28,342
31
6
Stop digging
9
0
Jeg planlegger å lage meg en terrasse på bakkenivå. Jeg ser for meg en størrelse på omtrent 7*7 meter med utepeis/utekjøkken i det ene hjørnet. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å få gravd til frostfritt og støpe opp de punktene jeg trenger (disponerer "gratis graver, men da ryker hagen), men jeg har kommer over et produkt kalt "stop digging". Så vidt jeg kan se burde dette erstatte behovet for graving. Imidlertid er jeg skeptisk, først og fremst på grunn av telen.
Så, er det noen som har noen erfaringer med dette produktet? Jeg tenker da både på kvalitet og pris.
Så, er det noen som har noen erfaringer med dette produktet? Jeg tenker da både på kvalitet og pris.
Selskapet ligger i UK, men produktdokumentasjonen er svensk... Om de har hatt frost i tankene da den ble utviklet er vanskelig å si. I dokumentasjonen står hvor stor last hver størrelse tåler. Den største når 120cm ned i bakken. Noen steder i landet kan det kanskje være nok for frostfri dybde. Men skruen i seg selv er jo en gigantisk kuldebro, så kanskje man må langt ned med en slik før det blir godt nok her i landet.
Det var nettopp det jeg tenkte også, men produsenten hevder selv at det kan skrus rett i masser med tele. Alt jeg har lært sier at det er pokka nødt til å flytte på seg når telen.
Er noe for utrolig til å være sant så pleier det ikke å være det ... Er redd det gjelder også her. (Med god nok teleisolasjon så kan det kanskje virke)
Egentlig ser ikke idéen så dum ut. Den har jo sine begrensninger ved at det må være noenlunde myke masser, men får man skrudd denne ned på telefritt, så gjengene står der nede, og biten uten gjenger går gjennom telen, så skal det vel mye til at dette vil bevege noe på seg?
Til vår veranda boret jeg med jordbor (livsfarlig oppfinnelse, noe sånt håper jeg aldri å komme utfor igjen), satt ned kloakkrør, og helte i med betong. Det er altså ikke noe annet enn et plastrør med betong i ned på ca. 1,5 meter dybde, og telen har ikke fått tak i noen av dem.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
noen lange "boder" som levegg mot fremtidig vei i sommer.
Der er mann inne på de nye byggereglene igjen, dersom
jeg setter opp tre bygninger på 3 x 8 meter... mønehøyde
4 meter.. med 1 meter mellom de... 1 meter fra naboen...
så skal jeg kun gi beskjed til kommunen når de er ferdig..
har masse plass i forhold til utnyttelsegrad... og naboen
er et jorde (LNF)...
http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/beslag/byggbeslag/jordanker/jordanker-340617/
Jula-varianten er 86 cm høy. Tror ikke jeg ville fundamentert noe særlig større/viktigere enn gjerdestolper med den der.
Det hadde vært stilig om det er så enkelt som å stikke et spett inn og dreie rundt til den har kommet langt nok ned i bakken.
Ja, og justere opp og ned hver forsommer for å utligne våren og vinterens telehiv.
Stop Digging finnes i Norge, Sverige, Danmark, England, Nederland og straks i Finland.
Vi har bare i Skandinavia snart montert 300.000 skruer og ikke mottatt reklamasjon pga tele på en eneste en!
Svar på noen av spørsmålene dere stilller finner dere her på vår hjemmeside:
http://www.stopdigging.no/vi-monterer-for-deg/
Når det gjelder porøs grunn så kompenserer vi og bruker ekstra lange skruer
Dere finner belastningsdata i våre produktdatablader her: http://www.stopdigging.no/vare-jordskruer/
Ved porøs grunn kompenserer vi ved å bruke lengre skruer eller "vinger" på skruen for å øke motstanden av horisontalbelastningen.
Tips: Vi kan som dere ser på vedlagt bilde, også montere gjennom asfalt. Det gir en flott finnish i et asfaltert miljø.
Ca pris for oppsetting av 12 skruer i hard leire for 2 x 12 m2 bod
.....på Lillestrøm,
Har sendt deg melding Elby
4kN/m^2 = 408kg/m^2
Og selv med diverse omregninger er fortsatt 11kN / (4kN/m^2 + 0,8kN/m^2) = 2,29m^2.
Har da tatt utgangspunkt i at en spinkel takkonstruksjon med takstein veier 0,8kN/m^2 og snølast etter tabell for Tønsberg er 4kN/m^2. Skruen kan da bære 2,29m^2 med tak, og det er helt uten sikkerhetsmargin. Normalen er å legge på 20-30% margin på dimensjonerende snølast (bl.a. p.g.a vind som legger snøen ujenvt). Da kommer man brått ned på 1,83m^2 takareal pr skrue, hvilket medfører at det trengs ganske mange skruer. Skal man da ha et tak med husvegg på en langsideside og plass til en bil under, trengs minst 3m innvendig bredde. Med takutstikk på 60cm + 10cm søyletykkelse, blir det 2,2m^2 tak pr løpemeter. Når skruen klarer 1,83m^2 med tak, kan det maks være 83cm mellom hver skrue. Det blir altså så tett med skruer og tilhørende søyler at man nesten må kalle det en vegg.
Våre løsninger brukes til mye rart, fra gjerder og terrasser dkilt, søppeldunker og mye mye mer. Vi har til og med fundamentert brygger, under vann.
Fundamentering med våre løsninger er et ålreit alternativ til tradisjonelle fundamenteringsmetoder og bruksområdene er relativt store.
Tja, vollene rundt Fredrikstad festningsby fra ca 1650 ligger på treflåter fundamentert på trepeler. Nå var jo Coucheron fra Nederland så...
Det er telefarlige masser som ligger grunt som er problemet.
I Midtnorge ble et boligfelt evakuert etter kraftige barfrosten en hadde for et par år siden, en trodde det var fare for skred pga sprekker i grunnmurer men det var "bare" tele som trykket inn grunnmurene siden de hadde telefarlige masser inn mot husene.
Ble det så du gikk for slike jordskruer?
Hvordan er isåfall erfaringen din med disse?
Du boret altså hull, satte i rør og fyllte betong uten noe isolasjon, trykkavlasting e.l i bunnen av hullet?
Hvor tett står fundamentene dine?
Hvilke temperaturer har dere på vinteren?
Håper du tar deg tid til å svare, vanskelig å finne noe konkrwt bortsett fra oppskrifter på hvordan fundamentere med grunne, isolerte fundament..