10 370    10    0  

Enstavs parkett i heltre eik

 672     Oslo     0
Vi er på jakt etter et nytt heltre eikegulv med 68-70 mm brede staver og mellom 16-20 mm tykt. Dvs heltre eieparkett. Lengden på stavene skal være minimum 600 mm. Er det noen som vet om noen leverandører?Vet at tremiljo.no kan levere amerikansk eik 70 mm brede, 20 mm tykke i fallende lengder til 739,- pr kvm, men skulle gjerne hatt 16 mm tykke staver. Noen forslag? De som tremiljø har er bare 408 mm lange, og det blir litt kort.

   #1
 603     oppland     0
på den bredden, tror jeg stavene blir litt i meste laget ustabilt i 16mm tykkelse.
  (trådstarter)
   #3
 672     Oslo     0
Tja, klanskje det. Men vi har en parkett som er 68 mm bred, 16 mm tykk og litt over 600 mm lang i europeisk eik (heltre), så det bør jo ikke være umulig?
   #4
 603     oppland     0
Parkett har tre lag med kryssende bord, for å gjøre gulvet mer stabilt. Her er det snakk om heltre, og da blir tykkelsen noe annet.
  (trådstarter)
   #5
 672     Oslo     0
Litt forskjellig hva folk legger i parkett, men jeg snakker altså om heltre eik med frest spor på alle fire sider, ikke noe lagdelte greier. Etter at gulvet er lagt sliper man det og oljer eller lakkerer det.

Så hvis du forbeholder parkett for lagdelt der man har et skikt med helved og noen lag under av et annet (gjerne billigere treverk), så er dette altså ikke parkett.
   #6
 603     oppland     0
Parkett er i flere lag, mens heltre er i et stykke tre hele veien igjennom. Altså et helt tre....  Så brede bord krever tykkere treverk, hvis ikke vil bordene vri/bue seg. Så ønsker man helre, må man regne tykke bord, og har man ikke plass i høyden, får man heller vurdere parkett

   #8
 603     oppland     0
Disse er ikke lange plank, og da går det jo. For låsingene blir tettere.
  (trådstarter)
   #9
 672     Oslo     0
De i fallende lengder (de nederste som er 20 mm) er rundt 2m lange. Blir ikke det bra sier du?
   #10
 451     Stavanger     0
Det jeg har fått høre er viktig når man legger heltre. Det er at mange sliter med gulv varme. Det er mange som sier gulvene tåler 27 grader (noe som er plenty nok varmt), men erfaringen viser at det er mange som reklamerer. Og har man lagt gulvet selv så sliter man. RBI (stor parkett/heltre leverandør) anbefaler ikke å legge heltre på gulv med gulv varme