kokesone (30x30 induksjon) i halvøya for å ha tekjel, holde mat varm ved spiseplassen, samt en liten servant, der vi skal spise hverdagsmaten. Og spiskammers, raust kjøleskap og frysemulighet tett på.
overskap har jeg altfor mye av, de er fylt opp av altfor mange glass som aldri er i bruk. hvem trenger 40 pjolterglass
Hva savner dere i kjøkkenet deres?
Det jeg savner og som jeg egentlig planla å ha på kjøkkenet er ei avfallskvern i vasken........men i min kommune er det ikke lov å ha dessverre.