Vi har mye av det samme, faktisk. Bare ikke så plagsomt.
Vi har miele-topp, og den krangler litt innimellom. Ikke så voldsomt som du beskriver, men det hender ofte at man må ta en klut og vaske av hele toppen/iallfall knapprekka uten at det er noe særlig tegn til forurensning. Hva jeg har observert er at toppen bare håndterer et signal av gangen. Dermed vil den ikke slå seg på om det er fett/annet som skaper kontakt et annet sted, eksempelvis på et annet brytersett. Det er jo sånn at om man eksempelvis trykker både (+) og (-) samtidig på et platesett, skrur den seg av. Og er det da kontakt mellom disse kontaktene et sted, vil den ikke registrere andre signaler, ei heller av/på.
Noen som skjønte meg?
Signatur
Om det mangler bilder i mine poster, PM meg, så skal jeg fikse det. Imageshack bestemte seg for å ville ha masse penger, men fikk ikke mine, men jeg husker ikke hva jeg har postet hvor.
Og her er grunnen til at jeg absolutt ikke vil ha ovn med touch-betjening. De er et langt steg tilbake når det gjelder brukervennlighet i forhold til de gamle vri-bryterne. Selv når de virker som de skal tar det mye lenger tid å justere varmen, og ofte tar det 10 sekunder å registrere et enkelt trykk.
Og her er grunnen til at jeg absolutt ikke vil ha ovn med touch-betjening. De er et langt steg tilbake når det gjelder brukervennlighet i forhold til de gamle vri-bryterne. Selv når de virker som de skal tar det mye lenger tid å justere varmen, og ofte tar det 10 sekunder å registrere et enkelt trykk.
Hei, vi sliter litt med det samme på en Miele topp på hytta. Har vel etterhvert funnet ut at den er spesielt vrien når vi kommer opp til kald hytte, eller kanskje det er at den ikke har vært i bruk på en stund. Når vi først har fått liv i den fungerer det ok resten av helgen, men så er det på'n igjen neste gang...
Og her er grunnen til at jeg absolutt ikke vil ha ovn med touch-betjening. De er et langt steg tilbake når det gjelder brukervennlighet i forhold til de gamle vri-bryterne. Selv når de virker som de skal tar det mye lenger tid å justere varmen, og ofte tar det 10 sekunder å registrere et enkelt trykk.
Enig. Touchbetjening er noe drit og mye dårligere enn det som var før. På en gammel komfyr kunne man vri på en knott, voila!
På toppen min må jeg først slå på toppen med ett trykk på en egen knapp. Så må jeg trykke for å velge hvilken sone jeg skal bruke. Så må jeg velge hvilken styrke med x-antall trykk. Og er gryta stor må jeg trykke en gang til på en annen knapp.
Og dumme meg om jeg har vasket potetene osv og har vann eller noe på fingrene for da blir det bare tull.
Og dumme meg om noe koker over og renner utover touchpanelet for da kan alt skje, men som regel slår bare alt seg av... kjempegøy når du tror noe er ferdig men så har litt vann fra potetene slått av hele greia...
Og dumme meg om det koker over for det er jo ingen kanter til å fange opp så da renner det uover benken og også nedover skapet og på gulvet om jeg ikke oppdager det raskt nok.
Mannsjit! Skjønner ikke at det er mulig å slege noe når brukervennligheten har gått 100 steg i feil retning. Kun utseendet på dritten som teller.
Signatur
Ikke fagmann på noe som helst og sender aldri faktura til noen.
Min bestemor var heldig som slapp alt dette nymotens "rælet", i alle år hadde hun en Jøtul "tilhenger"- ovn altså- som hun fyrte med ved og kull. Steikeovn var det også integrert i vidunderet, tilogmed termometer som viste temperaturen i ovnen..... Nei, det var tider det
Signatur
Jeg kan ingenting, og veit ingenting!
Tømrer, montør av bad-garderobe og kjøkkeninnredninger.
Glad jeg har vriknotter på komfyren med keramisk topp, men om jeg skal bytte til induksjon, finnes det i det hele tatt med vriknotter, eller må man programmere alle induksjonskokere med touchbrytere og med manualen i hånda?
Signatur
Bor i horisontaldelt tomannsbolig fra 1948 i Tromsø. Utdannet geolog, jobber i med gravesøknader i kommunen.
ah... ::) her sirkulerer det tregt til tider gitt. (Gjøre seg fortjent til forumnavnet sitt)
Vi har miele-topp, og den krangler litt innimellom. Ikke så voldsomt som du beskriver, men det hender ofte at man må ta en klut og vaske av hele toppen/iallfall knapprekka uten at det er noe særlig tegn til forurensning. Hva jeg har observert er at toppen bare håndterer et signal av gangen. Dermed vil den ikke slå seg på om det er fett/annet som skaper kontakt et annet sted, eksempelvis på et annet brytersett. Det er jo sånn at om man eksempelvis trykker både (+) og (-) samtidig på et platesett, skrur den seg av. Og er det da kontakt mellom disse kontaktene et sted, vil den ikke registrere andre signaler, ei heller av/på.
Noen som skjønte meg?
Ikke alle. Vi bruker denne (Husqvarna QCE5745X) som jeg kan si funker utmerket med touch+ knap kombinasjon:
http://www.husqvarna-electrolux.no/Products/Matlaging/Ovner/Ovner/QCE5745X
Finns en utgave under AEG merken som er akkurat samme.
Enig. Touchbetjening er noe drit og mye dårligere enn det som var før. På en gammel komfyr kunne man vri på en knott, voila!
På toppen min må jeg først slå på toppen med ett trykk på en egen knapp. Så må jeg trykke for å velge hvilken sone jeg skal bruke. Så må jeg velge hvilken styrke med x-antall trykk. Og er gryta stor må jeg trykke en gang til på en annen knapp.
Og dumme meg om jeg har vasket potetene osv og har vann eller noe på fingrene for da blir det bare tull.
Og dumme meg om noe koker over og renner utover touchpanelet for da kan alt skje, men som regel slår bare alt seg av... kjempegøy når du tror noe er ferdig men så har litt vann fra potetene slått av hele greia...
Og dumme meg om det koker over for det er jo ingen kanter til å fange opp så da renner det uover benken og også nedover skapet og på gulvet om jeg ikke oppdager det raskt nok.
Mannsjit! Skjønner ikke at det er mulig å slege noe når brukervennligheten har gått 100 steg i feil retning. Kun utseendet på dritten som teller.
Tømrer, montør av bad-garderobe og kjøkkeninnredninger.
Enig i at touchknapper er mye mer tungvint å bruke.