15,921
17
0
Miele integrert kaffemaskin - brukererfaringer
204
0
Heisann
Har akkurat innstallert denne i nytt kjøkken.
Vi bruker den og synes den er digg, men
trenger litt bruker erfaring.
Hva slags espresso kaffe bruker dere?
Og bruker dere Miele sin innstilling på latt macciato?
Eller lager dere egen innstilling?
Hvordan synes dere kaffen er best?
Er det viktig og bruke helmelk for å få best latte?
Og hva med rengjøring?
Bør vi bruke rengjøringspulver til melkebeholder hver dag?
Trenger litt tips og råd jeg!!!
Og lage vanlig kaffe kopp hva slags kaffe da???
På forhånd tusen takk ;D ;D
Har akkurat innstallert denne i nytt kjøkken.
Vi bruker den og synes den er digg, men
trenger litt bruker erfaring.
Hva slags espresso kaffe bruker dere?
Og bruker dere Miele sin innstilling på latt macciato?
Eller lager dere egen innstilling?
Hvordan synes dere kaffen er best?
Er det viktig og bruke helmelk for å få best latte?
Og hva med rengjøring?
Bør vi bruke rengjøringspulver til melkebeholder hver dag?
Trenger litt tips og råd jeg!!!
Og lage vanlig kaffe kopp hva slags kaffe da???
På forhånd tusen takk ;D ;D
feks http://www.byggebolig.no/index.php?topic=24767.0
Hva slags espresso kaffe bør vi bruke?? Kaffebønner.
Hvor mange gram i malemengden?
hvilken grovhet på malingen av bønnene?
Hvor mye kaffe/ melk anbefaler du på en god kaffe latte??
jeg trenger bruker- erfaringer ???!!
det er bare et godt svar på dine spørsmål siden dette er veldig brukeravhengig.
Originalinnstillingene på maskinen er plassert midt i ifht malergrovhet og mengde.
Du må rett og slett lage deg flere kopper kaffe med forskjellige innstillinger.
Sett de på rad og prøvesmak.
Melkedispenser må rengjøres etter hver bruk!!! VIKTIG!!
Les bruksanvisningen på dette nøye, da unngår du feil som kan slå uheldig ut.
Til vanlig bruker jeg evergood kaffebønner og syns de er gode, så bytter jeg gjerne ut til noe speisial til fest eller etter lyst. Fyll aldri opp fullt, så slipper du mye styr når du evt skal bytte bønnetype.
Anbefaler IKKE å kjøpe bønner i løsvekt, da de mister aroma ved å ligge å lufte seg.
LYKKE TIL!!
Skriver også i INTERIØRbloggen
Synes kaffen er bitter.
Kjøper samme kaffe som de bruker på kaffebar. Fersk og vakumpakket.
Lippe kaffe
Har også kjøpt Illy espresso.
Og cremaen blir litt for lysegul, både ved grovkvernet og finkvernet kaffe.
Og vannet renner for fort gjennom synes jeg. Kan man gjøre noe med det?
Spurte nemlig på min lokale kaffebar og de anbefale at den skulle renne sakte ned i kaffen og i ca 30 sekunder.
Det får jeg jo ikke til??
Fin om noen kunne si meg hva slags innstillinger dere synes fungerer??
Og bruker dere espresso bønner til og lage en vanlig kaffekopp av?
Du får ikke like god espresso på en helautomatisk maskin som på en manuell proffmaskin, så kaffen kommer til å være best på din lokale kaffebar så fremt du ikke kjøper deg en GOD manuell maskin, ei GOD kvern, GODE kaffebønner samt går noen kurs så du har litt av kunnskapen en god Barista har.
For å få riktig smak på en espresso skal bl.a kontakttiden (tiden det tar for vannet å trykkes gjennom kaffen) være ca. 20-25 sekunder. Om vannet renner for fort igjennom bør du prøve en finere malingsgrad på kverna, desto mer finmalt kaffen er desto lenger tid tar det å få vannet igjennom.
(Så fremt maskinen klarer å komprimere kaffen så godt at det ikke oppstår kanalisering da.)
Prøv forskjellige malingsgrader, og mål tiden nøyaktig. Ta hensyn til at man som regel må gjøre et par malinger før innstillt grad er oppnådd. Les bruksanvisninga på maskina di, noen maskiner kan ødelegges om man justerer kverna uten at den går. Husk også at forskjellige kaffebønner kan gi forskjellig motstand til vannet selv om de er malt likt.
Det neste du må gjøre er å sjekke temperaturen på vannet, den bør ligge på litt over 92 grader for å få riktig smak og crema. En del produsenter tilbyr modifiseringsdeler om vannet ikke blir varmt nok i utgangspunktet.
Trykket har også mye å si for smaken, men det er ikke så enkelt å få målt trykket i selve bryggehodet på ei automatisk maskin, så begynn med malingsgrad og temperatur.
Diskusjonen med Miele pågår enda. Kan det være produksjonsfeil på den nye serien?
Vi får iallefall sinnsykt god americano! Kaffedrikkene blir som nevnt over aldri sammenlignbar med dedikerte espresso-maskiner.
Vi bruker forøvrig Solberg/hansen Half'n Half til fest, ellers løfbergs lila carnival (elkjøp) til hverdags.
Kan du fortelle litt mer forskjell mellom din og din brors maskin??
Og når kjøpte din bror kaffemaskin?
Og går det ann og regullere vannmengden?
Alle erfaringer du og din bror har vil jeg gjerne ha.
Har tenkt på og sitkke inn til Miele sitt hovedkontor hvor man får brukerveiledning hvis jeg ikke får dette til
hrmf...
Ikke så mye å si, han får ikke endret på cremaen. uansett hva han gjør så blir den for lys...
På min kan jeg iallefall programmere vannmengde, står i bruksanvisningen hvordan)
Bitter kaffe.
De vanligste årsakene (når en har en kaffe som ikke er ment å være bitter):
- Skittent utstyr.
- For høy temperatur på vannet. Ideell temperatur er mellom 85 og 92 grader. Sødmen på kaffen overtas gradvis av bitterhet når en går over i den høye enden av skalaen
- Gammel kaffe
Kaffe er ferskvare. Dette høres kanskje litt rart ut, men kaffe som er brent har ikke lang holdbarhetstid. Om en skal være kresen så taper kaffen seg markant etter en uke.
Det har også noe å si hvordan den lagres. Mørkt og kjølig (12-16 grader) er ideelt. Men desverre er det ikke så mye en kan gjøre med holdbarhet, da kjemiske elementer i kaffen bryter den ned og danner bitterstoffer etter brenning.
Måten kaffen er brent på er også viktig. Om du liker kaffe med sødme så snakk med en lokal kjenner for å få riktig variant (kanskje har du en god kaffesjappe i nærheten), og sørg for at brenningsgraden er i området "light City Roast". Dette er en lys brun brenningsgrad, som i fagspråket ikke har nådd 2nd. pop/crack.
Mørkbrent kaffe er bitrere. Dette er typisk italienskbrent kaffe, eller espressotyper.
Om du skal ha det ypperste innen kaffelaging, uten at det koster skjorta, så skaff deg en Aeropress og få tak i kaffe som er brent for et par dager siden. Varm vannet til ca 85 grader og press iveg. Her får du en fantastisk opplevelse, som garantert overgår Miele, eller hvilken som helst innebyggingsmaskin.
Til info ang min brors miele-erfaring, så har han prøvd "alle" varianter av bønner (inkl selvbrente), uansett samme lyse crema... Jeg er av den oppfatning at det er produksjonsfeil på denne maskinen. Kanskje miele har byttet kvernen på denne modell iforhold til tidligere modeller?
Uansett takk for brennetips, skal prøve å brenne en ladning og ikke la den gå til 2nd crack og se om den blir bedre til americano i miele-maskinen min.
Og kan du regulere slik at vannet rennet saktere gjennom maskinen (som smeltet sjokolade renner)?
Jeg har nemlig en følelese at det er her min smak ikke blir riktig.
Og hvilken årsmodell har du fra Miele??
På forhånd takk for svar ;)
Det ser ikke ut som den kan hengsles om nei.
Den "må" kunne åpnes i tilnærmet 90-graders vinkel for å kunne ta ut "vannbrettet" som fylles opp med skyllevann etc.... Ellers er den veldig enkel å betjene; innsiden består av 4 plastbokser;
1 til kaffegrut
1 til vann
1 til kaffebønner, og
1 til oppmalt espessokaffe.
Disse har alle bærehåndtak i front og man trekker de rett ut for å betjene de. Selve bryggeenheten sitter bak disse fire plastboksene, og trekkes også rett ut for å renses... Altså må man ikke stå med hodet langt inni maskinen for å vaske/vedlikeholde.
Jeg er selv SVÆRT godt fornøyd med maskinen, og i heimen vår benyttes den sikkert i snitt 10 ganger per dag (til kaffe og te).