Ja, og derfor anbefaler jeg helpressede og heldekkende benkebeslag av rustfritt stål. 10cm oppbrett mot vegger og ingen gjennomhulling til batterier el. Hos meg er batteriene veggmonterte og ingen perforering i benkeplaten. Burde vel ikke skrevet dette, men likevel: Jeg har også UV-lys montert under overskap på grovkjøkkenet. Settes på gjennom natten når fisken eller kjøttet er bearbeidet.
Ved underlimt blir det gjerne en limfuge i overganger plate/ kum. Dettte er arnested for mikroorganismer. Alltid fuktig og god temperatur.
Lag en buljong/gelatinblanding i et lite plastbeger. Sterilisèr i en trykkoker og avkjøl. Press buljong/gelatinputen mot fugen i oppvaskkummen. Sett til dyrking 3 døgn ved 37grader. En godt lagret muggost blir uskyldigheten selv i forhold til dette resultatet. Når man vasker opp er det vel meningen at oppvasken skal bli ren?
Jeg håper for guds skyld du alltid bruker ny vaskekost før hver oppvask, gjør du samme testen på denne vil du nok bli sjokkert!
Makan til bakteriehysteri er det en stund siden jeg har vært vitne til!
Virker ikke som det er så lenge før noen bygger seg kjempediger autoklave og monterer kjøkkenet der inne, slik at man enkelt kan trykkoke hele kjøkkenet for å ta rotta på hver eneste microorganisme
Skjønte alvoret etter hvert ;D Vel rent faktisk. Oppvaskbørsten går i oppvaskmaskinen. Autoklaven bruker jeg bare sensommers og om høsten til hermetisering og sylting av sopp, frukt og bær. Arbeidsbesparende når jeg kan blande sukker og bær i røreverket (mikser på 20 liter) og fylle det kaldt på glass. Etter tyve minutter ved 120grader og mettet vanndamp er innholdet klart for lagring.
Nei dette burde du ikke skrevet Men vanlig godt renhold fjerner de fleste bakterier og det som blir igjen tar vi ikke skade av, heller tvert imot vil jeg si. Vi har ti ganger mer bakterier i kroppen en vi har celler og desse har eit naturlig sammspill mellom kroppen og imumforsvaret. Overdreven antibakteriell bekjempelse vil gjøre de sterkeste og farligste bakteriene resistente og til slutt gjøre folk syke. Fraver av bakterier svekker immumforsvaret.
heldekkende benkbeslag kan nok anbefales på grovkjøkken, industrikjøkken og storhusholdning men ikke noe jeg regner passer inn i de fleste hjem. Generelt godt renhold vil holde lenge.
Ved underlimt blir det gjerne en limfuge i overganger plate/ kum. Dettte er arnested for mikroorganismer. Alltid fuktig og god temperatur.
Lag en buljong/gelatinblanding i et lite plastbeger. Sterilisèr i en trykkoker og avkjøl. Press buljong/gelatinputen mot fugen i oppvaskkummen. Sett til dyrking 3 døgn ved 37grader. En godt lagret muggost blir uskyldigheten selv i forhold til dette resultatet. Når man vasker opp er det vel meningen at oppvasken skal bli ren?
Hei!
Uansett om kum underlimes eller planlimes vil du få en skjøt i overgang mellom vask og benkeplate. Utføres montering på fabrikk ifm produksjon av plata, og ikke som hjemmeprosjekt, blir den minimal og slett ingen bakterienombe. Skjøten fortjener selvfølgelig litt ekstra kjærlighet ved renhold, men man vasker da vel kjøkkenet før det kan sammenlignes med helvetesblandigen din? (hvor kom den inn i denne diskusjonen, forresten?)
Uansett er begge alternativene langt bedre og mer holdbare enn overliming, og jeg syns trådstarter gjorde et godt valg
Signatur
Arkitektstudent og kjøkkendesigner som skriver om kjøkken, kjøkkendesign og kjøkkenmarkedet generelt på www.veaplan.com. På Twitter som @Veaplan
Jeg har en ikea vask som jeg vurderer og planlime i benkeplata mi. Den er festet på oversiden nå, men får en liten glippe mellom stålet og benkeplaten. Tror det er fordi benkeplata er litt "grov" så er kanskje litt ujevnheter her og der som ikke er synlig med det blotte øye. Ikke brukt lim, kun de medfølgende festeklipsa.
Jeg håper for guds skyld du alltid bruker ny vaskekost før hver oppvask, gjør du samme testen på denne vil du nok bli sjokkert!
Makan til bakteriehysteri er det en stund siden jeg har vært vitne til!
Vel rent faktisk. Oppvaskbørsten går i oppvaskmaskinen.
Autoklaven bruker jeg bare sensommers og om høsten til hermetisering og sylting av sopp, frukt og bær. Arbeidsbesparende når jeg kan blande sukker og bær i røreverket (mikser på 20 liter) og fylle det kaldt på glass. Etter tyve minutter ved 120grader og mettet vanndamp er innholdet klart for lagring.
Men vanlig godt renhold fjerner de fleste bakterier og det som blir igjen tar vi ikke skade av, heller tvert imot vil jeg si. Vi har ti ganger mer bakterier i kroppen en vi har celler og desse har eit naturlig sammspill mellom kroppen og imumforsvaret. Overdreven antibakteriell bekjempelse vil gjøre de sterkeste og farligste bakteriene resistente og til slutt gjøre folk syke. Fraver av bakterier svekker immumforsvaret.
heldekkende benkbeslag kan nok anbefales på grovkjøkken, industrikjøkken og storhusholdning men ikke noe jeg regner passer inn i de fleste hjem. Generelt godt renhold vil holde lenge.
Her er en link som du kanskje kan lese:
http://www.mestersten.no/test/styled-28/om%20vasker.html
Takk, den linken var grei.
Valget blir under-oppmontert, det var det jeg var mest sugen på i utgangspunktet.
Hei!
Uansett om kum underlimes eller planlimes vil du få en skjøt i overgang mellom vask og benkeplate. Utføres montering på fabrikk ifm produksjon av plata, og ikke som hjemmeprosjekt, blir den minimal og slett ingen bakterienombe. Skjøten fortjener selvfølgelig litt ekstra kjærlighet ved renhold, men man vasker da vel kjøkkenet før det kan sammenlignes med helvetesblandigen din? (hvor kom den inn i denne diskusjonen, forresten?)
Uansett er begge alternativene langt bedre og mer holdbare enn overliming, og jeg syns trådstarter gjorde et godt valg
På Twitter som @Veaplan
Er det noe problem og planlime denne vasken? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S09896344/
Er det en møbelsnekker man kontakter da? hvor mye koster det ca?