Det er mange som selger den. Prisen ligger på rundt 10 000,- og oppover. Har lest litt om den, men vil også høre om noen har erfaring (ikke bare fra selgere)
Hadde det nu sånn da vi kjøpte huset. Forrige eier hadde satt termostaten på varmvannstanken på max og sikkerhetsventilen jobba bare svært... Det kom faktisk 100 grader ut av varmvannskranen. Og det av en helt vanlig vanlig Oras til 5-600 kroner. Så det trenger ikke koste 10 000 kroner for å få kokende vann ut av kranen.. Men det er neppe bra for verken pakninger i kranen, sikkerhetsventilen som blir fortere utett i og med at den åpner seg hele tiden. En annen sak er at strømregningen blir enorm i og med at varmvannstanken står på hele tiden. Men denne kokende vannkranen må nu ha en liten varmvannstank inni kjøkkenbenken ett sted? For den greier nu i allefall ikke å varme rennende vann til kokepunktet om det så var 10 kilowatts element i den..
den har en liten varmtvannstank som monteres i skapet under vasken. Jeg synes ikke ideèn er så dum, slipper jo å ha en masse stygge kjøkkenmaskiner fremme, vannkoker, kaffetrakter o.l Også er det sikkert lettere å rengjøre stekepanner, gryter ol med så varmt vann. Men 10000,- er for drøyt Hadde den kostet 3000,- så hadde jeg vurdert det. Totalt overpriset spør du meg
Hmmm.. Er det noe spesielt med denne varmtvannstanken? Har alltid hørt at man ikke skal bruke vann fra varmtvannstanken (vanlige) til mat/drikke pga. tungmetaller...
Ser på Quooker innstallasjons veiviseren, stusse litt over den oppkoblinga dem har til sikkerhetsventilen.. trudde d sku være brutt avløp til sikkerhetsventila. ??? åsså følge d jo me et fint monteringskit for å borre i pvc avløpsrør - kæm bruke pvc som avløpsrør i dag??
de gamle pvc røran som finnes i kjøkkenbenkan e så tynn av du neppe vil få en gjenge i dem ;D
Vil nu tru det er enda mere skummelt hvis vannet blir tilsatt luft og vannet fommer fråsende ut av kranen støtvis.. Høres ut som ett tulleprodukt hele greia..
Vannet er visst tilsatt luft eller noe sånnt så det skal visst endel til å få brannskader har jeg hørt
Jaha. Den teknoligien må jeg ærlig inrømme at jeg ikke har hørt om. Har du mer info?
Dette er fra hjemmesiden til quooker Et børnesikret tryk-drej betjeningsgreb. Og vandet kommer ikke som en massiv stråle – det bruser let ud af hanen og blandes med luft !
Men denne kranen kan vel ikke noe mer enn de fleste kaffemaskiner, der er jo også kokende vann, hele tiden hvis den står på da
det er vel egentlig mest steam som kommer ut, altså vanndamp. Men selvfølgelig kan man brenne seg... ::) det kan du med an vanlig vannkoker også. Tror faktisk en slik krane er mere sikker.
Ja brenne seg kan man men risikoen for brannskader er ikke så store som fx ved en vannkoker iallefall, fordi quooker står fast montert og kan ikke velte, der er barnesikring på, og det er steam som kommer ut, dermed vil det merkes varmt og refleksen gjør at man tar hånden vekk før man får en brannskade, men vondt gjør det nok likevel
Vi har installert, men siden huset ikke er ferdig, er jeg bare testkjørt litt. Jeg synes det virker genialt f.eks til å lage te og presskannekaffe uten vannkoker eller ventetid. Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i. Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Tipper at når vi har hatt den en stund, lurer vi på hvordan vi klarte oss uten.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
incoming Transmission to A great friend - "A toast to what you've left behind.."
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:
Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
incoming Transmission to A great friend - "A toast to what you've left behind.."
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Hvordan klarer man å sterilisere noe med kokende vann ved 1 atmosfæres trykk? Sterilitet oppnår man ikke før ved 120 graders fuktig varme i 60 minutter, alternativt 134 grader i 20 minutter. Koking dreper de fleste bakterier og virus, men ikke alle. Sporedannende bakterier overlever fint alminnelig koking.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Jada, det er klart det er mange parametre som går inn i ligningen slik som trykk (som du øker når lokket står på), vannets kjemi, energitap i innretningen som varmer opp vannet etc etc - men skal man si at quookeren sparer energi så må man vite alle slike variabler. Gjør man ikke det, er det en helt OK forenkling å si at man må tilføre en viss mengde energi for å koke opp 1 liter vann. Dette gjelder uansett hvordan man gjør det - ergo sparer man ikke energi på å koke opp vannet i en quooker først for så å putte det på komfyren for å lage spaghetti. Som var mitt opprinnelige poeng. I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:
Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Når an slår på en kaffekoker/filtermaskin, så går det ikke ange sekundene før damp blir sendt utover kaffepulveret. En slik maskin bruker vel ikke mer enn 1 KW, men varmer så lite om gangen at det raskt blir damp. Er det slik teknologi som brukes?
Nei, det er ikke det samme. Quookeren gir 1 liter vann på 20 sekunder, og det trenger VELDIG høy effekt hvis du varmer vannet "i farta". Se hvor lang tid kaffetrakteren bruker på en liter. Den har en liten varmtvannstank der vannet holder 110 grader.
Signatur
Saltak, ark og knøttsmå vinduer i 2009? Nei, takk!
Denne virker helt genial. Te, kaffe, smokker,barnegrøt, +++
Dette virker som ett kvalitetsprodukt utviklet av en gammel ingeniør. (som sikker ikke vil gå i grava og være kjent for å ha utviklet noe dritt) Det er kokende vann under trykk, derfor er det spesialtank av noe slag. Hørte på Kvik at hvis du ikke var 100% fornøyd med Quooker så fikk du alle pengene tilbake og såpedispenser i hullet.
Jeg skal ha en slik. Helt sikkert. (selv om det skal gå på bekostning av noe til båten....)
Denne virker helt genial. Te, kaffe, smokker,barnegrøt, +++
Dette virker som ett kvalitetsprodukt utviklet av en gammel ingeniør. (som sikker ikke vil gå i grava og være kjent for å ha utviklet noe dritt) Det er kokende vann under trykk, derfor er det spesialtank av noe slag. Hørte på Kvik at hvis du ikke var 100% fornøyd med Quooker så fikk du alle pengene tilbake og såpedispenser i hullet.
Jeg skal ha en slik. Helt sikkert. (selv om det skal gå på bekostning av noe til båten....)
Helt enig!
Vi skal også ha en slik i det nye huset vårt. Etter at vi bestilte denne tenker jeg SÅ ofte at nå hadde det vært greit å ha Quookeren!
At det kommer kokende vann ut av springen.
Har lest litt om den, men vil også høre om noen har erfaring (ikke bare fra selgere)
Da er det vel eget varmeelement i kranen?
Men denne kokende vannkranen må nu ha en liten varmvannstank inni kjøkkenbenken ett sted? For den greier nu i allefall ikke å varme rennende vann til kokepunktet om det så var 10 kilowatts element i den..
Hmmm.. Er det noe spesielt med denne varmtvannstanken? Har alltid hørt at man ikke skal bruke vann fra varmtvannstanken (vanlige) til mat/drikke pga. tungmetaller...
???
åsså følge d jo me et fint monteringskit for å borre i pvc avløpsrør - kæm bruke pvc som avløpsrør i dag??
de gamle pvc røran som finnes i kjøkkenbenkan e så tynn av du neppe vil få en gjenge i dem ;D
Jaha. Den teknoligien må jeg ærlig inrømme at jeg ikke har hørt om.
Har du mer info?
Dette er fra hjemmesiden til quooker
Et børnesikret tryk-drej betjeningsgreb. Og vandet kommer ikke som en massiv stråle – det bruser let ud af hanen og blandes med luft !
Men denne kranen kan vel ikke noe mer enn de fleste kaffemaskiner, der er jo også kokende vann, hele tiden hvis den står på da
Erfaringer?
www.quooker.no
Vi har installert, men siden huset ikke er ferdig, er jeg bare testkjørt litt. Jeg synes det virker genialt f.eks til å lage te og presskannekaffe uten vannkoker eller ventetid. Ser også for meg å kunne spare tid og energi når en f.eks skal koke spaghetti. Tapp kokende vann i kjelen, sett den på induksjonstoppen og ha spaghettien i. Fin også til sterilisering av tåteflasker, smokker ol for dem med små barn.
Tipper at når vi har hatt den en stund, lurer vi på hvordan vi klarte oss uten.
Om prosjektet vårt på hjem.no
3L
Om prosjektet vårt på hjem.no
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Energien du må bruke for å varme opp 1 liter vann til 100 C er den samme uansett hvordan du gjør det.
Om prosjektet vårt på hjem.no
I praksis, nei. Et enkelt eksempel motbeviser det utsagnet:
Anta at jeg setter to kjeler med 1 liter vann på hver sin 2kW kokeplate og slår på platene samtidig. Anta videre at jeg har én kjele med lokk og en uten. Den ene kjelen koker etter fem minutter, den andre etter åtte. Det går altså med 60% mer energi til å varme opp den ene literen med vann enn den andre.
Om prosjektet vårt på hjem.no
takker
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
Hvordan klarer man å sterilisere noe med kokende vann ved 1 atmosfæres trykk? Sterilitet oppnår man ikke før ved 120 graders fuktig varme i 60 minutter, alternativt 134 grader i 20 minutter. Koking dreper de fleste bakterier og virus, men ikke alle. Sporedannende bakterier overlever fint alminnelig koking.
Du har rett. Jeg tenkte litt kjapt der. "Desinfisere" er vel et bedre ord.
Om prosjektet vårt på hjem.no
Når an slår på en kaffekoker/filtermaskin, så går det ikke ange sekundene før damp blir sendt utover kaffepulveret.
En slik maskin bruker vel ikke mer enn 1 KW, men varmer så lite om gangen at det raskt blir damp.
Er det slik teknologi som brukes?
Om prosjektet vårt på hjem.no
Om prosjektet vårt på hjem.no
Dette virker som ett kvalitetsprodukt utviklet av en gammel ingeniør. (som sikker ikke vil gå i grava og være kjent for å ha utviklet noe dritt) Det er kokende vann under trykk, derfor er det spesialtank av noe slag. Hørte på Kvik at hvis du ikke var 100% fornøyd med Quooker så fikk du alle pengene tilbake og såpedispenser i hullet.
Jeg skal ha en slik. Helt sikkert. (selv om det skal gå på bekostning av noe til båten....)
I båten må jo denne være helt genial
Mitt prosjekt:
Halvmoderne enebolig i Kongsberg