91 595    48    51  

Fjerne trestubbe

HTC
 49     Østlandet     13
Vi har noen store stubber etter gran, bjørk og furu i hagen. Hvordan fjerner vi disse uten å grave dem opp?

Er det mulig å borre hull i dem og helle i en eller annen veske slik at de råtner fortere?

   #1
 21 487     Enebolig     1
Det finnes en form for pulver man kan drysse over. Hør hos Felleskjøpen ol.
   #2
 22 346     Akershus     1
Det fantes noe stubbefjerningsgreier som man fylte i hull og satte fyr på. Dette var skumle greier og jeg tror salget ble stoppet.

Er dette stubber fra friske trær tar det lang tid før de råtner. Det raskeste og tryggeste er graving...
   #3
 93     Oslo - Marka     0
Selv pleier jeg å grave rundt store stubber, bruke en gammel motorsag og øks for å kutte av det meste av røtter, for deretter å røske de opp med traktor.
Ellers har jeg hørt at man kan borre hull i stubben og helle i saltvann over flere dager. Da skal stubben tørke ut (men det tar vel en stund før den blir borte selv om den er tørr, vil jeg tro  Wink ).
Liten gravemaskin med sånn "tagg" til å "knuse" stubber med er svært effektivt, men maskinen er jo også svært effektiv til å ødelegge en våt høstplen.
Har du "finere" hage enn meg ville jeg antakelig ha leid noen med en stubbefreser. Søk på stubbefreser på nettet, så får du opp noen firmaer som driver med slikt.
Signatur
   #4
 59     0
Vi brukte også stubbefreser på to store stubber i hagen.  Veldig effektivt, tror det var unnagjort på en halvtime da han først satte igang. 
Men belag deg på å ringe flere anleggsgartnere, her i byen (Trondheim) er det bare en som driver med det.  Wink
   #5
 5 564     4
Dette er kanskje bare en "urban legend", men jeg mener at jeg hørte et sted at dersom man setter et par kobberspikre i trestubben vil den stryke med ganske kjapt.

Noen som har forsøkt det?
   #6
 67     1
Det med kobberspiker hindrer berre at nye trær vokser opp igjen. Dette gjelder jo berre trær som har blader.
Strekker du opp kobberwire på møne på huset kindrer du også at mosen vokser på takpannene
   #7
 274     Oppland     3
Jeg har fjernet noen røtter med håndmakt. På en stor rot etter et morell-tre (som har veldig hardt trevirke), hugde jeg over de største røttene på høsten. Når våren kom, var det bare å gå på med spett og spade. Da hadde råteprosessen kommet såpass langt med trestubben at det var liten jobb å få den vekk.

På mindre stubber har jeg brukt grovt havsalt, og dette ser ut til å fungere. Vet ikke om det suger ut fuktigheten av treet, eller hva det gjør. Men det blir enklere å få de opp.

Hvis dette høres for møysommelig ut, ville jeg sjekket gule sider etter stubbfresere.
Signatur

   #8
 437     0
Noe som får trær til å dø har jeg hørt er å skjære i barken og spraye på ugressmiddel. Om det tar knekken på en stubbe vet jeg ikke.
   #10
 5 564     1

Jeg annbefaler dynamit,plutonium eller cyanid


Det måtte være hvis man har en slik i hagen. Omtrent hvor mye plutonium vil du anslå at man bør bruke på en stubbe? Burde man kombinere med dynamitten?