31,862
41
15
Dumt med kjøkkenventilator med kullfilter i nytt hus?
705
Vestlandet
1
Jeg har forelsket med i denne kjøkkenviften: http://elica.com/IT-en/products/hoods/star
Bakdelen (utenom at den er veldig dyr!) er at den bare kan brukes med kullfilter. Egentlig hadde jeg foretrukket en avtrekksvifte, men har ikke funnet en jeg liker like godt. Er det dumskap å ha en resirkulasjonsvifte i stedet for avtrekk i et helt nytt hus? Hvilke erfaringer har dere med resirkulasjon vs. avtrekk?
Bakdelen (utenom at den er veldig dyr!) er at den bare kan brukes med kullfilter. Egentlig hadde jeg foretrukket en avtrekksvifte, men har ikke funnet en jeg liker like godt. Er det dumskap å ha en resirkulasjonsvifte i stedet for avtrekk i et helt nytt hus? Hvilke erfaringer har dere med resirkulasjon vs. avtrekk?
Planen er absolutt å kjøpe den i utlandet ellers hadde den ikke vært aktuell. I Sverige er dessverre ikke prisen noe særlig lavere. Men i Tyskland har jeg funnet den til en tredjedel av prisen den selges for i Norge. I Norge koster den rundt 30 000. I Tyskland kan man få den til 10 500 kr.
dette da de ikke syntes kullfilteret gjorde jobben sin...
men dette er bare en boligs erfaring. Finnes sikkert andre som er kjempefornøyd. Du får veie hva du foretrekker, design eller funksjonalitet:)
www.passivpluss.no
Oppføringen og tiden etterpå i vårt passivhus
En kullfiltervifte sirkulerer bare luften i rommet slik at undertrykket som skapes over koketoppen blir marginalt. En normal kjøkkenvifte med avkast ut, skaper et skikkelig undertrykk over koketoppen slik at avtrekk blir effektivt.
Noen klarer sikkert å få kullfiltervifte til å virke OK og leve med det, men "the real deal" er mye bedre.
Er dere veldig glad i stekt makrell, eller kokt uer, så velg vanlig vifte med avkast ute...
Det er mulig at dette virker dårligere i nye boliger med avanserte ventilasjonssystem (balansert osv) - vår bolig er gammel med særdeles naturlig ventilasjon :)
Takk for tipset. Har kontaktet henne og fikk som svar at de var veldig fornøyde med viften. Fant i samme slengen en annen blogger som også har samme vifte. Begge svarer at de ikke opplever noe problem med matosen med moderne ventilasjonsanlegg i huset.
Oppvarming av ferdigmat til tilberedning av fårikål og pinnekjøtt er helt forskjellige bruksområder.......eller steking av ribbe o.L
.......tror ikke annet en avtrekk helt ut kan fungere optimalt......
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Ja. Balansert ventilasjon er vel i hovedsak for å få bukt med fuktighet i bygg(forsikringsmafia)? Dernest frisk luft til mennesker. Da tyder det på at de du så, hadde for dårlig ventilasjon.
Nå til dags sies det at man skal ha "trykkvakt" på ventilasjonen for å holde balanse ???
Problemet etter mitt skjønn er at ett hus med riktig ventilasjon får tørr luft inne. Da er vel fordelen med kullfilter at man både beholder varme og fuktighet inne ved kullfilter?
Det at man hindrer varmen i å bli blåst ut finansierer nytt filter.
Har hatt røykebu på jobben som folk har stått å dampet i døgnet rundt, ikke problem med lufta men kanskje støyen fra viftene. Har aldri sett de har skiftet filtre.
Jeg skal prøve kullfilter ja:D
Bluesman
Du kan sikkert rive ut innmaten i den ventilatoren og koble den til sentralavtrekk om det legges litt jobb i det?
Skal bygge inn kanalvifte for å redusere støynivå....... Som er håpløst på tradisjonelle ventilatorer...
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Mener du viften jeg ville ha? Den hadde nok dessverre ikke blitt så pen lenger dersom den ble koblet til et rør. Nå henger den jo bare i taket og ser ut som en vanlig lampe.
Jeg har ikke kjøpt noe som helst enda. Huset er ikke engang bygget
Vi kjøpte dog en rimelig heftig variant fra Miele; med veldig kraftig motor og store kullfiltre (4 stk?)...
Men når det skal være sagt så ville jeg fått lagt rør klart slik om at om du/dere ser at dette ikke var noe særlig så er muligheten der for å kaste inn håndkle.
Og jeg tror nok at dette kan virke bra hos dere, for på et kjøkken med balansert ventilasjon blir det ofte lagt inn avtrekk på kjøkkenet som sirkulerer luften ut i tilegg til den lufta som du filtrerer, og har personlig hatt problemer med tett hus og balansert ventilasjon og kjøkken vifte (utkaster typen). Det er for lite luft i huset for vifta enkelt og greit. ( la oss si at balansert ventilasjon pumper inn 200 m3 i timen, og kjøkken vifta suger 650 m3 i timen så er det en differanse på 450 m3) Dette slipper du da på din vifte siden den bare sirkulerer og renser luften i huset.
Jeg har fått det endel bedre nå etter jeg monterte en trykkvakt i avsuget på kjøkkenviften min som nå forteller at ventilasjonsanlegget at det skal blåse for fult og ikke suge noe når kjøkkenviften går. For å skape mer like verdier med inn og ut luft i boligen ved bruk av kjøkkenvifte.
Så prøv du og håper du blir fornøyd, men for all del sikre dere med å legge rør og el. klar om det ikke skulle funke, kjedelig å måtte rive og rote i ny bolig.
Så er du ikke alene om evt. dumskap hvis det er til noen trøst
Med balansert ventilasjon må en ofte inn med ekstra luftinntak ved kjøkken i tillegg til å kjøre forsert luft på ventilasjonsanlegget for å gi nok luft til hetten.
Ved resirkulering/kullfilter holder man anlegget balansert uansett hvor heftig kjøkkenviften er. Direkte utlufting er jo en bedre teknisk løsning, men er sikker på den fungerer godt nok, så lenge kullfilteret tar seg av olje/fett og noe lukt så tar ventilasjonsanlegget seg av fukten.
Er kanskje gammeldags, men tror ikke på vifter med kullfilter (til "vanlig " pris).
I vårt kjøkkenprosjektet så fant jeg Siemens ventilator med lite støy, som skal testes ut;)
Viktigste faktoren er støynivå med laveste fart, feks når man lager langtidskoker/steker mat......
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Forsåvidt. Spørsmålet er om du ønsker at fuktighet/damp skal bli sendt rett ut, eller om du vil at fuktigheten/dampen/lukten/fettet skal sive rundt om i huset til den blir tatt hånd av ventilasjonssystemet. En avtrekksvifte befinner seg noen desimeter fra komfyren, og suger til seg uren luft fra komfyrområdet. Nærmeste ventil for ventilasjonssystemet befinner seg typisk noen meter unna komfyren, og suger ut luft fra hele kjøkkenet; luft som gjennomsnittlig er mye renere.
Avtrekksvifte med kullfilter er vesentlig bedre enn ingen avtrekksvifte. Men det er fortsatt en nødløsning. Det vil være merkelig å bevisst gå inn for å velge avtrekksvifte med kullfilter i et moderne hus.
Syns det er fint at lukt/damp går rett ut, bare 30 cm over gryta........Når man feks koker pinnekjøtt 4-5 timer........
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Men vi anbefaler vifte med rør rett ut 15cm+ tykkelse.
https://www.facebook.com/pages/Kjøkken-Bolig-Design-As/830603140363960?fref=nf
Følg oss på facebook
PS: Sverger fortsatt til nettverk over kabel.
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Brannalarmen gikk hyppig på heftigere stekejobber og.
Vi endte opp med å rive ut kullfilteret og stappe flex rør ned i den.. Legge over høskapene og kasse det inn. Ble sinnsykt mye bedre.. Alt ble sugd opp
På huset nå går det bare rør fra toppen av ventilatoren inni, opp i taket, gjennom loftet og ut i en luftehatt der. Damn det funker bra..
Beste er vel å finne en fin en som henger rett fra taket med .. Kjøkkenventilator trenger ikke se ut som en lampe i mine øyne, men ha et bra design innenfor kjøkken tema.